تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۸
کد خبر: ۳۸۸۷۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مطالعات راه‌اندازی بورس ارز بی‌نتیجه ماند
مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به بی نتیجه ماندن مطالعات راه اندازی بورس ارز، از تفاهم میان بورس کالا و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای مدیریت و کشف منصفانه، شفاف و واقعی قیمتها خبرداد و گفت: ما به دنبال اخراج شرکتها از بورس کالا نیستیم.
 
حسین پناهیان با اشاره به انجام مطالعاتی در بورس کالا برای راه اندازی بورس ارز پیش از این، گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار هم در مقطعی از زمان این موضوع را پیگیری می کرد،اما در مورد اینکه بورس ارز کجا و قراردادهای آتی ارز در کجا انجام شود نتیجه ای حاصل نشد،در مجموع در این زمینه جمع بندی واحدی حاصل نشد و مطالعات به نتیجه خاصی نرسید.
 
مدیرعامل بورس کالای ایران در بخش دیگری از سخنان خود به توافق و تفاهم میان بورس کالا  وزارت صنایع اشاره و عنوان کرد: یکی از مهمترین مباحث در بورس کالا در حال حاضر تقویت سمت عرضه و مدیریت سمت تقاضا است. بر اساس تفاهم مذکور در پی مدیریت و نه کنترل قیمت ها و درعین حال کشف منصفانه، شفاف و واقعی قیمت ها هستیم.
 
وی افزود: هر چقدر سمت عرضه منطقی تقویت شود و توانستیم تعادل سمت عرضه و تقاضا را ایجاد کنیم، طبیعتا بورس هم مکانیزم و کارکرد خود را خواهد داشت و می تواند نقطه تعادل را نشان دهد.

پناهیان یکی از برنامه های بورس کالا را آشنا کردن فعالان اقتصادی با کارکردها و عملکرد بورس کالا دانست و تصریح کرد: بورس کالا در چارچوب قوانین و مقررات خود به اقتصاد ملی کمک می کند.
 
شرکت‌هایی که به تعهد عرضه عمل نمی‌کنند


مدیرعامل بورس کالای ایران در مورد شرکتهایی که کالاهای خود را در بورس کالا کم عرضه می کنند،اظهارداشت: در مورد شرکتهای عرضه کننده بحثی را داریم تحت عنوان تعهد پذیرش، یعنی زمان پذیرش تعهد عرضه داده اند که مثلا 70 درصد از تولید خود را در بورس کالا عرضه کنند.
 
وی در مورد شرکتهایی که به تعهد خود عمل نکنند، عنوان کرد: مکانیزمهایی در این زمینه طراحی شده است که یکی از آنها مکانیزم تعلیق شرکتها است که از طریق بورس کالا انجام می شود،دیگری مکانیزم اخراج و لغو پذیرش است که زا طریق کمیته و هیات پذیرش صورت می گیرد.

پناهیان ادامه داد: وقتی شرکتی از چنین محدوده ای خارج می شود، الزاما مشمول قیمت گذاری می شود، این در حالی است که در ارتباط با کنترل تعهد شرکتها، بورس کالا آنها را دائما رصد می کند و البته همکاری خوبی از سوی شرکتهای عرضه کننده در بورس وجود دارد.
 
وی با اشاره به اینکه در مواردی که مشاهده شده است، مهلت های معینی را به شرکت ها داده ایم، افزود: لیست این شرکتها سیال است و ثابت نیست و این لیست دائما در حال تغییر است. ما به دنبال این نیستیم که شرکتی را از بورس خارج کنیم.
 
مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: تمام توان  همکاری ما این است که ساختاری را ایجاد کنیم که عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان اطمینان به عملکرد این ساختار داشته باشند.
مرجع / مـهـر
برچسب ها: حسین پناهیان ، بورس
:
:
:
آخرین اخبار