تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۱۸:۴۴
کد خبر: ۴۳۹۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

بنياد نخبگان خوزستان؛ چراها و بايدها

نخبگان در هر سطح از هر ملت و جامعه، همانند ياخته‌هاي مغز در پيكره انسان، تجلي‌گاه و قوه محركه باورها، نيروها و اراده‌‌ي ملت‌‌ها هستند و راهبري تفكر عمومي در جهت‌‌گيري‌ها و حركت‌هاي طولي و عرضي جوامع را بر دوش مي‌كشند؛ طبيعي است ارتباط گسترده اين ياخته‌هاي منفرد با يكديگر و با متن پيكره عظيم جامعه، به‌صورت شبكه‌اي گسترده از كانال‌هاي انتقال اطلاعات، حجم وسيعي از اطلاعات و آگاهي‌ها را با توده‌هاي اجتماع مبادله مي‌كند و اين ارتباط هر چه متكامل‌تر و سازمان‌يافته‌تر ايجاد شود، به‌همان نسبت نوع و حجم تأثيرپذيري‌ جامعه در حركت‌هاي بزرگ اجتماعي يا برآيند حركت كلي يك ملت در سراشيبي ذلت يا اوج عزت بيشتر مشهود است.

از همين روست كه از گذشته‌هاي دور انجمن‌ها، اجتماع‌ها، گروه‌ها و حلقه‌هاي فكري گوناگوني از نوابغ و نخبگان در هر رشته و رسته شكل گرفته‌است تا اين هسته‌هاي فكري با ايجاد شبكه‌هاي ارتباطي و تعاملي به شكل سازماندهي‌شده عمل كنند؛ اگر خوب بنگريم برآيند حركت اجتماعي انسان‌ها به‌صورت محلي و منطقه‌اي، پيشرفت‌هاي شاخص علم و نقاط عطف تاريخ زندگي انسان‌ها در جوامع مختلف تا حد زيادي متأثر از اين جريانات پيش‌رو و پيشاهنگ بوده‌است.

بنابراين گردآوري و سازماندهي اين هسته‌هاي فكري در يك نظام مشخص، تسريع در دستيابي به اهداف و آرمان‌ها و هم‌افزايي و هم‌نوايي در مسير حركت‌ يك ملت را به‌دنبال دارد در حالي‌كه عكس اين موضوع و منفك‌ و جزيره‌اي بودن حركت‌هاي نخبگان چيزي جز اتلاف سرمايه‌هاي فكري و حركت‌هاي در تقابل و متضادي كه يكديگر را در متن جامعه خنثي مي‌كنند، نيست كه مسلمأ نمي‌تواند نقشي در مسير رسيدن يك ملت به آرمان سعادت ايفا كند.    

بنياد ملي نخبگان در ايران با مصوبه پانصد و شصتمين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در 10 دي‌ماه 84 تأسيس شد و در مقدمه اساسنامه آن به تأكيد مقام معظم رهبري در استفاده صحيح و مناسب از ظرفيت‌هاي علمي نخبگان در راستاي توسعه كشور و لزوم حركت انقلابي در مسير رفع موانع و مشكلات توليد دانش و جنبش نرم‌افزاري در جلسه ديدار برخي از نخبگان علمي كشور با ايشان در مهرماه 83 اشاره شده‌است.

از سوي ديگر بر اساس آيين‌نامه تأسيس و اداره دفاتر نخبگان استان، هدف از تاسيس دفاتر استاني نخبگان، برنامه‌ريزي و اقدام براي شناسايي و حمايت مادي و معنوي نخبگان و بهره مندي از ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي نخبگان در مسير ارتقاء توليد علم و فناوري و پيشرفت همه جانبه و متوازن استان‌ها بيان شده‌است.

