تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
کد خبر: ۴۶۷۰۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

بخش‌هایی كه‌به كتابخانه مركزی خوزستان اضافه می‌شوند

رییس كتابخانه مركزی خوزستان گفت: بخش‌های گوناگونی در كتابخانه مركزی فعال شده‌اند و برنامه‌هایی برای ارتقای آن‌ها تا پایان سال داریم.

منصور كوهی‌رستمی بیان كرد: بخش‌های گوناگونی در كتابخانه مركزی خوزستان فعال شده‌اند. از جمله بخش نابینایان كه یكی از برنامه‌های اصلی ما تجهیز این بخش است. در این بخش نیروی نابینا استخدام شده است و در این مدت 260 نفر عضو آن شده‌اند كه البته كمبودهای زیادی دارد. با این حال، در نظر داریم تمام نابینایان استان را عضو بخش نابینایان كتابخانه مركزی كنیم.

وی افزود: بخش كودك و نوجوان نیز چند ماهی است آغاز به كار كرده و در این بخش برنامه‌های متنوعی در حال اجرا است. این بخش بسیاری از منابع را نداشت اما همت خوبی صورت گرفت و حدود هفت هزار كتاب وارد این بخش شد و قصد داریم این بخش را از نظر منابع تقویت كنیم.

كوهی‌رستمی با اشاره به بحث كمبود منابع در كتابخانه مركزی اظهار كرد: از ابتدای سال 92 با نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور صحبت‌هایی كردیم و از آن زمان تاكنون به طور مرتب سهمیه كتاب دریافت می‌كنیم. ما تا پایان سال گذشته نزدیك به 40 ‌هزار كتاب داشتیم. اكنون نزدیك به 60 هزار كتاب رسیده است و بر آنیم كه تا پایان سال این تعداد را به 100 هزار جلد برسانیم. امسال افزایش كتاب‌های لاتین و عربی را نیز در برنامه خود گنجانده‌ایم.

رییس كتابخانه مركزی خوزستان همچنین گفت: پیگیر بخش خوزستان‌شناسی و دفاع مقدس نیز هستیم. ما مجموعه اولیه‌ای داریم كه حاوی كتاب‌های این بخش است و اكنون در حال رایزنی برای تقویت منابع این بخش هستیم تا بخشی درخور داشته باشیم و در كنار آن بخش مفاخر خوزستان را بگذاریم.

او با اشاره به بخش سمعی و بصری كتابخانه مركزی اظهار داشت: در این بخش نزدیك به سه ‌هزار لوح فشرده  دربردارنده مطالب آموزشی و كمك‌ درسی وجود دارد كه باید تا پایان سال این بخش را تقویت كنیم. در زمینه پژوهش و اطلاع‌رسانی نیز اقداماتی داشته ایم و هماهنگی‌هایی با دانشگاه‌ها و مركز منطقه‌ای تكنولوژی شیراز انجام داده‌ایم تا بتوانیم پایگاه‌های اطلاعاتی آن‌ها را نیز در قالب منابع الكترونیكی خریداری و در اختیار پژوهشگران قرار دهیم.

كوهی‌رستمی ادامه داد: امسال و برای كنكور 92 پنج هزار كتاب كمك ‌درسی برای مقاطع تحصیلی مختلف آماده و برای مراجعان امكان مشاوره‌های تحصیلی و روانشناسی فراهم كردیم. بحث زیباسازی و شاداب‌سازی فضای كتابخانه از دیگر برنامه‌های ما است.

رییس كتابخانه مركزی خوزستان همچنین با تاكید بر این كه برای ارتقای فرهنگ مطالعه باید پیش از هر چیزی زیرساخت‌ها را تجهیز كرد گفت: بهبود زیرساخت‌ها و افزایش فضای كتابخانه‌ای در سطح استان به افزایش میزان مطالعه كمك می‌كند.

وی یادآوری كرد: مطالعه بحثی كلان است كه ابتدا باید بسیاری از زیرساخت‌ها را تجهیز و سپس به ارتقای آن پرداخت. این امر باید از خانواده‌ها آغاز شود. نهضت مطالعه مفید با هدف ارتقای این مسأله راه‌اندازی شد و تمام دستگاه‌ها را دخیل كرد تا فرهنگ‌سازی را از خانواده‌ها آغاز كنند. اگر خانواده‌ها اهل كتاب باشند و برنامه‌های خوبی در مدارس اجرا شود كتابخوانی خودبه‌خود ارتقا پیدا می‌كند و كتابخانه‌های عمومی گسترش می‌یابند.

كوهی‌رستمی تأكید كرد: امیدواریم با راه‌اندازی كمیته دایمی نهضت مطالعه مفید این مسأله پیگری شود. البته به تازگی در كتابخانه مركزی بخش كتابخوانی غیركنكوری افزایش یافته و آمار ما نشان دهنده افزایش صددرصدی امانت بیرون از كتابخانه بوده است. امانت درون كتابخانه ویژه كتب كمك‌ درسی است اما در بحث امانت بیرون از كتابخانه فقط كتاب‌های غیردرسی امانت داده می‌شوند كه این بخش رشد چشم‌گیری داشته است.

رییس كتابخانه مركزی خوزستان خاطرنشان كرد: از برنامه‌های ما افزایش فضاهای كتابخوانی است. هر چه فضای كتابخانه در سطح شهر در دسترس‌تر باشد مطالعه آزاد نیز بیش‌تر می‌شود. ما سال گذشته 151 كتابخانه داشتیم كه این تعداد هم‌اكنون به 187 رسیده است و این رقم تا چند ماه آینده به 200 كتابخانه می‌رسد.
:
:
:
آخرین اخبار