تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۱
کد خبر: ۵۱۴۶۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
سرمربی تیم فوتبال فولادخوزستان: شایسته قهرماني هستيم

سرمربی تیم فوتبال فولادخوزستان باوجود اين كه شرايط تيمش را نسبت به ساير مدعیان نابرابر مي داند، معتقد است كه تيمش شایسته رسیدن به قهرماني مي باشد.

  حسین فرکی نسبت به موفقيت‌هاي تيم‌هاي ملي بسكتبال، واليبال، فوتبال ساحلي و فوتبال ابراز خوشحالی کرد و گفت: اين خوشحالي در مردم هم به وجود آمده است و خوشحالم اين موفقيت‌ها با تمام كاستي‌ها و كمي هايي كه در بخش‌هاي مختلف وجود دارد، به دست آمده است. به هر حال اميدوارم با توجه به اين نتايج، توجه ويژه‌تري به ورزش شود. ورزشكاران ما نشان دادند كه شايستگي بالايي دارند، حتي زماني كه امكانات كمي در اختيار آن ها است و فكر مي كنم اگر اين امكانات با برنامه‌ريزي مديريت شود، بتوانيم هميشه چنين موفقيت‌هايي را داشته باشيم.

مشروح این گفت و گو را در ادامه می خوانید:

 برنامه هایتان در تعطيلات نيم‌فصل آن گونه که پیش بینی کرده بودید، پیش رفت؟

به هر حال تعطيلي ليگ فرصت خوبي براي ما، جهت بازسازي تيم بود. ما پس از آخرين ديدارمان در نيم فصل اول كه شايد برخي تيم‌ها هنوز درگير مسابقات‌شان بودند، استراحتي پنج ‌روزه به بازيكنان مان داديم و بعد از آن هم تمرين سه، چهار روزه‌اي در اهواز داشتیم و با توجه به فرا رسيدن تاسوعا و عاشوراي حسيني، سه روز تمرينات را تعطيل كرديم. از شنبه (25 آبان ماه) اردوي يك هفته‌اي در كيش برگزار كرديم. در اين اردو پيش‌بيني برگزاری دو بازي تداركاتي را هم داشتیم كه يكي از اين بازي‌ها انجام شد ولي در ادامه به دلیل شرايط بد جوي، داور بازی را قطع کرد و این شرایط به ما اجازه ادامه بازي را نداد. دیدار دوم مان هم به همين دليل انجام نشد. به هر حال تمام شرايط این اردو به جز بخش پاياني كه شامل بازي‌هاي تداركاتي می شد، خوب بود.
 
پس از بازگشت از این اردو و استراحت یک روزه، از روز يكشنبه (سوم آذرماه) تمرينات‌مان را براي ديدار با سپاهان در اهواز آغاز كرديم كه به نظرم براي اين بازي نیز آماده هستيم و از نظر من شرايط خوب است. دو روز پيش هم به مناسبت سالگرد آزادسازي سوسنگرد، يك بازي تداركاتي در سوسنگرد برگزار كرديم تا در آن جا ياد و خاطره سال های دفاع مقدس را زنده نگه داريم. به هر حال فوتبال بهانه‌اي شد تا فضای خوبی در آن جا به وجود آيد و در كنار آن هم بازي تداركاتي ای انجام دهیم كه البته شرايط مسابقه‌اي نداشت؛ چرا که زمين كيفيتش مناسب نبود. به هر حال انجام این دیدار خيلي به ما كمك نكرد و براي ما در قالب يك تمرين بود.  تمرينات ما تا قبل از بازي با سپاهان در اهواز ادامه خواهد داشت.

 

 باتوجه به جذب سوشا مکانی، غلامرضا رضایی، سعید سالارزاده و پادوانی تا چه اندازه در فصل نقل و انتقالات به اهداف تان رسیدید؟

فكر مي‌كنم در اين بخش عملكرد خوبي داشتيم؛ طبق آن چه براي جذب بازيكن با كادر فني پيش‌بيني كرده بوديم، نياز ما برای جذب بازیکن در تمام خطوط بود. در دروازه اگرچه دروازه‌بانان خوبي داشتيم و يوسفي، مظاهري و سليمي در فصل گذشته و نيم‌فصل اول به ما كمك كردند تا تيم‌مان موفق شود ولي به هر حال احساس كرديم با توجه به اين كه بازي‌هاي جام حذفي و جام باشگاه هاي آسيا را پيش رو داريم و حساسيت و فشردگي در نيم‌فصل دوم ليگ برتر هم بیشتر می شود، نياز به جذب يك دروازه‌بان داريم كه با مساعدت باشگاه نفت تهران و علاقه‌اي كه سوشا مكاني نشان داد تا مجددا به عنوان مربی در خدمت او باشم، وی را جذب كرديم كه اميدوارم او به موفقيت خودش براي رسيدن به تيم ملي و فولاد در بازي‌هايي كه پيش رو دارد، كمك كند. ما برای جذب مکانی، مظاهری را از لیست مان خارج کردیم.

در بخش دفاع هم "سرجيو" را که برزيلي است، از جمع‌مان جدا كرديم. او در ابتداي فصل، نزديك به هفت بازي براي مان انجام داد ولي در ادامه ترجيح داديم، دفاع فصل قبل‌مان "پادواني" را كه از ابتدا هم جدايي او از طرف ما نبود، مجددا به اين جا برگردانيم. متاسفانه او در پنج، شش هفته ابتدايي نيم فصل دوم، نمي تواند براي ما بازي كند؛ چرا كه تاريخ نقل و انتقالات بازيكنان خارجي از دهم دي‌ماه مي‌باشد ولي ما پذيرفتيم که او به اين جا بيايد و تمريناتش را انجام دهد و او از اردوي كيش كار خود را آغاز كرده است.

در بخش هافبک هم خيلي جا به جایي نداشتيم و سعي كرديم بازيكنانمان را حفظ كنيم. در حال حاضر هم مشكلي در این خط نداريم ولي اگر نياز شد و براي بازي‌هاي آسيايي نياز ببينيم، باتوجه به این که جاي جذب يك بازيكن آزاد خارجي و آسيايي را داریم، بازیکنی را به جمع خودمان اضافه می كنيم و در غير اين صورت كارمان را با همين نفراتي كه در اين پست داريم، ادامه مي‌دهيم. البته ما غلامرضا رضايي را هم از پرسپوليس جذب كرديم که او براي بازی در پست حمله و هافبك مدنظرمان است. همچنين سعيد سالارزاده، مدافع ملوان را هم كه از اواسط فصل قبل بنا به دلايل شخصي‌ از اين تيم جدا شده بود، جذب كرديم که این کار را به دليل اين كه پيش‌بيني می كنيم که شايد وفا هخامنش، مدافع‌مان كه وضعيت خدمتش در حال پيگيري است در اختيار نداشته باشيم، انجام دادیم.

به هر حال هر بازيكني كه در تيم ما زحمت بكشد و تلاش كند، مي‌تواند جزو نفرات اصلي مان باشد. ما شاهد يك رقابت نزديك در تيم هستيم ولي قرار گرفتن در ليست 18 نفره و يا تركيب 11 نفره، بستگی به شايستگی بازيكنان دارد که در اين راستا ملاك ما تجربه و عملكرد بازيكن در تمرينات و تفكرات كادر فني برای چیدن ترکیب در مقابله با حريفان است. ما 28 بازيكن داریم که اين فرصت را دارند تا بتوانند در ليست 18 نفره و يا تركيب 11 نفره تیم قرار بگيرند.

 

فولاد در پايان نيم‌فصل نخست با کسب 27 امتياز در مكان سوم جدول رده بندی قرار گرفت، ارزیابی شما از عملکرد تیم تان در نیم فصلی که گذشت، چیست؟

تيم ما در بخش پاياني نیم فصل با توجه به شايستگي‌هايي كه در بخش ابتدايي آن داشتيم، از نظر جمع آوري امتياز، نتایج لازم را کسب نکرد. البته در ديدارهاي پاياني با حريفان مدعي بازي داشتيم كه بايد رقابت‌هاي سختي‌ را با آن ها انجام مي‌داديم. من از جهت اين كه بازي‌هاي خوبي را ارایه مي‌داديم، خوشحال بودم، ما فقط نمي‌توانستيم نتيجه بگيريم كه البته اين موضوع با توجه به رقابت با حريفان مدعي، طبيعي بود؛ چرا كه ما نسبت به اين حريفان مواردي را كم داريم كه مهم ترين آن به خودمان و بازيكنان مان بر مي‌گردد كه بايد خودباوري و اعتماد به نفس‌مان را بيشتر تقويت كنيم تا در چنين شرايطي بتوانيم امتيازات لازم را كسب كنيم.

در نيم‌فصلی که گذشت در ابتدا كارمان را خيلي خوب شروع كرديم و بردهاي بسيار خوبي به دست آورديم و توانستيم جهش خيلي خوبي در جدول داشته باشيم ولي در بخش دوم ليگ علي رغم ارائه بازي‌ها خوب، نتوانستيم امتيازات لازم را كسب كنيم. اگر از 12 امتياز چهار بازي پاياني‌مان مي‌توانستيم، 8 امتياز به دست آوريم اكنون مي‌توانستيم با اختلاف امتياز بالايي، در مكان اول جدول باشيم. پس در بخش اول نيم‌فصل نخست خوب نتيجه گرفتيم ولي در بخش دوم كه كمي شرايط حساس شد، نتايج لازم را به دست نياورديم.

