تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۲
کد خبر: ۴۸۵۹۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
توقیف‌نانوایی‌هایی‌که‌ازجوش‌شیرین‌استفاده‌کنند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: به منظور اجرای طرح منع استفاده از جوش شیرین در پخت نان در خوزستان، به صورت دوره‌ای از نانوایی‌های این استان نمونه‌برداری می‌شود.

بهزاد شریف مخمل‌زاده اظهار کرد: با توجه به اعلام منع استفاده از جوش‌شیرین در نانوایی‌ها از سوی وزارت بهداشت، شناسایی نانوایی‌های متخلف در خوزستان همواره در حال انجام است.

وی بیان کرد: نانوایی‌های فعال در خوزستان که معاونت بهداشت از آن‌ها نمونه‌برداری می‌کند در اجرای این برنامه قرار دارند و در این بررسی‌ها مقدار جوش شیرین براساس میزان قلیایی آن در نان اندازه‌گیری می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه افزود: نانوایی‌های متخلف از سوی بهداشت شناسایی و مراتب از طریق دادگاه پیگیری می‌شود و متخلفان جریمه یا مکان آن‌ها پلمپ می‌شود.

وی با بیان این که ‌رابطه غذا با سلامتی بر هیچ‌کس پوشیده نیست و حتی بیماری‌های روانی نیز با مصرف غذا مرتبط است، تأکید کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، با کاهش مصرف نمک می‌توان از بیماری‌هایی چون پرفشاری خون جلوگیری کرد و این نکته نشان می‌دهد، صنایع کشور باید به سمت تولید مواد غذایی رژیمی حرکت کند.

وی همچنین عنوان کرد: برای تأمین مواد غذایی سالم نیازمند یک مجموعه با سیاستگذاری صحیح هستیم که روند تولید غذا از مزرعه تا زمان مصرف را کنترل کند و وظیفه سازمان غذا و دارو، ایجاد هماهنگی بین‌بخشی برای تولید غذای سالم است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: تضمین سلامتی و ارتقای کیفیت مواد غذایی، اجرای برنامه‌های پیش‌نیاز در کارخانه‌ها، استفاده از مواد غذایی ایمن و با کیفیت در کارخانه‌ها، فرهنگ‌سازی و استفاده از تجهیزات به‌روز و کار آمد در حوزه مدیریت بر نظارت مواد غذایی از جمله اهدافی است که برای سازمان غذا و دارو پیش‌بینی شده است؛ بر همین اساس شبکه پایش ملی ایجاد شده و دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم با ایجاد پرونده‌های الکترونیک به این شبکه پیوسته است.

وی در پایان گفت: وجود آلاینده‌های میکروبی، فلزی و زیست‌محیطی، ردیابی و اندازه‌گیری و تعیین شاخص برای این سموم، نبودن شاخص‌های پایش و ارزیابی مواد غذایی و طراحی شاخص‌های آن، قاچاق انواع فرآورده‌های غذایی و ورود غذاهای آلوده به کشور، تولیدات فاقد پروانه و حتی زیرزمینی نبودن تشکیلات صنفی تولیدکنندگان مواد غذایی و تقلب در مواد غذایی از جمله چالش‌هایی است که معاونت غذا و دارو خوزستان با آن‌ مواجه بوده است.

مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار