صیدون نام یکی از بخشهای شهرستان باغملک در شمال استان خوزستان میباشد که دارای آب و هوای خوبی نسبت به نقاط دیگر استان خوزستان میباشد.
وجود طبیعت بکر در مناطقی مانند گردوزار و حضور امامزاده جلیل القدر شاهزاده عبدالله (ع) از نوادگان حضرت امام سجاد (ع) باعث سرازیر شدن خیل گردشگران و زائران این امامزاده در ایام مختلف سال به منطقه صیدون میشود.
با وجود اینکه صیدون، یکی از شهرهای پر رفت و آمد در استان خوزستان میباشد و سالانه صدها هزار نفر برای استفاده از هوای پاک طبیعت این شهر و زیارت شاهزاده عبدالله (ع) به این منطقه میآیند ولی وقتی نگاه به امکانات رفاهی شهر میکنیم حسرت میخوریم که چرا به این شهر بیتوجهی شده است.
*مجهز نبودن آزمایشگاه
میثم زیلائی جوان 30 ساله صیدونی مهمترین مشکل منطقه را کمبود امکانات درمانی بیان میکند و میگوید: امکانات صیدون در حد یک روستا است نه یک شهر گردشگری.
وی کمبود دارو، نبود پزشک و مجهز نبود آزمایشگاه را 3 مشکل مهم بهداشت و درمان صیدون عنوان میکند و میافزاید: امکانات اینجا جوابگوی خیل مراجعه کنندگان نیست و به علت مجهز نبودن آزمایشگاه باید برای انجام آزمایش به شهرهای دیگر برویم.
*نبود پزشک متخصص
این جوان صیدونی نبود پزشک متخصص را یکی دیگر از مشکلات صیدون میداند و اضافه میکند: حداقل در برخی تخصصها که بیشتر مورد نیاز شهروندان است پزشکی را در منطقه مستقر کنند تا مجبور نباشیم برای کوچکترین بیماری به باغملک و اهواز برویم.
مهتاب افروز دیگر شهروند صیدونی نیز با انتقاد از کمبود دارو در تنها داروخانه شهر میگوید: داروخانه در ساعات مشخصی باز است و داروهایش نیز در حد یک آمپول و قرص مسکن است.
سمیه آژند نیز در تکمیل صحبتهای همشهریاش میگوید: در تنها مرکز بهداشتی درمانی صیدون، پرستار مرد به خانمها آمپول میزند که ما هم با توجه به شرایط مجبور هستیم بپذیریم.
برای بازدید از مرکز بهداشتی درمانی شهر صیدون به همراه دوستم رضا خلیلی که از بچههای منطقه است به آنجا میرویم.
آنچه با چشم خود دیدیم اصلا به یک مرکز درمانی شبیه نیست، بلکه ساختمانی قدیمی که شاید عمر مفیدش نیز به پایان رسیده است.
*واکسن را خودتان تهیه کنید
با هماهنگی مسئولین درمانگاه با چند تن از بیماران هم صحبت میشوم.
زینب افراد وقتی متوجه میشود خبرنگار هستیم و برای تهیه گزارش به درمانگاه آمدهایم لب به سخن میگشاید و میگوید: با اینکه باردار هستم ولی نمیتوانم ماما را درست ببینم، هر بار که به درمانگاه مراجعه میکنیم میگویند ماما نداریم یا ماما در درمانگاه نیست.
به گفته وی، برای زدن واکسن هم اگر کسی به درمانگاه صیدون مراجعه کند میگویند که باید واکسن را خودتان تهیه کنید و فقط تزریق آن در درمانگاه انجام میشود.
*داروخانه 8 ساعت باز است
لطفعلی آب بست جوان 23 ساله صیدونی نیز با اشاره به در صحنه بودن مردم صیدون میگوید: مردم این منطقه در همه صحنههای انقلاب حضور دارند چرا نباید اینجا یک درمانگاه مجهز داشته باشد.
پس از شنیدن حرفها و گلایههای مردم به سراغ دکتر اکرم برومند رئیس درمانگاه میرویم. وی ابتدا به مشکلات داروخانه صیدون اشاره میکند و میگوید: داروخانه شبانه روزی نیست و فقط 8 ساعت در طول روز فعالیت میکند. مقداری از داروها را خودمان در درمانگاه به بیماران میدهیم ولی امکان آوردن تمام داروها را نداریم.
*ضرورت راه اندازی درمان بستر
برومند در ادامه با بیان اینکه ساختمان فعلی جوابگوی نیاز بیماران نیست گفت: اگر مرکز درمان بستر راه اندازی شود بهتر میتوانیم به شهروندان خدمات رسانی کنیم.
رئیس درمانگاه صیدون در ادامه به حضور پزشکان در منطقه اشاره میکند و میگوید: هم اکنون 4 پزشک به صورت اقماری به مردم این شهر خدمت رسانی میکنند این یعنی هر 15 روز 2 پزشک در مرکز حضور دارند و با توجه به اجرای این طرح امکان حضور پزشکان در صیدون وجود ندارد.
*امکانات متناسب با تکنولوژی روز نیست
وی کمبود پرسنل مجرب را یکی دیگر از مشکلات درمانگاه صیدون بیان میکند و میافزاید: باید در اینجا پرستار داشته باشیم زیرا بهیار و کمک بهیارها نمیتوانند در مقابل بیماران پاسخگو باشند.
برومند با بیان اینکه امکانات مرکز درمانی صیدون متناسب با تکنولوژی روز نیست میافزاید: باید بودجه بیشتری اختصاص یابد تا بتوانیم تجهیزات را به روز کنیم.
وی به اجرای طرح پزشک خانواده نیز اشاره میکند و میگوید: این طرح باید از پزشک خانواده روستایی به شهری تبدیل شود.
ولی حیف همه در...