در محاسبه، آن كسانى كه داوطلب مي شوند، اشتباه نكنند؛ بدانند مديريت اجرائى كشور يعنى چه. نه در ارزيابىِ نيازى كه كشور به يك قدرت اجرائى دارد، اشتباه كنند، نه در ارزيابى توانِ خودشان اشتباه كنند. اگر چنانچه ارزيابى درستى انجام دادند، بيايند توى ميدان؛ ملت هم نگاه ميكند، انتخاب مي كند / باید انتخابات منتهى شود به انتخاب يك انسان شايستهى وارستهى باعزمِ مؤمنِ انقلابىِ با همت جهادى
خوزنیوز/ محمد علیخانی: از ضرورتها و الزامات جهت تشخیص کاندیدای اصلح، شناخت گفتمان و مطالبه رهبری از رئیس جمهور آینده می باشد که این امر نیز جز با بررسی موشکافانه و دقیق بیانات ایشان حاصل نمی شود. در این مسیر نیز برای دستیابی به نتیجه صحیح به دو نکته لازم است توجه داشته باشیم؛ اولا: بررسی مجموعی بیانات. ثانیا: تلاش برای فهم عمق معنا و پرهیز از برداشتهای سطحی از بیانات مقام معظم رهبری می باشد.
باتوجه به این مهم سری به خزائن بیانات ایشان زدیم تا در روشن نمودن گفتمان و مطالبه رهبری از رئیس جمهور یازدهم دین خود را ادا کرده باشیم. این بررسی که به ترتیب تاریخ تنظیم شده است به شرح ذیل می باشد.
اولین تاکید رهبری بر آرایش جدید دشمنبيانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوى- ۱۳۸۶/۰۱/۰۱- من برنامههاى استكبار جهانى عليه ملت ايران را در سه جمله خلاصه مىكنم: اول، جنگ روانى؛ دوم، جنگ اقتصادى؛ و سوم، مقابله با پيشرفت و اقتدار علمی. دشمنىهاى استكبار با ملت ما در اين سه قلم عمده خلاصه مىشود.
اشاره به هدف جنگ اقتصادی
- جنگ اقتصادى هم يكى ديگر است. مىخواهند ملت ايران را از لحاظ مسائل اقتصادى در تنگنا قرار دهند.
________________________________________
بعد از چهار سال، سفارش رهبر به توصیه های قبلی استبیانات در دیدار رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت- 6/6/90- ما جهاد اقتصادى را يك ضرورت براى كشور ميدانيم، نه صرفاً يك اولويت؛ يك نياز قطعى است. اولاً اقتصاد، پيشرفت اقتصادى، رونق اقتصادى ارتباط مستقيم دارد با معيشت مردم. معيشت مردم جزو اولين اهداف همهى دولتهاست در همه جاى دنيا و در همهى دوران تاريخ؛ البته دولت هاى علاقهمند به مردم؛ آن دولتهاى مستأثر و زورگو و جبار، مورد نظرمان نيستند. هر دولتى كه بخواهد به مردمِ خودش خدمت كند، اولين مسئلهاش، مسئلهى معيشت مردم است، كه بتواند مردم را اداره كند.
عواقب دست نیافتن به پیشرفت اقتصادی را گوشزد می کنند و با عباراتی همچون؛ پایمال شدن، ضربات سخت و مهلک برآن تاکید می کنند.
- در چشمانداز، قدرت اول اقتصادى منطقه هم مطرح شده. در اين ميدان - كه ميدان مسابقه است - اگر چنانچه عقب مانديم، ضربه خواهيم خورد. ... مسئله اين است كه در اين چالش عمومى و ميدان تحركات عمومىِ دولتها در اين برههى از زمان، اگر كسى عقب ماند، پایمال خواهد شد. پيشرفت اقتصادى ما و رسيدن به اهداف چشمانداز، به خاطر اين است كه اگر چنانچه به آنجا نرسيديم، ملت ما و كشور ما دچار ضربات سختى خواهد شد؛ احياناً ضربات مهلكى به ما وارد خواهد آمد. بايد به آنجا برسيم؛ اين نياز ماست.
برای شکست نخوردن و مقاومت در مقابل استکبار نیاز به پیشرفت اقتصادی داریم
- حقيقت اين است كه نظام اسلامى، امروز نظام استكبار و سلطه و الحاد را به چالش گرفته؛ اين يك حركتى است كه آغاز شده. شكست خوردن در اين ميدان، خسارتهايش غيرقابل توصيف است و مخصوص به ملت ما هم نخواهد شد؛ لذا بايد در اين ميدان قطعاً پيروز شد. اين پيروزى با اين ابزار ممكن نيست؛ ابزارهاى گوناگون ديگرى هم لازم است؛ از جملهى اينها، پيشرفت اقتصادى است.