زمينه‌سازي براي راه اندازي دفتر بنياد نخبگان در خوزستان از سال 90 آغاز شد اما در نهايت بنياد نخبگان خوزستان به‌عنوان بيست‌وششمين دفتر استاني بنياد در كشور، با انتساب دكتر محمدعلي فيروزي به‌عنوان سرپرست در 23 مهرماه سال گذشته طي حكمي از سوي دكتر سلطان‌خواه رئيس بنياد ملي نخبگان و معاون علمي‌و‌فناوري رياست‌جمهوري، از 27 مهرماه 91 به‌طور رسمي آغاز به‌كار كرد.

به‌منظور اطلاع از اهم اقدامات و دستاوردهاي بنياد نخبگان خوزستان به‌عنوان مرجع شناسايي و سازماندهي نخبگان استان، با دكتر محمدعلي فيروزي سرپرست بنياد نخبگان خوزستان گفت‌وگويي داشتيم؛ وي اظهار داشت: دفاتر بنياد ملي نخبگان در استان‌ها با هدف خدمات‌دهي بهتر به نخبگان استان و جلوگيري از مراجعه نخبگان استاني به بنياد ملي نخبگان در تهران شكل گرفتند و نخستين دفتر استاني بنياد كه راه‌اندازي شد، بنياد نخبگان استان فارس بود.

فيروزي با اشاره به تلاش‌هاي استاندار و مشاور جوان استانداري در زمينه‌سازي براي ايجاد بنياد نخبگان در استان، درباره علت تأخير راه‌اندازي بنياد نخبگان استان گفت: افتتاح رسمي بنياد نخست به‌عللي از قبيل تقارن با برخي جلسات ديگر در كشور و عدم حضور استاندار و يا وقوع گرد و غبار به‌تأخير افتاد اما در نهايت با حضور دكتر سلطان‌خواه در اسفندماه 91 به‌طور رسمي افتتاح شد.

وي اظهار كرد: مأموريت بنياد در خوزستان، همان رسالت بنياد ملي نخبگان در سطح استان‌ها و عبارت از شناسايي و حمايت مادي و معنوي از نخبگان است؛ در واقع براي بنياد ملي نخبگان، نخبه بر اساس اساسنامه اي كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطرح كرده، تعريف خاصي دارد و به‌طور مثال بعضي از سازمان‌ها و ادارات افرادي را نخبه مي دانند كه با تعريف بنياد سازگار نيست.

سرپرست بنياد نخبگان خوزستان خاطرنشان كرد: در بنياد نخبگان استان يازده گروه مورد حمايت قرار مي‌گيرند و در سايت بنياد معرفي مي‌شوند؛ اين افراد كساني هستند كه به عنوان نخبه و استعداد برتر شناخته مي‌شوند. افراد حائز رتبه در المپيادهاي ملي و بين‌المللي، مخترعين و مبتكرين داراي اختراع ثبت‌شده يا داوري‌شده در جشنواره‌هاي منطقه‌اي يا ملي، رتبه‌هاي برتر آزمون سراسري شامل افراد داراي رتبه زير 10 در گروه رياضي‌وفني و زير 50 در گروه هنر و ...، استادياران جوان، استادان نمونه كشوري، افراد صاحب مقام در المپيادهاي ورزشي و نفرات برتر مسابقات ملي و بين‌المللي قرآني از گروه‌هاي تحت‌حمايت بنياد هستند.

فيروزي درباره تشكيل بانك اطلاعاتي نخبگان استان تصريح كرد: در واقع بنياد داراي يك بانك اطلاعاتي از نخبگان است كه از سال 85 و هم‌زمان با تأسيس بنياد ملي نخبگان، شرايط نخبگي را احراز كرده و نام آن‌ها در فهرست نخبگان ثبت شده‌است؛ پيش از تشكيل دفتر استاني بنياد، نخبگان خوزستاني يا از طريق بنياد ملي نخبگان يا دفاتر بنياد در استان‌هاي همجوار از امكانات بنياد برخوردار مي‌شدند.