در این راستا باید نگاهی هم به مجموعه خودمان داشته باشیم و ببینیم این مجموعه تحمل و ظرفیت لازم را برای بالا ماندن دارد و می تواند این فشارها و افکار عمومی را تحمل کند یا خیر. هیچ کسی از قهرمان شدن بدش نمی آید ولی برخی صحبت ها در این زمینه کمی بازیکنان ما را زیر فشار قرار می دهد که این موضوع در عملکردمان بی تاثیر نیست. باید این موضوع را هم مدنظر قرار داد که تیم ما نسبت به مدعیان شرایط نابرابری را دنبال می کند؛ ما فقط در مواردی مثل باشگاه، امکانات سخت افزاری، بخش مدیریتی و بدون حاشیه بودن،  نسبت به حریفان مان موفق هستیم.

 

 در این شرایط نابرابر، سایر مدعیان چه برتری ای نسبت به فولاد دارند؟

درباره برتری حریفان نسبت به تیم خودمان می توانم به حمایت تماشاگران اشاره کنم. سپاهان، تراکتور، استقلال و پرسپولیس در هر شهری که بازی می کنند، هواداران خود را دارند ولی ما این حمایت ها را نداریم و اگر هم داریم در بخش هایی با مشکل برخورد می کنیم. اشتباه چند تماشاگر ممکن است، باعث مطرح شدن حرف های رکیکی شود که این موضوع روی بازیکن ما تاثیر می گذارد که شاهد این مورد در آخرین دیدارمان در نیم فصل اول برابر گسترش فولاد در اهواز بودیم که بازیکنانی ازجمله بختیار رحمانی و ارشاد یوسفی نسبت به این موضوع گله مند بودند.

 به هر حال این اتفاقات باعث وارد شدن حاشیه هم می شود که خوشبختانه با توجه به این که بعد از این بازی، لیگ تعطیل شد ما توانستیم این موضوع را بررسی کنیم که به نتایجی هم رسیدیم و باشگاه هم در حال دنبال کردن این موضوع و پیشگیری از به وجود آمدن چنین اتفاقاتی در ادامه است. البته بازیکنان ما هم باید این موضوع را بدانند و پیش بینی آن را در فضای ورزشگاه ها داشته باشند که در این زمینه هم ما مسایلی را به بازیکنان مان گوشزد می کنیم تا نخواهند چنین مواردی را دنبال کنند. ما مدیرعامل و کادر فنی ای داریم که فوتبالی هستند و سال ها در این فوتبال سرد و گرم را چشیده اند و امروز هم به راحتی می توانند چنین موضوعاتی را مهار کنند. خوشبختانه ما این موارد را خیلی سریع جمع کردیم.

 

پیش بینی می کنید که امسال فولاد جام قهرمانی را بالای سر ببرد؟

امیدوارم در ابتدا مانند سال گذشته، ضمن حفظ جایگاه برای کسب سهمیه، بتوانیم به رده های بالاتر برسیم و اگر هم بتوانیم قهرمان شویم، هیچ ایرادی به کارمان نمی بینیم بلکه خودمان را هم شایسته رسیدن به این مهم می دانیم. شاید از نظر کیفیت بازیکن کمی با سایر تیم ها تفاوت داشته باشیم ولی این تفاوت خیلی نیست و می توان با تلاش، برنامه ریزی خوب و کار تیمی، این مورد را جبران کرد. باتوجه به این که سایر تیم ها از بازیکنان ملی پوش فعلی یا سال های گذشته بهره می برند و تاکنون هم بازیکنان ما مدنظر کادر فنی تیم ملی نبوده اند، در این خصوص نسبت به ما بالاتر هستند ولی ما با کار تیمی توانستیم، موفقیت های سال گذشته و آن چه تاکنون اتفاق افتاده است را به دست آوریم. ما اکنون در کورس قهرمانی قرار گرفته ایم که این موضوع برای ما افتخار است و این را مدیون زحمات بازیکنان مان هستیم و امیدوارم شرایط به صورتی باشد تا بتوانیم محصول خوبی را از آن چه در نیم فصل اول کاشتیم، در نیم فصل دوم برداشت کنیم.

 

برنامه فولاد برای نیم فصل دوم باتوجه به این که رقابت بین تیم های مدعی بیشتر می شود، چیست؟

برای نیم فصل دوم، اولویت ما حضور موفق در لیگ برتر است و دوست داریم آن جایگاهی را که در سال گذشته به دست آوردیم، از دست ندهیم که البته هر چه به سمت جلو پیش می رویم این موضوع به عملکرد خودمان بستگی دارد. مطمئنا ما خودمان را برای حضور موفق در نیم فصل دوم آماده کرده ایم و دوست داریم بر خلاف بازی رفت مقابل سپاهان در ابتدای لیگ، اتفاق خوبی برای ما رقم بخورد. در ادامه هم نگاه جدی ای به جام حذفی داریم که رقیب مان پرسپولیس است و حریف سختی هم می باشد و بازی راحتی نخواهیم داشت. به هر حال باتوجه به این که ما در جام حذفی بدون انجام بازی به مرحله یک چهارم نهایی رسیده ایم، کار راحتی نداریم. ما به جام باشگاه های آسیا هم که فولاد حضور در آن را برای دومین بار تجربه می کند، نگاه داریم. فولاد در اولین حضور خود در این مسابقات موفق نبود اما امیدوارم امسال بتوانیم نماینده خوبی برای کشور و خوزستان باشیم.