________________________________________
تاکید دوباره بر مساله اقتصادی، که نشان از عدم تحقق مطالبه رهبری استبیانات در دیدار كارگزاران نظام- 3/5/91 - من سال ۸۶ در صحن مطهر علىبنموسىالرضا (عليه الصّلاة و السّلام) در سخنرانىِ اول سال گفتم كه اينها دارند مسئلهى اقتصاد را پيگيرى مي كنند؛ بعد هم آدم مي تواند فرض كند كه اين شعارهاى سال حلقههائى بود براى ايجاد يك منظومهى كامل در زمينهى مسائل اقتصاد؛ يعنى اصلاح الگوى مصرف، مسئلهى جلوگيرى از اسراف، مسئلهى همت مضاعف و كار مضاعف، مسئلهى جهاد اقتصادى، و امسال توليد ملى و حمايت از كار و سرمايهى ايرانى. ما اينها را به عنوان شعارهاى زودگذر مطرح نكرديم؛ اينها چيزهائى است كه ميتواند حركت عمومى كشور را در زمينهى اقتصاد ساماندهى كند؛ ميتواند ما را پيش ببرد. ما بايد دنبال اين راه باشيم، مسئلهى اقتصاد مهم است.
________________________________________
رهبری در بیان شاخصه رئیس جمهور تاکید می کند؛ کسی بیاید که كار اجرائى بلد باشدبیانات در دیدار مردم قم-۱۳۹۱/۱۰/۱۹- هر كسى كه در خود صلاحيتى احساس ميكند و كار اجرائى بلد است، مىآيد و خود را در معرض انتخاب مردم مي گذارد. ادارهى مملكت و كار اجرائى، كار كوچكى نيست. كارهاى بزرگ و بارهاى سنگينى بر دوش مجريان سطوح بالاست. ممكن است كسانى كه در سطوح ديگرى كار ميكنند، ابعاد اين سنگينى را هم بعضاً تشخيص ندهند كه چقدر اين بار سنگين است. آن كسانى كه وارد ميدان مي شوند، بايد كسانى باشند كه در خود توانائىِ كشيدن اين بار را بيابند.
________________________________________
ریاست جمهوری حد و اندازه دارددیدار اعضای مجلس خبرگان با رهبر انقلاب- ۱۳۹۱/۱۲/۱۷- باید در انتخابات، افرادی حضور یابند كه دارای صلاحیتها و حدّ و اندازههای لازم برای مسئولیت ریاستجمهوری باشند.
________________________________________
گلایه از مشکلات اقتصادی و اینکه راه مقاومت در پیشرفت استبیانات در حرم مطهر رضوی- ۱۳۹۲/۰۱/۰۱- من اين را بگويم ــ اين را يك بار ديگر هم چند ماه قبل از اين گفتم ــ كه آمريكائیها اظهار خوشحالی كردند و گفتند كه فلانی اعتراف كرد كه تحريمها اثر گذاشته. بله، تحريمها بیاثر نبود؛ مي خواهند خوشحالی كنند، بكنند. تحريمها بالاخره اثر گذاشت؛ اين هم يك اشكال اساسی در خود ما است. اقتصاد ما دچار اشكال است.... ما اگر چنانچه اين زيرساختها (در زمينهی راه، در زمينهی انرژی، در زمينهی كشف منابع جديد نفت، در زمينهی كشف منابع جديد اورانيوم، در زمينهی ايجاد و توسعهی نيروگاه و پالايشگاه و دهها كار صنعتی بزرگ) را از قبل فراهم كرده بوديم، تحريم دشمن همين مقدار اثر منفی را هم كه كرد، نمي كرد.
________________________________________
تنها راه خنثی سازی فشارهای بین المللی از دیدگاه رهبری بیانات در دیدار كارگران و فعالان بخش تولید كشور- ۱۳۹۲/۰۲/۰۷- ما كه اول سال عرض كرديم حماسهى سياسى و اقتصادى، فهميديم چه داريم ميگوئيم؛ دشمن هم فهميد كه ما چه داريم ميگوئيم. دشمن با تحريم و با فشار اقتصادىِ گوناگون سعى كرد مردم را از ميدان خارج كند. ميگويند كه ما با مردم دشمن نيستيم. دروغ ميگويند؛ راحت، با وقاحت! بيشترين فشار براى اين است كه مردم ناراحت شوند، مردم در تنگنا قرار بگيرند، مردم زير فشار قرار بگيرند، شايد بتوانند به اين وسيله بين مردم و نظام اسلامى فاصله ايجاد كنند. هدف، فشار بر مردم است. اگر چنانچه اين حركت عظيم اقتصادى، اين جهش اقتصادى، اين برنامهريزى درست، چه در بخش قانونگذارى، چه در بخش اجرا، در سطوح مختلف، مورد توجه قرار بگيرد، همهى اين فشارها خنثى خواهد شد.
نامزدها بدانند مدیریت اجرایی کشور یعنی چه؟- در محاسبه، آن كسانى كه داوطلب مي شوند، اشتباه نكنند؛ بدانند مديريت اجرائى كشور يعنى چه. نه در ارزيابىِ نيازى كه كشور به يك قدرت اجرائى دارد، اشتباه كنند، نه در ارزيابى توانِ خودشان اشتباه كنند. اگر چنانچه ارزيابى درستى انجام دادند، بيايند توى ميدان؛ ملت هم نگاه ميكند، انتخاب ميكند.
