عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: با توجه به سخنان رئيسجمهور ميتوان نتيجه گرفت اصلاحات سياسي- اقتصادي در 100 روز گذشته صورت گرفته است.
عبدالحميد آهنگري اظهاركرد: پيشنهاد ميشود دولت در اين ماههاي باقيمانده سال بيشتر به كنترل نقدينگي و رفع تحريمها تكيه و تلاش كند در آينده درآمدهاي ارزي را افزايش دهد و محيط كسب و كار را بهبود بخشد.
وي افزود: به نظر ميرسد سياستهاي مهم در زمينههاي پولي و مالي و يا ساير سياستهاي اقتصادي به سال آينده موكول شود.
عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز تصريحكرد: قدمي كه در حل مسائل اتمي برداشته شده است، يك نوع انگيزه و اطمينان در آينده در بخش اقتصادي ايجاد ميكند و ميتواند درآمدهاي ارزي را سه، چهار ماه آينده تا حدودي افزايش دهد.
آهنگري تأكيدكرد: با اين وجود رئيسجمهور بايد يك مقدار بيشتر در مورد اقدامات 100 روز گذشته صحبت ميكرد و وزراء نيز بايد با مردم ارتباط بيشتري برقرار كنند و در خصوص نرخ ارز، نرخ بهره، تورم و اقدامات انجام شده با وضوح بيشتري سخن بگويند.
وي خاطرنشانكرد: به مسائل غيراقتصادي بايد بيشتر توجه شود؛ اگرچه بخش اقتصادي بسيار حائز اهميت است اما بخش مهمي از رأيدهندگان بهخصوص تحصيلكردگان و قشر متوسط جامعه در حوزه سياسي و فرهنگي انتظارات بيشتري دارند.
عضو هيأت علمي دانشگاه شهيدچمران اهواز عنوانكرد: بهبود شرايط اقتصادي از بقيه مسائل جدا نيست و نبايد اشتباهات گذشته را تكرار كرد. زيرا در گذشته اشتباهاتي صورت گرفت كه موجب تخلفاتي شد و بهموقع از آنها جلوگيري نشد و اگر دولت قصد دارد در بلندمدت موفق باشد بايد گذشته را آسيبشناسي كند تا اشتباهات گذشته را تكرار نكند.
آهنگري در خصوص توافقات ايران و 1+5 گفت: مديريت دولت در اين زمينه بسيار خوب بوده و يك عامل مهم كه در اين موقعيت نقش داشت، نحوه ارتباط با گروه 1+5 و بيان مسائل بود كه رويكردي متفاوت از گذشته را نشان ميداد.
وي در خصوص نگاه به آينده افزود: نگاه به آينده مثبت و اميدواركننده است؛ بهخصوص اگر درآمدهاي ارزي ناشي از رفع تحريم اقتصاد وارد كشور شود، بسيار كارساز خواهد بود.
عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد چمران در خصوص وضعيت قيمتها در آينده نيز اظهاركرد: كاهش چشمگير قيمتها بسيار بعيد است اما نرخ تورم به تدريج كاهش مييابد.
آهنگري خاطرنشانكرد: آنچه در ماههاي آينده اهميت دارد اين نكته است كه دولت براي خروج از ركود بايد هزينههاي زيادي براي راهاندازي پروژههاي عمراني و پروژههاي تعطيل و نيمهتعطيل متحمل شود.
وي افزود: موجي از تقاضا در راه است و اين تقاضا ممكن است دوباره موجب ايجاد تورم شود؛ بنابراين بايد سياستهاي كارآمدي جهت جلوگيري از تورم به كار گرفته شود.