وزنهبرداران پس از المپیک از فرصت استفاده کرده و به بهانههای مختلف حسابی به کوروش باقری تاختند و از بیاخلاقیهای این مربی در اردوها یاد کرده و خواستار تغییر وضعیت حاکم بر اردوی تیم ملی وزنهبرداری شدند و حتی کار تا جایی پیش رفت که بهداد سلیمی، قهرمان فوق سنگین المپیک در برنامه زنده تلویزیونی به بهانه همین بیاخلاقی به باقری تاخته و در جملهای عجیب و با لحنی نامناسب به وی یادآور شد که من ضرر نمیکنم و حالا ببینیم پس از من چه کسی برایت مدال میگیرد؟!
نکته قابل توجه در این میان آنجایی بود که تا زمانی که بهداد سلیمی علیه کوروش باقری مصاحبه نکرده بود، سایر ملیپوشان المپیکی به هیچ وجه حاضر نبودند علیه سرمربی تیم ملی موضع گرفته و علیه وی انتقاداتی را مطرح کنند، اما همین که سلیمی انتقاداتش را آغاز کرد، سایرین هم دست به کار شدند و همنوا با بهداد تیغ تیز انتقادات خود را علیه کوروش باقری روانه کردند.
*قصه از کجا شروع شد!
با پایان رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی کشور که به مدت 3 روز به میزبانی ایلام برگزار شد، از سوی کوروش باقری سرمربی تیمهای ملی وزنهبرداری کشورمان 12 وزنهبردار به اردوی تیم ملی دعوت شدند.
نکته قابل توجه در این لیست غیبت 5 وزنهبردار المپیکی کشورمان بود و بر همین اساس از اسامی کیانوش رستمی و سهراب مرادی در دسته 85 کیلوگرم، نواب نصیر شلال در دسته 105 کیلوگرم و بهداد سلیمی و سجاد انوشیروانی در فوق سنگین که 4 نفر از این تعداد از مدالآوران وزنهبرداری المپیک 2012 لندن محسوب میشوند، در لیست جدید کوروش باقری خبری نبود تا به این ترتیب همانطور که قابل پیشبینی بود تیم ملی وزنهبرداری برای رقابتهای آیندهای که پیش رو دارد، پوست انداخته و به قول سرمربی تیم ملی با ترکیبی جدید، بدنهای جدید و برنامه جدید کار را آغاز کند.
*انتقاد باقری از المپیکیها و واکنش سلیمی و دوستان
پس از اینکه این تعداد به تیم ملی وزنهبرداری دعوت نشدند، کوروش باقری با ذکر این نکته که تیم ملی همانطور که از اسمش پیداست به شخص خاصی تعلق نداشته و متعلق به یک مملکت است و هر زمان وزنهبردارانی که بیرون از گود مانده و به تیم ملی دعوت نشدهاند، آماده شوند و بتوانند رکوردهای قابل قبولی را از خود به ثبت برسانند در خدمتشان هستیم در گفت و گویی که با فارس داشت، ادامه داد: امیدوارم وزنهبرداران المپیکی که به تیم ملی دعوت نشدهاند، بتوانند در هر مکانی حتی در خانههایشان به شرایط مطلوب و آمادگی ایدهآل دست پیدا کنند که در این صورت حتی در فاصله یک هفته مانده به هر رقابتی در خدمتشان هستیم. البته فکر نمیکنم برای وزنهبرداران المپیکی که به تیم ملی دعوت نشدهاند، رسیدن به شرایط ایدهآل و زدن 4 وزنه در یک رقابت سالم بین سایر هم دستههایشان در مسابقات، کار سختی باشد.
سرمربی تیم ملی وزنهبرداری با تأکید بر اینکه قدم المپیکیها روی چشمم و در صورتی که آمادگیشان را اعلام کرده و رکوردهای خوبی بزنند به تیم ملی دعوت خواهند شد، افزود: اتفاقاً خوشحال هم میشوم اگر آنها در هر جایی بیرون از اردو خود را آماده کرده و پس از آمادگی به تیم ملی بیایند! این تعداد پس از کسب مدال المپیک دیگر حرفهای شده و از همه چیز سر در میآورند.
