آیت الله جعفر سبحانی نیز با اشاره به فعالیت های صورت گرفته از سوی شهرداری تهران گفت: خدمات و اقدامات شما در تهران بسیار چشمگیر است و هر کس به این شهر می آید، متوجه این اقدامات می شود. ما امیدواریم همه مسئولان مثل شما شبانه روز کار کنند و خدمات اسلام را نشان دهند.
آیت الله مکارم شیرازی در دیدار شهردار تهران گفت: آنچه شما انجام داده اید را تبلیغ غیر مستقیم نظام و اسلام می دانم هنگامی که افراد خارجی به تهران می آیند و ایران را می بینند حتما در مقایسه با کسانی که تهران را ندیده اند، نگاه متفاوتی نسبت به جمهوری اسلامی خواهند داشت، این افراد با دیدن این موفقیت ها می فهمند اسلام برای زندگی سالم مردم برنامه دارد و معلوم می شود شهرداری به معنای عمران و آبادانی شهر نیست، بلکه به معنای در نظر گرفتن سلامت جسمی و روحی مردم شهر است. شاید بسیاری از اقداماتی که انجام داده اید در خارج از حیطه کار شهرداری بوده باشد، اما وقتی دیدید کارهای بر زمین مانده متولی ندارد و یا متولی آن به آن ها نمی پردازد، وارد میدان شدید و آن کار را بر عهده گرفتید که این کار بسیار خوبی است.
آیت الله جوادی آملی نیز با اشاره به گزارش ارایه شده از سوی شهردار تهران درباره اقدامات مدیریت شهری در سال ۱۳۹۱، گفتند: اقداماتی که در شهر تهران و شهرداری انجام داده اید، بسیار مسرت بخش است، برای شما توفیق ارایه خدمات برتر و بهتر را از خداوند متعال خواستارم. ژاک شیراک که شهردار بود و بعد رئیس جمهور شد به این دلیل بود که شهرش را به گونه ای اداره کرد که آن شهر را الگوی کشور دید؛ اگر کسی شهری فکر کند او همیشه شهردار خواهد بود، اما اگر کسی شهر را الگوی کشور بداند و آن را به شکلی بسازد که نمونه کشور باشد آن وقت اگر ۱۰ میلیون جمعیت شدند ۷۰ میلیون نفر بازهم کار آمدند. چون مردم نمونه مملکت اند. باید کار را به آنها بسپارند و نظارت کنند و آنها کارشان را خودشان انجام دهند مردم می توانند این کار را انجام دهند.
با توجه به بیانات این مراجع عظام تقلید، می توان به راحتی برخی محورهای مشترک را در بین آنها پیدا کرد که نشان از دغدغه مشترک آن بزرگواران دارد. توجه به مقوله هایی همچون کار و تلاش، خدمت رسانی به مردم، ضرورت احساس مسئولیت و کارآمدی و نشان دادن کارآمدی نظام اسلامی شاید برخی از مهمترین مولفه هایی باشد که به نوعی در بیانات مراجع یاد شده دیده می شود.
این خود می تواند ملاک و معیار ارزنده ای باشد برای شناخت نقطه نظرات مراجع و علما به عنوان دلسوزان مردم و نظام و دین و اینکه این بزرگواران چه نوع جهت گیری های فکری و مدیریتی را مناسب جامعه اسلامی می دانند.
مشخص است که مراجع عظام با مشاهده کاستی های فعلی در عرصه سیاست و اقتصاد اینچنین صریح به شرح ایدهآل های مکتبی پرداخته اند. فی الواقع نقش تاریخی و دوران ساز مرجعیت در جامعه اسلامی چنین حکم می کند که نگاهبانان نهاد دین هواره با نگاهی آسیب شناسانه به جامعه اسلامی نظر بیفکنند و نقایص را رصد کنند. مهمترین نقصی که شاید در نظر این بزرگواران مهم جلوه می کند سیاست زدگی مفرطی است که گریبانگیر جامعه ما شده است و سیاسیونی که فقط حرف را به جای عمل ملاک معرفی اسلام و کارآمدی دین در اداره جامعه معرفی می کنند. لطماتی که از حوزه این نگرش سیاست زده و مقطعی به سیاست و فرهنگ و اقتصاد کشور وارد آمده دوایی جز «کار و تلاش شبانه روزی برای اثبات کارآمدی دیانت» ندارد. امری که به صورت آشکار مورد تاکید مراجع عظام قرار گرفت.
تاکید علما و مراجع همواره بر پرهیز از حاشیه سازی و تمرکز کردن بر کار و تلاش و انجام وظایف محوله قانونی بوده است. چرا که پیشرفت کشور حاصل نمی شود مگر با نهادینه کردن تفکر مبتنی بر کار و تلاش و احساس مسئولیت. آنچه در طول 8 سال گذشته در تهران حادث شده نمونه و مصداقی است از اینکه با تن دادن به کار و پرهیز از تنش ها و التهابات سیاسی بیهوده می توان باری را از دوش مردم برداشت و مقدمات آسایش و رفاه آنها و اثبات کارآمدی دین را فراهم کرد.
علما و مراجع تقلید هم بر این عملکرد صحه گذاشته اند. نهایت اینکه مراجع و علمای دینی ما آنگونه که از بیاناتشان بر می آید راه ترقی و سعادت کشور را کار و خدمت رسانی مسئولان می دانند. مسئولانی که فرصت های ناب خدمت گذاری را با تنش ها و توجیهات و بهانه گیری های مختلف به هدر نمی دهند.