وزیر بهداشت گفت: داوطلبان زیادی پیدا شدهاند تا بدون انتقال ارز، دارو را با نرخ مبادلاتی وارد کشور کنند و با همین نرخ به فروش برسانند تا از این طریق وابستگی به بانک مرکزی کاهش یابد.
محمدحسن طریقت منفرد، صبح امروز در حاشیه برگزاری چهلمین آزمون دستیاری تخصصی در پردیس همت، افزود: در جلسه اخیر که با دست اندرکاران حوزه دارو برگزار شد، مقرر شد آن مقداری که به دلیل تغییر نرخ ارز افزایش قیمت در دارو ایجاد میکند با کافی کردن یارانه دارو جبران شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود یک میلیارد و 400 میلیون دلار ارز دارو وجود دارد که اگر قیمت آن دو برابر شود نزدیک به 1500 میلیارد تومان افزایش قیمت خواهیم داشت که این رقم در بودجه 2200 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وزیر بهداشت گفت: اگر قرار است این ارقام افزایش یابند باید مطمئن شویم بار آن بر مردم تحمیل نمیشود بنابراین در سامانه دارویی به دنبال آن هستیم تا دارو را مستقیماً به مصرف کننده برسانیم و سوء استفاده در بازار دارویی کاهش یابد.
طریقت منفرد با اشاره به سیکل معیوب بدهکاری و طلبکاری در حوزه توزیع و پخش دارویی ادامه داد: این مشکل به دلیل سرمایه در گردشی است که همه گرفتارش هستیم؛ در گمرک دارو با نرخ ارز مرجع آورده میشود و برای وارد کننده فرقی نمیکند که با نرخ مبادلهای قیمت گذاری شود اما این داستان فقط گرفتاری گردش مالی ما را بیشتر میکند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: اتفاق مقبولی افتاده و این است از زمانی که ارز دارو مبادلهای شده، داوطلبان زیادی پیدا شده اند تا دارو را با نرخ مبادلهای وارد کرده و آن را بفروشند.
وی افزود: تنها چیزی که برای ورود آزاد است دارو و مواد غذایی است، بنابراین عدهای از افراد که میخواهند از پول خود استفاده کنند و به عنوان ارز مستقیم از طریق بانک مقدور نیست تا از ارز خود استفاده کنند و بهترین راه خرید و فروش دارو است.
طریقت منفرد گفت: به تعداد این داوطلبان مرتب افزوده میشود و به این ترتیب دارو با نرخ سازمان غذا و دارو وارد بازار خواهد شد.
وزیر بهداشت درپاسخ به اینکه آیا خرید و فروش با نرخ مبادلهای خارج از سیستم بانکی باعث اختلال میشود، گفت: این اختلال زمانی است که ارز کافی نباشد و دارو را نیاز داشته باشیم، ما از دو راه میتوانیم دارو وارد کنیم یا از طریق سیستم بانکی یا با موافقت سیستم بانکی و کمک مردم
وزیر بهداشت افزود: از ریاست جمهوری و بانک مرکزی درخواست کردهایم تا مشابه سیستمی که تاکنون ارز بدون حساب و کتاب وارد میشد، اجرا نشود و این سیستم دقیق شود.
طریقت منفرد اظهار داشت: مواد اولیه دارویی که با ارز مرجع وارد بازار میشود دارای سریال نامه و ثبت مشخصات در سازمان غذا و دارو است و مشخص است که به کدام بخشها داده شده است.
وی ادامه داد: همچنین تقاضای داروخانهها از مراکز پخش دارو مشخص است و در هر ماه میزان نیاز آنها ثبت شده است و نمیتوانند دارو را با ارز مرجع نگه دارند و با نرخ مبادلهای بفروشند.
وزیر بهداشت افزود: بنابراین نحوه توزیع در شرکتهای پخش و میزان درخواست داروخانهها مشخص است، قبل از عید نیز از سازمان غذا و دارو خواستهایم تا کنترل مجدد کنند و اطلاعات موجود را بازرسی کنند.
طریقت منفرد گفت: اگر داروخانهها نخواهند که دارو را نرخ ارز مرجع بفروشند، قیمت قبلی بر روی دارو موجود است و اگر بخواهند آن را خط بزنند مجاز نیست و چنانچه ناگهانی اعلام کنند که با کمبود دارو مواجه هستند باز هم وضعیت آنها برملا میشود.