انتقادهای باقری به همین جا ختم نشد و وی زمانی که عزم راسخ شاگردانش برای مقابله با رفتارش را دید (البته هنوز این انتقادات از سوی وزنهبرداران رسانهای نشده بود) در گفت و گویی دیگر با خبرگزاری با فارس که با نگرانی و بیشتر دلسردی همراه بود تأکید کرد: شاید یک زمانی به خاطر آماده یا ناآماده بودن آنها از دستشان دلخور بودم اما فکر کنم اشتباه کردم که آنها را تحت فشار قرار دادم که موفق شوند. آدمها خودشان باید تصمیم بگیرند که میخواهند چه کاری انجام دهند. من نسبت به فرد خاصی، موضع نداریم و از هر فردی که آماده باشد در تیم ملی استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: کسی که باید کار من را به شکل قانونی و سیستماتیک تأیید کند، حسین رضازاده است که در این زمینه مشکلی با هم نداریم و من کارم را انجام میدهم، ضمن اینکه گذشت دورانی که ورزشکار بخواهد برای مربی تعیین تکلیف کند. افرادی که این مباحث را مطرح میکنند قصد ضربه زدن به وزنهبرداری را دارند اما وزنهبرداری مسیر خودش را می رود و تا زمانی که من سرمربی هستم هیچ شخص یا ورزشکاری نمیتواند این آرامش را از اردوهای تیم ملی بگیرد. افرادی که این خطها را میدهند به دنبال ایجاد تنش هستند که به هیچ وجه نمیتوانند این کار را انجام دهند.
همین صحبتها و انتقادات در نهایت واکنش وزنهبرداران المپیکی را به همراه داشت و آنها در مصاحبههایی که با رسانههای مختلف داشتند، اخلاق بد باقری را بهانه کرده و حسابی علیه وی موضع گرفتند.
*رضازاده پشت باقری درآمد
پس از اینکه این زخم سرباز کرد نوبت به رئیس فدراسیون رسید تا در این مورد نظراتش را عنوان کرده و تصمیمگیری کند، البته قابل پیش بینی بود که حسین رضازاده هم در همان ابتدا از سرمربی موفق تیم ملی حمایت کرده و باقری را به المپیکیها ترجیح دهد تا بعدا در نشستی با حضور دو طرف در این خصوص تصمیمگیری لازم را به عمل بیاورد.
بر همین اساس رضازاده در گفت و گویی که با فارس داشت در پاسخ به این سؤال که وزنهبرداران المپیکی این روزها به انتقادات کوروش باقری، واکنش نشان داده و صحبتهایی را مطرح کردهاند، گفت: نمیدانم چرا چنین حرفهایی از سوی ملیپوشان المپیکی وزنهبرداری مبنی بر بی احترامی کوروش باقری مطرح شده است. البته جای نگرانی نیست. معتقدم برخی افراد هستند که این نفرات را تحریک میکنند تا چنین صحبتهایی را مطرح کنند. هر سختگیری که باقری میکند به خاطر خود ورزشکاران است. همین سختگیری، نظم، انضباط و دیسیپلین اردوها و شخص باقری باعث شد تا این نفرات مدال بگیرند. چرا آنها قبل از کوروش باقری، نمیتوانستند مدال بگیرند؟ بنابراین هر سختگیری که کوروش میکند و هر شرایطی که به وجود میآورد به خاطر خود آنها است.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که با این حال استارت انتقادات را بهداد سلیمی زد و سپس سایرین راه را ادامه دادند، گفت: ببخشید مگر خود بهداد عقل ندارد که بخواهد این مسائل را آغاز کند. البته در نهایت هم خودش ضرر میکند. چرا بهداد سلیمی قبل از مدال المپیکش این حرفها را نمیزد؟ با زحمات فدراسیون، باقری و البته خود ورزشکار، این مدالهای ارزشمند به دست آمد. چرا قبل از اینکه مدال بگیرند این صحبتها را مطرح نمیکردند. همین کوروش باقری اگر در اردوها آنها را به حال خود رها میکرد و نظم و دیسیپلین را رعایت نمیکرد، مثل چهار پنج سال گذشته باز هم از مدال خبری نبود. چرا پس از حضور ایوانف و قبل از مربیگری کوروش در تیم ملی، از مدالآوری در تیم ملی خبری نبود؟ حدود پنج سال در میادین جهانی مدال کسب نکردیم چون نظم و دیسیپلین و برنامه نداشتیم.