 

 بختیار رحمانی بعد از آخرین دیدار فولاد در نیم فصل اول برابر گسترش فولاد و دلخوری از تعدادی تماشاگرنما به دلیل توهین به او و برخی از بازیکنان، مصر بود که از فولاد جدا شود اما در ادامه تصمیم گرفت در این تیم بماند، درخصوص این موضوع هم صحبت می کنید.

 
بعد از آن بازی، تمرینات تیم تعطیل شد و رحمانی هم درخصوص جدایی اش مصاحبه ای داشت که در بخش هایی به او حق می دهم، چرا که من توهین هواداران به بازیکنان را اصلا نمی پسندم. بختیار در این مصاحبه از خودش دفاع کرده بود. به هر حال انسان ها در برخورد با عوامل مختلف هستند. من در جریان آن مصاحبه نبودم، ضمن این که به بازیکنان مان همیشه توصیه کرده ایم درخصوص مسایلی که صحبت می کنند، آرامش داشته باشند. به هر حال به نظرم شاید نوع بیان بختیار به صورتی نبود که بتواند منظور او را برساند که البته این نگاه من است.

من رحمانی را می شناسم و او اولین نفری بود که در ابتدای لیگ آمد و قراردادش را سفید امضا کرد که ما این کار را تحسین کردیم. من این مصاحبه را پای یک اتفاق می گذارم که البته اگر در رسانه بیان نمی شد، بهتر بود. با این وجود وقتی در تعطیلات نیم فصل تمرینات مان را آغاز کردیم، بختیار اولین نفری بود که در تمرینات حاضر شد و اکنون نیز در تمرینات بسیار خوب و با انگیزه تمرین می کند. من پس از این موضوع با او در جلسه ای خصوصی صحبت کردم که متوجه شدم او موضوعی را در حالت عصبانیت مطرح کرده است.

 

گویا شما گفته بودید در صورتی با جدایی رحمانی موافقت می کنید که او بخواهد به یک تیم خارجی برود، این موضوع صحت دارد؟

بله درست است، به هر حال در این زمینه با بختیار صحبت کردم و به او گفتم اگر از خارج کشور پیشنهاد داری اولین کسی که تو را به آن جا می فرستد، خود من هستم ولی صلاحت نیست که از فولاد جدا شوی و اگر چیزی به صلاحت باشد من خودم اولین نفری هستم که برای رفتن به تو کمک می کنم. بختیار همیشه به من لطف دارد و به باشگاه و تیم فولاد هم تعصب دارد و این اتفاق روی یک عصبانیت آنی بود و پس از صحبت هایی که با همدیگر داشتیم، او اکنون کار خود را انجام می دهد و از نظر ما این موضوع تمام شده است، مگر این که پیشنهادی از خارج از کشور داشته باشد.

 

 گویا اخیرا هم از یک تیم اوکراینی پیشنهاد داشته است.

 او این موضوع را به من گفت ولی به دلیل این که رسمیت نداشت، به او گفتم که باید این موضوع رسمیت پیدا کند و اگر تیمی خواستار جذب تو است، باید باشگاه در جریان این موضوع قرار بگیرد و آن ها درخواست خود را به صورت مکتوب به باشگاه ارسال کنند و بعد هم باشگاه ها در این زمینه با یکدیگر مذاکره می کنند و انتقال انجام می شود ولی این که کاری به صورت غیر رسمی انجام شود، تمرکز بازیکن به هم می خورد و موضوعی که واقعیت ندارد، اصلا نباید در مورد آن فکر کرد. به هر حال اگر چنین چیزی واقعیت داشته باشد، ما هم به او کمک می کنیم تا چنین اتفاقی بیفتد.

بختیار دوست دارد که به یک تیم خارجی برود و به تیم ملی هم دعوت شود و من فکر می کنم او با لژیونر شدن راحت تر به تیم ملی می رسد تا بازی در داخل کشور و اگر هم قرار باشد از یک تیم داخلی ای به تیم ملی برسد، به نظرم فولاد اولین تیم است. به هر حال ما شاهد این موضوع بوده ایم که خیلی از بازیکنان که در فوتبال ما جا به جا شدند، تصمیمات خوبی نگرفتند و دچار مشکل شدند. این بازیکنان یک موقعیت خوب را با جا به جا شدن از دست می دهند و این جا به جایی ممکن است اصلا دلیلی بر موفقیت بازیکن نباشد که در این زمینه، هم خود بازیکن و هم تیمش متضرر می شوند. به هر حال فکر می کنم فولاد بهترین جا برای بختیار است و البته توقع من این است که هوادارانی که به ورزشگاه می آیند هم از بازیکنان حمایت کنند.