وي با بيان اين‌كه در بنياد نخبگان چيزي به‌نام عضو نداريم و تنها افراد نخبه مورد حمايت قرار مي‌گيرند، اظهارداشت: اين حمايت‌ها ممكن است موقتي باشد به عبارت ديگر تداوم حمايت‌ها بستگي به حفظ پويايي فرد دارد به‌طور مثال كسي كه در آزمون ورود به دانشگاه رتبه زير 100 كسب كرده‌است اگر پس از راه‌يافتن به دانشگاه نتواند پويايي خود را حفظ كند، حمايت‌هاي بنياد قطع مي شود.

سرپرست بنياد نخبگان خوزستان با اشاره به ضرورت تأسيس اين بنياد بر اساس سخنان مقام معظم رهبري ادامه‌داد: رهبر معظم انقلاب در ديدار با برخي نخبگان علمي كشور فرمودند "اعتقاد من اين است كه يك بنيادي كار نخبگان كشور را پيگيري كند و در واقع همان‌طوري كه يك ورزشكار در صورت نياز به راهنمايي مي تواند به سازمان تربيت بدني مراجعه كند پس بايد جايي براي نخبگان باشد كه محوري براي گردآمدن نخبگان و پاسخ گويي به آن‌ها شود."

فيروزي درباره اين‌كه بنياد نخبگان استان تا چه اندازه توانسته انتظارات نخبگان را برآورده كند، به بخشي از تلاش‌ها و دستاوردهاي بنياد اشاره كرد و گفت: از زمان را‌ه‌اندازي بنياد تا كنون سعي شد حداقل افراد نخبه استان شناسايي و با آن‌ها براي شركت در جشنواره‌ها ارتباط برقرار شود؛ در طول كمتر از يك‌سال بنياد موفقيت‌هايي كسب كرد از جمله حضور در جشنواره خليج‌فارس در استان هرمزگان با ارائه 33 طرح از سوي33 مخترع استان كه برخي از اين طرح‌ها داوري و حدود 25 درصد از آن‌ها حائز امتياز شدند.

وي افزود: همچنين در جشنواره دهه فجر سال گذشته، بنياد نخبگان استان با برپايي يك غرفه در حوزه اختراع و تجاري‌سازي حضور يافت؛ بنياد در جشنواره آتي خليج‌فارس كه در بوشهر برگزار خواهد شد، به‌صورت منطقه‌اي شركت مي‌كند و ارتباط خود را با افراد نخبه استان حفظ و حمايت‌هاي لازم را انجام مي‌دهد. اين جشنوراه هر ساله در منطقه جنوب‌غرب كشور شامل استان‌هاي خوزستان، هرمزگان، فارس، بوشهر و كهگيلويه بويراحمد برگزار مي‌شود كه تا كنون به‌ترتيب در استان‌هاي فارس، هرمزگان و بوشهر برگزار شده و خوزستان به احتمال زياد ميزبان چهارمين جشنواره است.

سرپرست بنياد نخبگان خوزستان خاطرنشان كرد: با راه‌اندازي بنياد ملي نخبگان از سال 85 جايگاهي براي نخبگان ايجاد شد تا يكديگر را بشناسند و با هم تعامل كنند؛ همچنين افراد نخبه مي توانند با مراجعه به بنياد تعامل خود را با آن حفظ كنند. در گذشته نخبگان خوزستان ناگزير به بنياد ملي نخبگان مراجعه مي كردند اما در حال حاضر با راه‌‌اندازي دفتر بنياد در استان، نيازي به مراجعه نخبگان استان به تهران نيست؛ همچنين به زودي سامانه "ثريا" كه از سال 91 جهت انجام تمام امور مرتبط با ثبت‌نام و ارائه خدمات نخبگان در بنياد استان راه‌اندازي ‌شد، توسعه مي‌يابد تا افراد نخبه شهرستان‌ها نيز لزومي به مراجعه حضوري به دفتر بنياد نداشته باشند.

فيروزي خاطرنشان كرد: عمده اقدامات بنياد تا كنون شناساندن مبتكرين و مخترعين استان در جشنواره‌ها براي كمك به تجاري‌سازي محصولات آن‌ها است؛ اين كمك صرفاً مالي نيست بلكه ارائه مشاوره جهت ثبت اختراع، معرفي به شركت‌ها و در نهايت رسيدن به مرحله تجاري‌سازي را شامل مي‌شود.

وي همچنين يكي از مهم‌ترين فعاليت‌هاي بنياد در استان را اجراي طرح شهاب عنوان كرد و افزود: طرح شهاب عبارت از شناسايي و هدايت استعدادهاي برتر در سطح كشور است كه از سوي بنياد ملي نخبگان در سطح چند استان به‌صورت پايلوت اجرا شد و قرار است امسال در تمام استان‌ها اجرا شود.

سرپرست بنياد نخبگان خوزستان گفت: همچنين طرح ديگري تحت‌عنوان طرح دوست علمي وجود دارد كه دانش‌آموزان مقطع دبيرستان را به نخبگان وصل مي‌كند؛ در طرح دوستي علمي با برگزاري اردوي سه روزه دانش‌آموزان دبيرستاني در يك مدرسه جمع مي‌شوند و در اين اردو از يك نخبه استاني دعوت مي‌شود تا شيوه‌هاي رسيدن به هدف خود را براي آن‌ها بيان كند. اين اردو يك اردوي آموزشي و فرهنگي است و پس از اين مدت شماره همراه و ايميل اين نخبه به دانش‌آموزان داده مي‌شود تا در صورت نياز به راهنمايي بتوانند با وي تماس برقرار كنند. بنياد نخبگان استان هم بر آن‌ها نظارت مي‌كند.

فيروزي با بيان اين‌كه هنوز مجوز اجراي طرح‌هاي شهاب و دوست علمي در خوزستان داده نشده‌است، تصريح كرد: تا كنون طرح شهاب در 6 استان اجرا شده‌است و طرح دوست علمي هم به‌صورت نمونه در بعضي از استان‌ها انجام شده اما مجوز اجراي آن به خوزستان داده نشده‌است.

وي با اشاره به پيگيري طرح ديگري تحت عنوان "خيرين نخبه‌پرور" در استان خاطرنشان كرد: اين طرح در ديگر استان‌ها آغاز به‌كار كرده و با موفقيت خوبي همراه بوده‌است. در طرح خيرين نخبه‌پرور، بنياد از سوي خيرين افراد نخبه استان را با اعطاي بورس تحصيلي مورد حمايت مالي قرار مي‌دهد اما خيرين و نخبه هيچ‌گاه با يكديگر روبرو نخواهند شد زيرا با اين‌ طرح قرار است بنياد افراد مستعد تحصيل را كه امكان تحصيل ندارند، حمايت كند. به عبارت ديگر همان‌طور كه خيرين مدرسه‌ساز در بعضي از استان‌ها تشكيل شده‌اند و خدمات مي‌دهند، خيرين نخبه‌پرور هم با همكاري بنياد نخبگان استان در پرورش نخبه‌هاي استان همكاري مي‌كنند و اين طرح كمكي به جوانان نخبه استان است.

همچنين وحيد كياني دبير بنياد نخبگان خوزستان، با اشاره به لزوم راه‌اندازي اين بنياد در استان گفت: با توجه به احساس ضعف در پيگيري كارهاي نخبه‌هاي استان و مراجعه آن‌ها به بنياد ملي نخبگان و ساير استان‌ها، خلأ نبود بنياد نخبگان در استان به شدت احساس مي‌شد و دكتر حجازي استاندار، همواره تأكيد داشت كه از ظرفيت نخبگان جوان بهتر و بيشتر استفاده شود؛ به‌همين دليل تلاش‌ها روي راه‌اندازي بنياد نخبگان استان متمركز شد.

وي ادامه داد: در پي نشست‌هاي متعددي كه با حضور دكتر حجازي برگزار شد به اين نتيجه رسيديم بنياد نخبگان به هر شكلي راه‌اندازي شود و به پيشنهاد دكتر حجازي، من به‌عنوان دبير بنياد نخبگان خوزستان، مسائل و امور مربوطه را پيگيري كنم تا زماني كه دفتر بنياد نخبگان استان راه‌اندازي شود.

دبير بنياد نخبگان خوزستان با اشاره به مسئوليت خود در اين سمت از قبيل پيگيري امور نخبگان استان، برگزاري جلساتي براي هم‌انديشي نخبگان جوان با مسئولين استاني، بررسي، اعلام نظر و اظهارنظر نخبگان در زمينه‌هاي امور نخبگان و برگزاري سمينارها، نشست‌ها و جلسات كارگروهي براي نخبگان تصريح كرد: در مسير ايجاد بنياد با دغدغه‌ها، مشكلات و مسائل متعددي روبه‌رو شديم اما با حمايت دكتر حجازي توانستيم اين راه را طي كرده و بنياد نخبگان استان را راه‌اندازي كنيم.

كياني گفت: قبل از تأسيس اين بنياد، نخبگان خوزستاني براي پيگيري كارهاي خود به ساير استان‌ها مراجعه مي‌كردند اما اكنون سعي مي‌شود ديگر افراد نخبه خوزستاني به عضويت بنياد نخبگان استان خود در آيند البته انتظارات نخبگان جوان از بنياد نخبگان استان، انتظارات واقعي است و بايد جدي گرفته شوند و اميدواريم بنياد بتواند ساختار را متناسب‌تر و بهتر بر اساس دستورالعمل‌هاي معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور اجرا كند.

وي با بيان اين‌كه احساس مي‌كنم برخي از اين دستورالعمل‌ها و ابلاغ‌ها ناقص هستند، توضيح داد: براي مثال دستورالعمل، مؤلفه و يا تبصره‌اي براي چگونگي و معيارهاي لازم براي عضويت يك فرد اهل فرهنگ و هنر و ادبيات در بنياد وجود ندارد؛ اين خلائي است كه در بنياد مركز هم به‌شدت احساس مي‌شود و اميدواريم موضوع در بنياد ملي نخبگان هدفمند و حرفه‌اي‌تر پيگيري شود.

دبير بنياد نخبگان خوزستان ادامه‌داد: از ديگر نواقصي كه در دستورالعمل‌هاي بنياد ملي نخبگان وجود دارد، اين است كه آيين‌نامه‌اي براي جذب نخبگان ورزشي وجود ندارد در حاي‌كه بخشي از بدنه‌ نخبه‌اي جامعه، نخبگان ورزشي هستند اما بنياد ملي نخبگان بيش‌تر روي مخترعان، مبتكران و پژوهشگران برتر متمركز شده‌است و اين به تنهايي كفايت نمي‌كند و بايد حجم وسيع‌تري از جامعه نخبه را پوشش دهيم.

كياني خاطرنشان كرد: همچنين نوع تعامل و ارتباط‌گيري بنياد نخبگان با جامعه علمي بايد بيش‌تر و بهتر باشد كه در استان به‌طور مشهود جاي خالي آن احساس مي‌شود و بايد هرچه سريع‌تر به آن پرداخته شود. شوراي علمي بنياد و كارگروه‌هاي تخصصي بايد تشكيل شود اما به‌دليل عدم همكاري بنياد ملي نخبگان خلاء آن همچنان احساس مي‌شود؛ همچنين برگزاري همايش ها و سمينارهاي مختلف براي نخبگان تا كنون در بنياد نخبگان خوزستان كم‌رنگ بوده‌است و اميدواريم تلاش جدي‌تري در اين زمينه صورت گيرد.

وي افزود: در واقع به‌دليل كمبود اعتبار توان برگزاري همايش‌ها و سمينارها براي نخبگان نداريم؛ همچنين تعامل با رسانه‌ها و نوع ارتباط‌گيري ضعيف بوده‌است كه اميدواريم اين مشكل هم هر چه سريع‌تر رفع شود زيرا بسياري از افراد هنوز از راه‌اندازي بنياد در استان مطلع نيستند و بايد مجموعه خدماتي كه بنياد در اختيار افراد نخبه قرار مي‌دهد، به مردم اطلاع‌رساني شود كه اين امر از طريق رسانه‌ها امكان‌پذير است.