*بهداد مقابل پدرش هم ایستاد!
پس از اینکه بهداد سلیمی پس از تحمل مشکلات فراوان و مصدومیتهایی که داشت در المپیک توانست مدال طلای فوق سنگین را از آن خود کند، پدر سلیمی در گفت و گویی از علاقهاش مبنی بر خداحافظی پسرش از ورزش حرفهای سخن گفت، چون دیگر طاقت دیدن رنج و سختی بهداد را نداشت، اما همین صحبت از سوی پدر سلیمی کافی بود تا بهداد خشمگین شده و علیه پدرش جبههگیری کند.
بهداد معتقد بود که آسیب دیدگی همواره با ورزش حرفهای همراه است و نباید چنین اظهارات احساسی باعث شود تا او را از ادامه کار در ورزش حرفهای دلسرد کند که در نهایت این واکنش بهداد باعث عقب نشینی پدر سلیمی شده و کار تا جایی پیش رفت که او اظهاراتش را تکذیب کرد!
*مقصر مسئولان هستند!
یکی از کارشناسان و مدالآوران وزنهبرداری ایران در این خصوص در گفت و گو با فارس اظهار داشت: به نظرم در ماجراهای اخیر بهداد سلیمی مقصر است. البته وی پسر خوب و مودبی است و حرمتها را نگه میدارد و بچه خوب و افتادهای است اما این حرکت وی اشتباه بود. کوروش باقری هر حرفی در تمرینات زده باشد، سلیمی حق ندارد در برنامه زنده تلویزیونی این گونه حرف بزند. این حرف که میگوید اگر من نباشم چه کسی میخواهد برایت مدال بگیرد، اوج تکبر وی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: سیاستگذاری مسئولان و وقتی فقط مدال را میبینند، باعث میشود ورزشکار به چنین جایی برسد که علیه مربیاش این چنین صحبت کند. وقت از وزارت ورزش گرفته تا فدراسیون همه فقط دنبال مدال هستند کار به جایی می رسد که ورزشکار به قدری غره میشود که جلوی دوربین چنین حرفهایی را میزند.
این کارشناس تأکید کرد: اصلا مدال نگیریم، چه اتفاقی میافتد؟ سلیمی باید متوجه این صحبتها باشد، البته باقری هم احتمالا برخوردهایی داشته که کارد را به استخوان ملیپوشان رسانده که این حرفها را زدهاند اما در هر حال حرکت آنها اشتباه بود و نباید چنین موضعگیری میکردند.
*از پروین و قلعهنویی تا باقری
در این چند روز همگان به خوبی از اتفاقات اردوی تیم ملی سر در آورده و فهمیدهاند گه چه خبر بوده است و شاید اگر باقری هم با رعایت اخلاق و منش کار را به سرانجام میرساند بسیار بهتر بود و چه بسا هیچ زمان کار به چنین جایی نمیرسد، اما در مقایسه وزنهبرداری با فوتبال و نتیجه گرفتن تیمهای ملی، استقلال و پرسپولیس در دو دهه اخیر با همین روش توسط علی پروین و امیر قلعه نویی شاید بتوان به نتیجه رسید که این هم یک نوع روش مربیگری است که حتی میتواند موفقیت را هم به دنبال داشته باشد، اما اینکه چرا با وجود اینکه همه میدانند در رختکن پرسپولیس و تیم ملی در زمان پروین و رختکن استقلال در زمان قلعهنویی چه گذشته است، هیچ فوتبالیستی تا به امروز پیدا نشده تا در این خصوص علیه مربیانش از پشت پردهها سخن گفته و به آنها انتقاد کند سؤالی است که فقط اذهان عمومی میتواند به آنها پاسخگو باشد.