 
 درباره جام باشگاه های آسیا هم توضیح می دهید؛ این که آیا فولاد مستقیم وارد این رقابت ها می شود یا این که ابتدا باید در پلی آف حضور پیدا کند؟

من و باشگاه پیگیر این موضوع هستیم و طی صحبت هایی که نبی در برنامه نود داشت و هم چنین صحبت های قبلی تاج، هر دو نفر آن ها چهار سهمیه آسیایی ایران را تایید کردند که البته نبی این موضوع را پس از تایید، به موافقت کمیته اجرایی مسابقات AFC موکول کرده است. با توجه به این که قرعه کشی این مسابقات 17 آذرماه و نزدیک می باشد، همه چیز مشخص خواهد شد.

 

برخي‌ها اعتقاد دارند كه رقابت های نيم‌فصل اول كيفيت لازم را نداشت، نظر شما در اين خصوص چیست؟

من هم موافق اين موضوع هستم و به نظرم ليگ كيفيت خيلي بالايي نداشت. البته به نظرم اين موضوع طبيعي است، چرا كه بيشتر اتفاقاتي كه در نيم‌فصل اول رخ داد و خوب هم نبودند، مسایل فني را تحت تاثير قرار داد. در اين راستا هجمه‌اي كه به داوران وارد شد و حاشيه‌هاي کنار زمين، بيشتر از عملكرد تيم‌ها خود را نشان دادند كه البته نقش اين موارد صد درصد نيست. به هر حال انتظار ما اين است وقتي ليگي از 18 به 16 تيم مي‌رسد كيفيت بالاتر برود و با توجه به اين كه به دليل محدوديت، بخشي از بازيكنان ليگ برتري به ليگ دسته يك رفتند اين موضوع باید در كيفيت ليگ تاثير بگذارد و بايد بازيكنان نخبه‌تر، كامل تر و باكيفيت‌تري جذب ليگ برتر شوند تا شاهد بازي‌هاي خوبي از سوي تيم‌ها باشيم. درکل به نظرم به جز چند بازي در نيم فصل اول، متاسفانه تيم‌ها عملكرد فني قابل قبولی را ارایه ندادند و معدود بازي‌هايي بود كه ديدني، بسيار جذاب و بدون حاشيه برگزار شد، اميدوارم شرايط در نيم فصل دوم بهتر شود.

 

 در فصل جاري تعداد تيم‌هاي مدعي نسبت به گذشته بيشتر شده‌ ‌است، نظرتان در اين خصوص چيست؟

اين موضوع بسيار خوب است، چرا كه اين مورد باعث مي‌شود رقابت‌ها حساس‌تر شوند ولي اين حساسيت نبايد باعث شود كه تيم‌ها به هر شكلی خود را در بالاي جدول نگه دارند و مواردي را در بخش داوري مطرح كنند. به نظرم اين حساسيت براي بالا ماندن در جدول اين قدر ارزش ندارد كه تمام ارزش‌ها، اصول و اخلاق را زير سوال برد و بدآموزي‌هايي را به وجود آورد، چرا كه فوتبال راهش ادامه دارد. متاسفانه حركت‌هاي خوب در اين فوتبال كم ديده مي‌شود و بازهم متاسفانه حركت‌هاي بد در آن زياد ديده مي‌شود كه اين موارد باعث مي‌شوند خيلي‌ها كه قصد دارند جوانان خود را وارد اين فوتبال كنند، كمي دلزده شوند. هر چند باتوجه به پتانسيل‌هاي زيادي كه كشور ما در اين رشته دارد و علاقه جوان‌ها هم به این رشته بسيار است، شايد اين اتفاقات و بدآموزي‌ها خيلي در انتخاب آن‌ها تاثيرگذار نباشد.

به هر حال بهتر است كه الگوهاي خوبي براي نسل‌هاي بعدمان باشيم و اگر بخواهيم اين نتيجه را به هر شكلي به دست آوريم و جو ورزشگاه‌ها را بر هم بزنیم، اصل مربيگری و جايگاه آن زير سوال رفته و حرمت‌ها هم شكسته می‌شود که به نظر من اين قهرماني ارزشي نخواهد داشت. به هر حال اين رقابتي که در بالاي جدول وجود دارد، خوب است ولي بايد كيفيت ليگ بهتر از اين شود و انتظارمان اين است كه در پي اين رقابت، بازی‌هاي خوبي هم انجام شود تا اين تماشاگري كه وقت مي‌گذارد و بازي را از طريق آمدن به ورزشگاه يا تلويزيون مي‌بيند، وقتش هدر نرود.

