معاون هماهنگي و بهرهبرداري امور آب سازمان آب و برق خوزستان در زمينه تخصيص آب كشاورزي براي كشت تابستانه امسال در حوزههاي چهارگانه كارون، دز، كرخه و مارون گفت: طبق آخرين هماهنگيهاي انجام شده با استانداري و جهاد كشاورزي خوزستان، در حوزههاي دز و كارون 100 درصد سالهاي نرمال اجازه كشت داده شده است.
به گزارش خوزنیوز، فتحالله دهكردي در گفتوگو با ایسنا عنوان كرد: در حوزه كرخه به دليل آنكه وضعيت آوردها در طول سال آبي 90ـ 89 حدود 28 درصد سال نرمال بود، با استفاده از ذخاير سالهاي قبل و صرفهجوييهاي انجام شده ميزان كشت تا 50 درصد سالهاي نرمال در نظر گرفته شد.
وي افزود: در اين حوزه كه در سالهاي نرمال 60 هزار هكتار كشت تابستانه انجام ميشد، امسال مجوز كشت در 30 هزار هكتار داده شده است.
معاون هماهنگي و بهرهبرداري امور آب سازمان آب و برق خوزستان تصريح كرد: كشاورزان در حوزه مارون نيز به دليل آنكه نسبت به سال گذشته 120 ميليون مترمكعب افزايش آورد داشتيم، تا 70 درصد سالهاي نرمال اجازه كشت دارند؛ ميزان مجوز كشت در سالگذشته در اين حوزه 50 درصد سالهاي نرمال بوده است.
دهكردي اظهار كرد: در مجموع توصيه ستادخشكسالي و سازمان جهاد كشاورزي استان به كشاورزان اين است كه كشتهاي پرمصرف مانند شلتوك را به ويژه در حوزه كرخه انجام ندهند، به اين دليل كه امكان توسعه كشت از 50 به 70 درصد سالهاي نرمال فراهم ميشود؛ در حالي كه هر هكتار كشت شلتوك معادل سه هكتار ساير كشتهاي صيفي آب نياز دارد.
وي بيان كرد: متأسفانه به علت ساده و بيدردسر بودن كشت شلتوك و از سوي ديگر سهولت فروش و نرخ مناسب آن، بيشتر كشاورزان به اين كشت تمايل دارند كه مصرف آب بالايي دارد؛ اما توصيه ستاد خشكسالي استان براي كشت تابستانه به كشاورزان كشت صيفيجات و ماش است.