*بهداد میماند و حوضش!
زمانی که حسین رضازاده در آستانه رقابتهای المپیک 2008 پکن مجبور به خداحافظی از وزنهبرداری شد، بسیاری از کارشناسان این رشته معتقد بودند که شاید تا یک قرن دیگر چنین وزنه بردار دیگری در قامت رضازاده پیدا نشود؛ پیش بینی که با ظهور سلیمی اشتباه از آب درآمد و بهداد خیلی زود پا جا پای رضازاده گذاشت تا پرچم فوق سنگین وزنه برداری جهان همچنان در اختیار وزنهبرداران ایرانی باشد.
بنابراین گفتن این جمله که می روم تا ببینم چه کسی برایت مدال میگیرد، شاید اوج غرور و تکبر سلیمی را برساند، آن هم زمانی که رشید شریفی پس از سپری کردن دوران محرومیت با کوهی از انگیزه به اردوی تیم ملی بازگشته و بهادر مولایی هم پس از درخشش در لیگ برتر وزنهبرداری، از شکستن رکورد جهان سخن میگوید، ضمن اینکه سجاد انوشیروانی هم به نظر پشیمان میرسد تا دست باقری برای رقابتهای پیشرو در فوق سنگین همچنان پر باشد.
در هر حال با این وضعیت پیشبینی روزهای آینده با توجه به شناخت از اخلاقیات و روحیات دو طرف شاید خیلی سخت نباشد. سلیمی رو در روی مربی خود در برنامهای زنده حرمتها را شکسته و به وی تاخته است. به همین دلیل به نظر میرسد تا زمانی که کوروش باقری در تیم ملی باشد دیگر اثری از حضور سلیمی در این تیم نخواهد بود و نکته قابل توجه اینکه پلهایی که پشت سر وزنهبرداران المپیکی خراب شده به غیر از بهداد برای سایرین قابل بازسازی باشد، چراکه انوشیروانی در گفت و گویی به نشانه ندامت صحبتهایش را تکذیب کرد، کیانوش رستمی همشهری باقری است، نواب نصیر شلال خیلی دوست ندارد این داستان را ادامه داده و محمدپور هم تنها کسی بود که به تیم ملی دعوت شد، ضمن اینکه سهراب مرادی هم در این بین هیچ اظهار نظری نکرده است، هرچند که کار این عده به خصوص محمدپور که با وجود دعوت به تیم ملی از سرمربیاش انتقاد کرد برای بازگشت بسیار سخت شده است.
بنابراین شاید پیش بینی روزهای آینده خیلی سخت نباشد و شاید یک روز تمام این 5 نفر به اردو بازگشته و فقط بهداد بماند و حوضش!
*جلسه سرنوشت ساز
پس از به وجود آمدن مشکلات بین وزنهبرداران المپیکی با کوروش باقری، سرمربی تیمهای ملی وزنهبرداری، امروز حسین رضازاده در جلسهای مشترک با ملیپوشان وزنهبرداری ایران حاضر در المپیک 2012 لندن از نزدیک صحبتهای آنها را خواهد شنید.
این در حالی است که به نظر میرسد با توجه به تنشهای موجود در روزهای اخیر بین برخی وزنهبرداران از جمله بهداد سلیمی با کوروش باقری به خصوص درگیری لفظی پیش آمده بین این دو در برنامه زنده تلویزیونی، احتمال حضور باقری در این جلسه بسیار کم خواهد بود.