 
 حضور تماشاگران چقدر در عملكرد تيم‌ها تاثيرگذار است و چرا استقبال آن‌ها از بازي‌ها کم شده است؟

حضور تماشاگران در فوتبال ما بسيار اهميت دارد. ما در اين بخش در آسيا اول هستيم و در بحث داخلي هم شايد اگر فوتبال زيبايي ارایه شود و حاشيه‌ها كمتر شود، با تمام مشكلاتي كه تماشاگران در ورزشگاه و براي آمدن به آن دارند، مي‌توانیم شاهد استقبال بيشتر آن‌ها باشيم. به هر حال باتوجه به مسایل اقتصادي كه وجود دارد، شايد تماشاگر ترجيح دهد كه بازي را داخل خانه و از سيما ببيند ولي اگر ما بازي خوبي به نمايش بگذاريم مي‌توانيم اين نگاه را تغيير دهيم و كاري كنيم كه هوادار به ورزشگاه بيايد و از ديدن بازي لذت ببرد. من خودم دوست دارم نتيجه را با ارایه يك بازي زيبا به دست آورم كه اميدوارم همه به اين صورت فكر ‌كنند و كمتر به حاشيه بپردازند و تيم‌شان را هم براي هر مسابقه آماده كنند و منتظر هر اتفاقی هم باشند. تیم‌ها باید ظرفيت برد و باخت را داشته باشند و كارشان را انجام دهند و اميدوارم چنين فضايي در فوتبال ما حاكم شود.

 

 نظرتان درباره داوري‌ها و هجمه‌اي كه عليه آن‌ها به وجود آمده، چيست؟

وقتي من به عنوان يك مربي مي‌خواهم صحبتي را درخصوص داوري كه مخاطب من است و به ضرر تيمم، آن هم به صورت سهوي سوت زده است، داشته باشم، بايد ابتدا خود را در جايگاه اجتماعي آن داور قرار دهم. در بازي‌هايي بوده كه داوري به ضرر ما بوده است ولي هيچ اعتراضي نسبت به این موضوع نداشته‌ايم و البته در مواردی هم به سود ما بوده است. به هر حال زمانی که ما متضرر مي‌شويم اين حق را نداريم كه هر کاری که دل‌مان مي‌خواهد، انجام دهيم يا هر حرفي را بزنيم. اين داوران هم مانند ما هستند و نبايد با آن‌ها اين گونه رفتار شود. اگر روزي داوران ما به خاطر فشارها و بی‌احترامی‌هایی كه به آن‌ها مي‌شود، تصميم بگيرند كه ديگر داوري نكنند، فوتبال تعطيل مي‌شود که با این تعطیلی فدراسیون ما آن هم در کشوری که تیمش به جام‌جهانی رفته است، متهم می‌شود.

البته روي صحبت من با داوراني است كه سهوا اشتباه مي‌كنند، نه آن داوراني كه وارد ديگر مسایل مي‌شوند كه در اين راستا من موافق شديدترين برخوردها با آن‌ها هستم، حتي محروميت از داوری با هر سابقه‌ای که دارند. منِ مربی هم اشتباه می‌کنم و این اشتباه در کار همه وجود دارد ولی متاسفانه داور همیشه در تیر راس این اتفاقات است. در هیچ جای دنیا این چنین اتفاقاتی که در فوتبال ما رخ مي‌دهد، نمی‌افتد.

من از تمام جامعه داوری ممنون هستم، همه آن‌ها به من احترام می‌گذارند و نگاه مثبتی به من دارند که من دوست دارم این نگاه به تمام مربیان باشد و مربیان هم، چنین نگاهی را به تمام داوران داشته باشند. ما به عنوان مربی باید کاری کنیم که داور وقتی اشتباهی در کارش داشت، بیاید و از ما عذرخواهی کند که خود من شاهد چنین رفتاری از سوی قهرمانی پس از ديداري که سال گذشته برابر تراکتورسازی داشتیم و او به اشتباه اوتی را برای حریف گرفت، بودم. همین عذرخواهی کافی است؛ مگر ما از یک داور چه می‌خواهیم؟ آیا می‌خواهیم بگوید به خاطر اشتباهم از این داوری می‌روم؟ به هر حال ما مربیان می‌توانیم با عملکردمان کاری کنیم که داوران تمرکز و آرامش داشته باشند تا کمتر اشتباه کنند، چرا که اشتباهات‌شان به ضرر خودمان می‌باشد. به نظرم داوران نسبت به خیلی از هزینه‌هایی که در فوتبال می‌شود، درآمدی ندارند و به خاطر عشق‌شان کار می‌کنند و درمجموع باید همه به هم در این راستا کمک کنیم.