دبير بنياد نخبگان خوزستان با اشاره به ديگر ضعف‌هاي بنياد نخبگان استان تصريح كرد: از ديگر ضعف‌ها، كمبود نيروي انساني در بنياد است كه بايد هرچه سريع‌تر نيروهاي بيش‌تري به بنياد وارد شود زيرا با توجه به اين كه قوانين خاصي براي جذب نيروي كار وجود دارد مي‌توانند كار را حرفه‌اي‌تر و بهتر پيش ببرند؛ همچنين حمايت‌هاي مسئولان استاني، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، شركت‌هاي صنعتي استان و ... در پيشبرد كار به‌طور جدي‌تر موثر است.

كياني افزود: مجموعه تلاش‌هايي كه براي راه‌اندازي و جذب نخبگان شده، قابل احترام است و اميدواريم در ادامه راه شاهد پيشرفت هرچه بيش‌تر و سريع‌تر و تكاندن غبار از بنياد نخبگان استان باشيم تا راه را روشن‌تر به سوي آينده طي كنيم.

در ادامه پيگيري اين موضوع با 2 تن از نخبگان استان به‌گفت‌وگو پرداختيم؛ پريسا يوسفي يك نخبه خوزستاني كه داراي 18 اختراع ثبت ملي، مقام بين‌المللي غرب آسيا، طلاي مسابقات المپياد اختراعات دانشگاهي آزاد و 2 دوره برگزيده جشنواره ملي حركت است، گفت: انتظار من از بنياد نخبگان استان اين بود كه يك مكان پويا براي هدايت جوانان نخبه خوزستاني به سمت جهش‌هاي علمي باشد.

وي ادامه‌داد: از زماني كه بنياد راه‌اندازي شد جوانان و نخبگان كمتر به آنجا مراجعه مي‌كنند زيرا به محلي براي افرادي كه بحث سربازي و كسري خدمت و كارهاي مربوطه به خدمت دارند، تبديل شده‌است و در واقع نخبه‌هاي واقعي در آن هيچ‌گونه تعاملي ندارند و اصلاً امكان تعامل وجود ندارد؛ تنها كسي كه به‌طور فعال و پويا كارهاي نخبگان خوزستاني را پيگيري مي‌كند، دبير بنياد است كه خود يكي از نخبه‌هاي استان است و واقعاً از جوانان نخبه حمايت مي‌كند.

اين نخبه خوزستاني خاطرنشان كرد: از 2 سال گذشته عضو بنياد نخبگان شدم، در مسابقات شركت كردم و طرح‌هايي كه ارائه كردم، سطح نخبگي گرفت؛ در حال حاضر كه حدود يك سال از راه‌اندازي بنياد نخبگان استان مي‌گذرد، حتي يك‌بار از سوي بنياد با من تماس گرفته نشد كه بگويند شما سطح نخبگي براي انجام پروژه‌‌ي خود دريافت كرديد و يا كمك‌هزينه‌اي از سوي بنياد اختصاص داده شود. زماني هم كه پيگيري مي‌كنم پاسخي داده نمي‌شود و فهرست اسامي نخبگان استاني را ندارند و تا امروز از نخبگان استان تنها براي حضور در مراسم دعوت شده‌است اما هيچ‌گونه حمايتي از طرح‌ها نمي‌شود.

همچنين يوسف لاوي يك نخبه خوزستاني در اين زمينه تصريح كرد: از زماني كه بنياد نخبگان استان راه‌اندازي شده‌است، هيچ‌گونه حمايتي از طرح‌هايم نكرده‌‌است.

وي افزود: بنياد نخبگان استان سرمايه‌گذاري درستي در رابطه با مسابقاتي كه برگزار شد‌، نداشته‌است و تنها اسم نخبگان در ليست بنياد نخبگان است و تا كنون به‌طور مستقيم از سوي بنياد نخبگان استان دعوت نشده‌ايم.

