در همین حال، رسانههای عربی از جمله پایگاه خبری «روسیا الیوم» خبر استعفای هشام قندیل نخست وزیر مصر را منتشر کردند که این خبر نیز تا کنون از سوی هیچیک منابع مصری تایید نشده است.
پیش از استعفای قندیل، وزرای کشور، امور خارجه، دفاع، محیط زیست، گردشگری و دادگستری روز دوشنبه استعفای خود را اعلام کرده بودند. اما دفتر ریاست جمهوری مصر تا کنون از پذیرفته شدن استعفای این اعضای کابینه خبری منتشر نکرده است.
محمد مرسی رئیس جمهور منتخب مردم مصر نیز با وجود اولتیماتوم ارتش، تا کنون درخواست مخالفان برای کنارهگیری از قدرت را نپذیرفته است.
وزیر دادگستری مصر نیز در اوج فشارهای داخلی، خارجی و تبلیغاتی، خبر شبکه تلویزیونی العربیه مبنی بر استعفای دولت مصر را تکذیب کرد.
تجمع مخالفان در اطراف کاخ ریاستجمهوری و میدان التحریر/تظاهرات هواداران مرسی در مناطق دیگر
مخالفان
مصری به رهبری محمد البرادعی خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و
کنار رفتن محمد مرسی هستند.
شبکه خبری راشاتودی نیز با پخش مستقیم تصاویر میدان التحریر، تجمع هزاران نفر از مخالفان دولت در روز چهارم را گزارش میکند.
دقایقی پیش نیز گروه دیگری از معترضان به سیاستهای مرسی در قاهره، تجمع در اطراف کاخ ریاست جمهوری را آغاز کردند و از سوی دیگر طرفداران مرسی نیز در حمایت از رئیس جمهور این کشور تظاهرات خود را آغاز کردهاند.
هشدار اوباما به مرسی
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مکالمهای تلفنی با محمد مرسی با هشدار نسبت به گسترش اعتراضات در این کشور از وی خواست تا به خواسته مخالفان پاسخ مناسب دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اوباما در این گفتگو اظهار داشته است آمریکا به برپایی دموکراسی در مصر متعهد است و از هیچ گروه یا جناحی حمایت نمیکند و صرفا حامی گسترش دموکراسی در این کشور است.
اوباما از مرسی خواست تا پاسخگویی خود به نگرانیهای مخالفان را عملا نشان دهد و راهحل آرام کردن تنشها در این کشور تنها از راههای سیاسی ممکن خواهد بود. اوباما در عین حال با احتیاط کامل درباره تظاهرات مخالفان سخن گفت و از هرگونه تایید یا اظهارنظر درباره ناآرامیهای اخیر مصر خودداری کرد.
در ناآرامیهای سه روز گذشته در مصر و درگیری میان موافقان و مخالفان محمد مرسی، دستکم 16 نفر کشته و بیش از 600 نفر زخمی شدند.