 

 عملکرد تیم‌ملی را در مسابقات مقدماتی جام ملت‌های آسیا چطور دیدید؟

ما به لحاظ نتیجه از نظر صعود به جام‌جهانی و دور مقدماتی جام ملت‌های آسیا، موفق عمل کردیم که این حاصل زحمات بازیکنان و کادر فنی است. اکنون هم آرزوی من موفقیت تیم‌ملی مي‌باشد و درخواست من این است که با کمک‌های همه‌جانبه، کاری کنیم که تیم‌ملی بدون حاشیه بتواند حضوری موفق در جام‌جهانی داشته باشد که البته زمانی هم تا شرکت در آن نمانده است. به نظر من تا این جا عملکرد تیم‌ملی خوب بوده و نتایج خوبی را هم به دست آورده است و مردم هم از این موضوع خوشحال هستند.

 
باتوجه به اين‌كه تيم‌ملي ديدار تداركاتي‌اي نداشته است، فکر می‌کنید بتواند در جام‌جهانی عملکرد خوبی را به نمايش بگذارد؟

ما هنوز نمی‌دانیم که چه خواهد شد ولی به هر حال امیدوار هستیم با توجه به بحث‌های سیاسی و توافقاتی که انجام شد و همچنین حضور بلاتر در ایران، بتواند تاثیر خوب و پیام مثبتی برای ما داشته باشد تا بتوانیم برنامه‌های تیم‌ملی را که مهم‌ترین آن انجام بازی‌های تدارکاتی است، اجرا کنیم. چرا که این بازی‌ها می‌توانند معیار و ملاک تیم‌ملی را نشان دهند که امیدوارم این اتفاق بیفتد. البته باتوجه به این‌که هنوز قرعه‌کشی مسابقات هم انجام نشده است، نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که چه اتفاقی ممکن است در جام‌جهانی بیفتد.

امیدوارم در ادامه، هم بازی‌های تدارکاتی خوبی برای تیم‌ملی پیش‌بینی شود و هم این‌که قرعه خوبی داشته باشیم و درنهایت هم بتوانیم در جام‌جهانی نسبت به دوره‌هاي قبل موفق‌تر باشیم که البته به نظرم در جام‌هاي جهانی گذشته هم که حضور داشتیم، باتوجه به شرایط آن زمان، عملکرد خوبی داشتیم که البته در این زمینه شاید نگاه من با خیلی‌های دیگر متفاوت باشد.

 

نظرتان درباره انتخاب گودرزی به عنوان وزیر ورزش و مطالبات جامعه ورزش به ویژه فوتبالي‌ها از وی چه می‌باشد؟

حقیقا او را نمی‌شناسم و فقط می‌دانم که ریاست دانشكده تربیت‌بدنی دانشگاه تهران را بر عهده دارد. به هر حال او انتخاب رییس‌جمهور و مجلس بوده است که آن را به فال نیک می‌گیریم. دوست داشتم وزیری که انتخاب می‌شود، ورزشی باشد و مجلسی‌ها هم این اعتماد را داشته باشند و این فضا را باز کنند تا یک وزیر ورزشی انتخاب شود و اکنون هم که این اتفاق نیفتاد و شرایط به این صورت رقم خورد. امیدوارم وزیر ورزش در کنار خود بیشتر از افراد ورزشی بهره ببرد تا تصمیمات ورزشی گرفته شود و کمک‌های خوبی به ورزش شود تا ما دیگر دچار آن مشکلات قبلی نشويم، چرا که ورزشی‌ها وقتی تصمیماتی گرفته می‌شود که کارشناسی شده نباشد، عذاب می‌کشند که در این راستا لطمه به همه وارد می‌شود. به هر حال از گودرزی می‌خواهیم که توجه ویژه‌ای به افراد ورزشی در پست‌های کلیدی و حساس داشته باشد و آن‌ها را آزاد بگذارد تا تصمیمات خودشان را برای انتخاب‌های‌شان داشته باشند تا امیدوار باشیم که ورزش ما در رشته‌های مختلف پس از سال‌ها جایگاه خوبی را به دست آورد.

 
از دید شما اگر مدیران باشگاهی ما ورزشی باشند، این موضوع چه تاثیری در عملكرد ورزش کشور دارد؟

همان طور که ما می گوییم، انتظار داریم گودرزی از افراد ورزشی استفاده کند و باید در راس فوتبال هم افرادی قرار بگیرند که از جنس فوتبال باشند، چرا که با این انتخاب خیلی از سوالات دیگر به وجود نخواهد آمد. به طور مثال اکنون کفاشیان باوجود اين كه در فوتبال بسیار زحمت می کشد و فردی با شخصیت و خوب است ولی هميشه این سوال در ذهن همه است که با وجود این که او سال ها در فوتبال کار اجرایی انجام داده است ولی بهتر بود که او در رشته تخصصی خود که دو و میدانی است، مدیریت می کرد چرا كه طبیعی است که او در آن جا بهتر می توانست حرکت کند.