اين نخبه خوزستاني كه داراي سه اختراع است، خاطرنشان كرد: 2 اختراع مربوط به خودرو و يك اختراع دستبند غريق نجات هوشمند است كه با 2 نخبه ديگر روي آن كار كردم؛ اين طرح سال گذشته در جشنواره نورنبرگ آلمان پذيرفته شد اما به دليل هزينه‌هاي زياد نتوانستيم به سطح دوم مسابقه راه يابيم و بنياد هم هيچ‌گونه حمايتي از طرح نكرد.

لاوي اظهارداشت: انتظار مي‌رفت بنياد نخبگان استان جايي باشد تا نخبگان بتوانند به‌طور مستقيم به آنجا مراجعه كنند و مسئولي پاسخگو باشد؛ همچنين بنياد جايي براي افزايش تعامل نخبگان استان باشد و نخبگان استان بتوانند مانند ديگر استان‌ها در تمام مسابقات ملي و منطقه‌اي شركت كنند اما به نظر مي‌رسد نخبگان در ديگر استان‌ها تعامل بيشتري با يكديگر دارند.

بدون شك راه‌اندازي بنياد نخبگان استان سرآغاز راهي نو براي به‌كارگيري، جذب و حمايت از استعدادها و نخبگان جوان خوزستاني است و تا رسيدن به مرحله تكاملي و سطح مطلوبي از برآورده‌سازي انتظارات نخبگان، گذرگاه‌ها و مشكلات بسياري هم فراروي مسئولان و نخبگان خواهد بود؛ اما اكنون اين سؤال مطرح است كه چرا حال كه با گذر از مشكلات بسيار، شاهد تحقق آرزوي ديرينه ايجاد مركزي براي ساماندهي نخبگان استان هستيم، به‌طور جدي تحرك و برنامه خاصي براي نخبگان استان در نظر گرفته نمي‌شود و با وجود گذشت نزديك به يك‌سال از راه‌اندازي اين دفتر اتفاق جدي و جديدي در عرصه حمايت از نخبگان استان رخ نداده‌است؟

از سويي يكي از اهداف بنياد افزايش تعامل نخبگان بيان شده‌است كه يكي از مهم‌ترين مطالبات نخبگان جوان نيز هست اما اين دستيابي به اين هدف نيز سرانجام روشني نداشته‌است؛ آنچه مسلم است بنياد نخبگان استان در مدت يك‌ساله عمر خود چندان نتوانسته موفق عمل كند و لزوم توجه بيشتر مسئولان و رسيدگي براي پيداكردن ريشه‌هاي اين عدم موفقيت را مي‌طلبد.

شكي نيست كه هر اجتماعي كه در زمينه شناسايي، ساماندهي و برنامه‌ريزي براي استفاده از پتانسيل‌هاي نخبگان خود به نحو مطلوب‌تري عمل كند، در مسير رشد و بالندگي و پويايي از ضريب اطمينان بالاتري بهره‌مند خواهد شد و اكنون كه جهان با سرعت حيرت‌آوري در عرصه‌هاي علم و تكنولوژي در حال پيشرفت است، ضرورت توجه جدي‌تر به مسئله نخبگان استان به‌عنوان پيشگامان توسعه علمي بيشتر احساس مي‌شود.

به هرحال با توجه به اهميت سازماندهي و حمايت نخبگان به‌عنوان هسته‌هاي فكري جوامع محلي و منطقه‌اي در پيشبرد اهداف پيشرفت‌هاي علمي و توسعه متوازن، از مسئولان امر انتظار مي‌رود براي رفع مشكلات و مسائل نخبگان استان همت و حميت بيشتري به‌كار گيرند تا بيش از پيش شاهد شكوفايي استان باشيم.
مرجع / ایسنا
غیر قابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
عسل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۴
0
2
بله نخبه فقط داریم اسمشو به دوش میکشیم اما همچنان بیکار ........
captcha
آخرین اخبار