تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۴
کد خبر: ۳۶۸۵۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
قالیباف:عدالت بدون پیشرفت توزیع فقر است
شهردار تهران گفت: عمق استراتژیک نظام اسلامی در پیشرفت علمی ، توان هسته ای و قدرت نظامی و اقتصادی نیست بلکه عمق استراتژیک و اساس قدرت نظام ما در قلب یکایک مردم است و اگر مردم در دل خود پای انقلاب و نظام بایستند این انقلاب و نظام در همه عرصه ها به اوج خود خواهد رسید .

محمد باقر قالیباف در سومین همایش شورایاران که در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد با اشاره به وجود فرهنگی به نام "فرهنگ صلواتی" در دوران دفاع مقدس ، شورایاران را پرچمدار آن فرهنگ در عرصه خدمت دانست و گفت : انصافا شورایاران بدون حق و حقوق و هیچ گونه چشم داشتی در همه زمان در دسترس مردم هستند.وی افزود: خداوند را شاهد می گیرم که از روز نخست حضورم در مجموعه مدیریت شهری تا کنون نه تنها ذره ای از باورم به شوراها کم نشده است بلکه بیشتر هم شده است و همواره این عزیزان را در کنار خود حس کرده ام.
 
قالیباف با بیان این که امروز اگر اتفاقی در شهر افتاده است به خاطر زحمات شورایاران بوده ، تصریح کرد: شورایاران و شهروندان در حوزه مدیریتی برای اداره جامعه سرمایه های محلی و ملی ما محسوب می شوند.
 
وی در ادامه با تشکر از همراهی و همکاری اعضای شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد : همانطور که بارها گفته ام شورای شهر ما از تنوع سیاسی ، فرهنگی ، نگاهی و رنج سنی مختلفی برخوردار است و ما توانستیم یک دوره 6 ساله را بدون هیچ تنشی در شورای سوم سپری کنیم که این از بزرگواری اعضای شورای شهر است.
 
به گفته شهردار تهران بر این باورم که عمق استراتژیک نظام اسلامی در پیشرفت علمی ، توان هسته ای و قدرت نظامی و اقتصادی نیست بلکه عمق استراتژیک و اساس قدرت نظام ما در قلب یکایک مردم است و اگر مردم در دل خود پای انقلاب و نظام بایستند این انقلاب و نظام در همه عرصه ها به اوج خود خواهد رسید.
 
قالیباف با بیان اینکه اگر مشارکت معنادار و اثرگذار مردم را فراهم نکنیم ضرر کرده ایم ، گفت: اکثر شهدای ما که در دوران دفاع مقدس افتخار آفریدند هر کدام از شغلی آمدند و هیچ یک از ابتدا سردار و فرمانده و نظامی نبودند اما حضرت امام (ره) این فرصت را فراهم کردند که آنان وارد عرصه شوند و برای نظام و کشور افتخارآفرین شوند.امروز هم ما باید راه را برای مردم و جوانان در عرصه های مختلف فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی و مدیریتی باز بگذاریم و این تنها راه نجات ما خواهد بود.
 
وی ادامه داد: مشارکت یک فرآیند است و اگر در این فرآیند قرار بگیریم به طور قطع محصولی از خود بر جای خواهد گذاشت که آن محصول چیزی جز پیشرفت کشور نیست و اگر دنبال عدالت واقعی هستیم باید این پیشرفت اتفاق بیفتند.
 
دکتر قالیباف در ادامه گفت: حتی اگر مدیری قوی باشیم باید بدانیم عدالت بدون پیشرفت توزیع مساوات فقر است . اگر انسانها برای ما مهم هستند کرامت آنها را باید حفظ کنیم و بدانیم تا پیشرفت نباشد عدالت نیست و تا عدالت نباشد کرامت نیست.
 
وی در ادامه گفت: هر چقدر کشور به سمت تمرکز گرایی برود و هر گاه جمعی – ولو اینکه نام آنها را شورای شهر بگذاریم یا هیئت دولت – در اتاقی بنشینند و احساس کنند که برای مردم می توانند تصمیم بگیرند این بزرگترین اشتباه و انحراف است.
 
قالیباف تصریح کرد: باید تمرکز زدایی کنیم و تفکیک کار ملی و محلی انجام دهیم. این را تجربه دنیا ، علم و باورهای دینی به ما یاد داده است. باید اجازه دهیم همه ظرفیت ها بیایند و شایسته سالاری و شایسته پروری شکل بگیرد و شایسته گزینی انجام شود تا بسیاری از مشکلات حل شود.
 
وی با بیان اینکه 95 درصد بودجه شهرداری را مردم تامین می کنند ، خاطرنشان کرد: در طول 57  ، 58 سال گذشته 30 درصد بودجه شهرداری را دولت مرکزی تامین می کرده ولی در طول دو سال گذشته این رقم به زیر 5 درصد رسیده است.
 
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش به چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران اشاره کرد و گفت: انتخابات شوراها یک انتخابات حزبی و سیاسی و گروهی نیست . زیرا اگر در شوراها هرگونه کار سیاسی انجام شود این سم مهلکی بر مدیریت شهری است. در دنیا هم در حوزه مدیریت شهری هیچ گونه کار سیاسی انجام نمی شود زیرا مدیریت شهری محل خدمت به مردم است.
 
وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه مدیریت یکپارچه شهری اتفاق بیفتد ، گفت: باید تلاش کنیم تا انتخاباتی پرشور برگزار شود و ترکیبی وارد شورا شوند که همه نیازهای تخصصی شهر را تامین کنند زیرا ما در شورا هم نیازمند اقتصاد دان و اهالی فرهنگ هستیم و هم نیازداریم افرادی در حوزه عمرانی ، ترافیکی و دین و ...در شورا باشند.
 
مدیون شورایاری ها هستیم
 
مهدی چمران نیز  در سومین همایش شورایاران که با عنوان " تجربه گذشته ، چشم انداز آینده شورایاری ها" در برج میلاد برگزار شد ، افزود: همان طور که خانواده کوچکترین هسته تشکیلاتی جامعه است، محلات و شورای محلات نیز کوچکترین هسته حیات شهری است.
 
وی ادامه داد: در قانون اساسی شورای محل جایگاهی داشته و نام آن به میان آمده، اما قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، تشکیلات مدیریت شهری را تا شورای شهر در بر می گیرد و به شوراهای شهر اجازه تشکیل شورای محلات را داده که بر همین اساس، شورای شهر تهران تصمیم به ایجاد شورایاری ها گرفت.
 
چمران افزود: همین که مردم دوباره برای رفع مشکلات خود به سراغ شورایاری ها می آیند و با کمک همدیگر، مشکلات محله را حل می کنند، باعث احیای انسجام و هویت محله ای می شود.
 
وی با اشاره به دیدار اخیر خویش با مراجع و علمای قم گفت: در این جلسات، درباره جایگاه شوراها و شورایاری ها در اداره امور شهری با مراجع عظام صحبت کردیم. به عقیده من، در اجتماع ما به دلیل رواج سبک زندگی مدرن، گسست اجتماعی ایجاد شده؛ زیرا هسته های کوچک شهری که محلات هستند، جایگاه خود را از دست داده اند.
 
رئیس شورای عالی استان ها اضافه کرد: انشاء الله انتخابات دوره جدید شورایاری ها را به بهترین وجه ممکن برگزار می کنیم تا آن ها بتوانند خدمات بی چشمداشت و داوطلبانه خود را بهتر از قبل ادامه دهند. ما خودمان را شرمنده و مدیون شورایاری ها می دانیم.
مرجع / مـهـر
:
:
:
آخرین اخبار