کارشناس ارشد دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی خوزستان گفت: مسمومیت ناشی از سوءمصرف مواد در جوانان باید جدی گرفته شود.
امیرحسین بنیاحمد با بیان اینکه مسمومیت ناشی از سوءمصرف مواد در جوانان باید جدی گرفته شود، اظهار کرد: سوءمصرف مواد و داروها از مشکلاتی است که در سراسر دنیا وجود داشته و عامل ایجاد چالشهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و بهداشتی و درمانی جدی است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 220 میلیون نفر در سراسر دنیا به این سوءمصرف وابستگی داشته و روزانه به مصرف این مواد مبادرت میکنند، افزود: این مواد شامل محرکها و مخدرها بوده و داروهایی همچون آمفتامینها، آرام بخشها و خوابآورها سردسته داروهای مورد وابستگی به شمار میروند.
کارشناس ارشد دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز همچنین عنوان کرد: در سوءمصرف و اعتیاد و یا در صورت عدم مصرف به موقع این مواد و داروها، نشانهها و علامتهای روحی روانی خاصی ایجاد شده و باعث اجبار بیمار به مصرف دوباره و یا منجر به شکست برنامههای ترک میشود.
وی با بیان اینکه محرکها باعث بیداری و تحریک پذیری مصنوعی و غیر طبیعی میشوند، خاطرنشان کرد: این محرکها انرژی شخص را به شکل کامل به هدر میدهند و پس از یک دوره سرخوشی حالتهای خواب آلودگی و خستگی طولانی مدت را برای مصرف کننده به همراه خواهد آورد و شخص وابسته برای ایجاد آن حالتهای سرخوشی اولیه بعد از خواب طولانی به مصرف دوباره مبادرت میکند.
بنیاحمد اضافه کرد: در مورد مخدرها پس از استفاده شخص به حالتی بین خواب و بیداری دسترسی پیدا میکند که نئشگی نامیده میشود.
وی، خواب آلودگی، کاهش دقت و کاهش توان انجام کارها به همراه خواب های طولانی را نتیجه مصرف این داروها دانست و تصریح کرد: در رابطه با هر دو دسته این مواد اعم از محرک و مخدر شخص پس از ایجاد وابستگی جسمی و روحی برای دسترسی به حالتهای خاص گفته شده، نیازمند مصرف مقادیر بیشتر در دورههای زمانی کوتاهتر است و در صورتیکه این استفاده مستمر و مدام نباشد، علامتهای عدم مصرف یا سندرم ترک اتفاق میافتد.
پزشک و کارشناس ارشد دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در محرکها سندرم ترک با خواب آلودگی، رکود عملکرد، دورههای افسردگی و تیک های حرکتی و حسی همراه است، تاکید کرد: در مخدرها آب ریزش، خمیازه، بی قراری تحریک پذیری، اختلال خواب و در موارد وابستگی شدید، تشنج در دوره محرومیت به همراه خواهد بود.
وی در پایان گفت: داروهای مورد مصرف نیز ترکیبات صناعی محرکها و مخدرها است که علائم سوءمصرفی شبیه به همان ترکیبات مخدر و محرک طبیعی را دارند.