جامع و مقاوم بودن رئیس جمهور و تاکید بیشتر بر توانایی اداره کشور، فکر و تدبیر اقتصادی
- نامزد انتخابات اولاً بايد به خدا و به اين انقلاب و به قانون اساسى و به اين مردم ايمان و اعتقاد داشته باشد؛ ثانياً داراى روحيهى مقاوم باشد. اين ملت اهداف بلندى دارد، كارهاى بزرگى دارد، تسليم نيست، كسى نميتواند با اين ملت با زبان زور حرف بزند. كسانى كه در رأس قوهى اجرائى قرار ميگيرند، بايد كسانى باشند كه در مقابل فشارهاى دشمنان مقاوم باشند؛ زود نترسند، زود از ميدان خارج نشوند؛ اين يكى از شرطهاى لازم است. ثالثاً انسانهاى با تدبيرى باشند، با حكمت باشند. ما در سياست خارجى گفتيم «عزت و حكمت و مصلحت»؛ در ادارهى كشور هم همين جور است، در مسائل داخلى هم همين جور است، در اقتصاد هم همين جور است؛ بايد با برنامه، با حكمت، با تدبير، با نگاه بلندمدت و همهجانبه، با يك هندسهى صحيح كارها را مشاهده كنند، نگاه كنند، وارد ميدان شوند.
روزمرّه فكر كردن در مسائل اقتصادى، مضر است؛ تغيير سياستهاى اقتصادى به طور دائم، مضر است - در همهى بخشها، بخصوص در اقتصاد - تكيه كردن بر نظرات غير كارشناسى، مضر است؛ اعتماد كردن به شيوههاى تزريقىِ اقتصادهاى تحميلى شرق و غرب، مضر است. سياستهاى اقتصاد بايد سياستهاى «اقتصاد مقاومتى» باشد - يك اقتصاد مقاوم - بايد اقتصادى باشد كه در ساخت درونىِ خود مقاوم باشد، بتواند ايستادگى كند؛ با تغييرات گوناگون در اين گوشهى دنيا، آن گوشهى دنيا متلاطم نشود؛ اين چيزها لازم است. رئيس جمهورى كه مي خواهد اين كشور بزرگ را اداره كند، اين راه پرافتخار را به كمك مردم و براى مردم طى كند، بايد اينچنين خصوصياتى داشته باشد. رابعاً بايد تهذيب اخلاقى داشته باشد؛ نپرداختن به حواشى... براى مردم هزينه درست نكنند، مشكل درست نكنند، دغدغهآفرينى نكنند، مردم را دچار تشويش و نگرانى نكنند.
________________________________________
آمادگی ها، توانایی ها را بسنجیمبيانات در ديدار دست اندركاران برگزارى انتخابات - 1392/2/16- مديريت عالى اجرائى در كشور، كار بزرگى است، كار مهمى است. يك كلمه حرف اثر ميگذارد؛ يك اقدام كوچك يا بزرگ از سوى مجريان درجهى يك كشور - رئيس جمهور، وزرا - اثر ميگذارد؛ دستگاه اجرائى اينجور است.
- تعهد را، تدين را، آمادگى را، توانائىها را بسنجيم؛ طبق تشخيص عمل كنيم.
- كسانى هم كه ميخواهند صلاحيتها را ملاحظه كنند و بر اساس آن تصميمگيرى كنند، همه چيز را در كنار هم بايد ببينند. رئيس جمهور، هم بايد كارى باشد، هم بايد مردمى باشد، هم بايد مقاوم باشد، هم بايد ارزشى باشد، هم بايد باتدبير باشد، هم بايد پابند به قوانين و مقررات باشد - مجرى قانون است - هم بايد درد مردم را احساس كند، هم بايد طبقات مختلف مردم را ببيند؛ اينها خصوصياتى است كه در انتخاب آن كسى كه ما ميخواهيم كليد اجرائى كشور را به او بسپريم.
________________________________________
همت جهادی برای بردوش گرفتن بار سنگینبيانات در ديدار اقشار مختلف مردم - 1392/2/25- باید انتخابات منتهى شود به انتخاب يك انسان شايستهى وارستهى باعزمِ مؤمنِ انقلابىِ با همت جهادى.
- من و شما بايد نگاه كنيم ببينيم در بين اين صالحها كدام صالحترند، كدام بيشتر به درد مردم ميخورند، كدام بيشتر ميتوانند اين بار سنگين را بر دوش بكشند و با امانتِ كامل اين راه را ادامه دهند و پيش ببرند؛ اين را بايد من و شما نگاه كنيم، ببينيم، بشناسيم.
________________________________________
راه حل برای مقاومت و مقابله با دشمنبیانات در سالروز رحلت امام خمینی در حرم امام - 1392/3/14- اگر ملت مقتدر باشد، توانا باشد، نياز خود را كم كند، مشكلات خود را برطرف كند، و امروز كه مسئلهى اقتصاد مسئلهى اصلى است، بتواند اقتصاد خود را روبهراه كند، دشمن در مقابلهى با ملت ايران بىدفاع خواهد ماند.