در كل منظور من این است که اگر انتخابی متناسب با آن رشته داشته باشیم، دیگر خیلی سوال ها را نخواهیم داشت و تمرکز به سمت همان رشته می رود. ما در فوتبال مان آدم هایی را داریم که شایسته ریاست فدراسیون فوتبال هستند اما خودشان ورود نمی کنند چرا که از اتفاقاتی که در فوتبال وجود دارد، دلزده شده اند. به هر حال اگر آدم های فوتبالی را در جایگاه های خودشان به عنوان مسوول اول قرار دهیم، انتظارمان از آن ها نيز این است که به زیر مجموعه خود، توجه ویژه ای داشته باشند.

متاسفانه ما اصل قضیه را در اختیار آدم هایی گذاشته ایم که البته برخی از آن ها خودشان نمی خواستند وارد بخش مدیریت شوند و در واقع آن ها را وارد کردند، پس ما اصل موضوع را فراموش کرده ایم و مسوولیت را به کسانی سپرده ایم که شاید در بخش مدیریتی قوی باشند و بتوانند خیلی کمک کنند ولی در تصمیم گیری اصلی، پذیرش تصمیم شان برای جامعه ورزش و آدم های فوتبالی قابل قبول نیست، حتی اگر تصمیمات درستی را بگیرند.

به طور مثال دعوت پیشکسوتان فوتبال آث میلان از سوی باشگاه پرسپولیس کار خوب و قشنگی است که رویانیان انجام داده است ولی مطمئنا اگر یک آدم فوتبالی در راس این باشگاه بود، شاید تاکنون چند بار این اتفاق افتاده بود. باید بگویم زمانی که رویانیان وارد این فوتبال شد، مشکلات او هم شروع شد و کسانی که او را در این سمت گذاشتند، این مشکلات را برای او به وجود آوردند نه آدم های فوتبال و پیشکسوتان. این مشکل را ممکن است تیم های دیگر هم داشته باشند.

در این زمینه باید گریزی هم به انتقال تیم های فوتبالی از تهران به استان های دیگر که امروز علت آن در حال مشخص شدن است و همان مسوولاني كه باعث اين اتفاقات شدند اکنون می گویند که چرا این اتفاقات افتاده است، داشته باشيم. این موضوع در حالی رخ داد که ما از همان روز اول می دانستیم این اقدام، اشتباه است در حالی که آن‌ها، اکنون این را می گویند. البته این موضوع سیاسی هم بود. اکنون تیم پاس که به فوتبال ایران مربی و بازیکنان زيادي داده، کجا است؟ این باشگاه مانند یک کارخانه بود که آن را مانند کارخانه های دیگر تعطیل کردند. آن ها با اين كار می خواستند جایی دیگر را که برای یک عده به لحاظ سیاسی نفع داشت، آباد کنند اما امروز می گویند عملا این اقدام ناموفق بوده است.

پس تصمیمات یک آدم فوتبالی و یک آدم سیاسی متفاوت است. ما می گوییم بگذارند ورزش راه خودش را برود و اگر هم فرد سیاسی ای می خواهد در این زمینه کمک کند، کنار آن باشد و برای منفعت خودش کار نکند. به هر حال این اتفاقات افتاده است، در حالی که ما می توانستیم تاکنون خیلی بیشتر از این در ورزش مان پیشرفت داشته باشیم ولی این اتفاق به دلیل همین تصمیمات نیفتاد.

 

 و صحبت پاياني ...

زمانی که من به این جا آمدم دهکردی، مديرعامل باشگاه این اعتماد را به من کرد و با توجه به این که خودش فوتبالی بوده، می دانست وقتی یک مربی را می آورد، باید به او اعتقاد داشته باشد. وقتی یک مدیر می خواهد یک انتخاب داشته باشد، باید کارنامه آن فرد را در نظر بگیرد و وقتی در این راستا مربی ای انتخاب شد، یعنی آن مربی از فیلتری گذشته است و آن فیلتر این است که فردی فوتبالی درخصوص این انتخاب تصمیم گرفته است ولی وقتی مربی ای از این فیلتر نگذشته باشد و به خاطر سلیقه، انتخابی صورت گرفته باشد، پس تبعات آن را در وهله اول باید خود مدیر تحمل کند.

به هر حال دهکردی به من اعتماد کرد و من هم تلاش کردم تا موقعیت خوبی را به وجود آورم. تمام مدیران دوست دارند نتیجه بگیرند و اگر نتیجه نگرفتند باید بررسی کنند که اشکال از چيست و اگر تمام شرایط فراهم شد و مربی نتیجه نگرفت، آن موقع آخرین راه تغییر مربی است ولی در این جا اولین راه تغییر مربی است و عدم ثبات مدیریتی و شغلی برای مربیان باعث اتفاق افتادن، مسایلی می شود. مدیری که فوتبالی است همه چیز را به جان می خرد و زمانی که انتخاب خود را انجام داد، پس باید مربی را حمایت و به آن کمک کند تا کار خود را انجام دهد. اگر این گونه کار شود می توان امیدوار بود تا در آینده فوتبال ما نتیجه را در اولویت کار خود قرار ندهد، در حالی که اکنون نتیجه در اولویت است.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار