لیگ برتر ایران حساسترین روزها را میگذارند و بازیکنان در واپسین بازیهای لیگ با تمام وجود برای موفقیت تیمهایشان تلاش میکنند اما تلاش آنها به چشم نمیآید و هیچکس نیست که بازیکنان لیگ را زیر نظر بگیرد.
مگر قرار نیست تیم ملی از دل این لیگ بیرون بیاید؟ پس چرا هیچ یک از مربیان تیم ملی این روزها در ورزشگاهها حضور ندارند؟
کیروش و دستیارانش به گفته مسئولان فدراسیون فوتبال از آخرین مرخصی خود استفاده کردند و در تعطیلات به سر میبرند. لیگ برتر ما هم به راه خودش ادامه میدهد بدون اینکه سرمربی تیم ملی باشد و آخرین تلاش ها را شاهد باشد. هر چند که گفته می شود سرمربی تیم ملی اواخر هفته جاری به تهران باز می گردد.
کیروش از 711 روز کاری خود در دو سال گذشته بیش از 250 روز را در مرخصی به سر برده با این حال مهدی محمدنبی؛ دبیر فدراسیون و سرپرست تیم ملی میگوید «کیروش این بار رفته که به مادر بیمارش برسد! »
این درست که کیروش به دلیل بیماری مادر خود راهی سفر شده اما دستیاران او هم دچار همین مشکل بودند؟ آیا بهتر نبود یکی از دستیاران او می ماند و بازی های لیگ برتر را از نزدیک نظاره میکرد؟
بحث در مورد کارلوس کیروش و مرخصیهایش هم تکراری و خستهکننده به نظر میرسد پس بهتر است از منظری دیگر تیم ملی را مورد ارزیابی قرار بدهیم.
اینکه تیم ملی از نظر فنی باید تحت نظر چه فرد یا افرادی باشد؟ آیا مسئولان فدراسیون میتوانند کیروش را از نظر فنی بازخواست کنند؟ قطعا پاسخ این سوال منفی است؛ این وظیفه ذاتی کمیته فنی فدراسیون فوتبال است. کمیتهای که نه تنها باید عملکرد کیروش و دستیارانش را مورد نقد و بررسی و تجزیه و تحلیل قرار بدهد بلکه باید از کیروش در مورد مرخصیهای بی حد واندازهاش هم سوال و جواب کند.
مرتضی محصص مسئولیت کمیته فنی فدراسیون فوتبال را برعهده دارد کمیتهای که حتی اعضایش هم به طور کامل مشخص نشده است! آن هم در حالیکه طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، کمیته فنی باید 13 نفره باشد و برخلاف تمام کمیتهها که 7 عضو دارد این کمیته بیشترین اعضا را باید داشته باشد کمیتهای که البته هنوز وجود خارجی پیدا نکرده است!
کمیته نامریی فنی در فدراسیون فوتبال طبق اساسنامه باید عملکرد تیم ملی فوتبال را زیر نظر بگیرد، از سرمربی و دستیارانش در مورد مسایل فنی سوال و جواب کند و او را بازخواست فنی کند. جالب است که این کمیته وظیفه انتخاب سرمربی برای تیمهای ملی در ردههای جوانان و نوجوانان را هم برعهده دارد و حداقل باید نظر مشورتی خود را به کمیته جوانان در این زمینه ارایه کند اما در این ردهها هم کمیته فنی فدراسیون موفق عمل نکرده است. زیرا در حال حاضر فقط مرتضی محصص و یکی دو نفر دیگر به طور دوستانه کمیته را میچرخانند.
هرچند اگر بر فرض هم کمیته فنی فدراسیون تشکیل شده بود بازهم بعید بود که کارلوس کیروش حاضر میشد به کمیته فنی پاسخگو باشد یا حتی خودش را ملزم به شرکت در جلسههای این کمیته میکرد. شاید هم مسئولان ارشد فدراسیون این مسئله را میدانند و با اخلاق و روحیات کیروش آشنا شدهاند که خیلی هم مته به خشخاش نمیگذارند تا کمیته فنی ابراز وجود کند!
بهترین فدراسیون فوتبال آسیا کمیتهای به نام کمیته تیمهای ملی که در اساسنامه نیامده به طور موقت تشکیل داده تا این کمیته وظیفه حمایت، پشتیانی و تهیه اسپانسر برای تیمهای ملی را در دستور کارش قرار بدهد اما این کمیته نمیتواند از نظر فنی از سرمربی تیم ملی سوال و جواب فنی بپرسد.
این وضعیت نابسامان در حوزه فوتبال ملی بزرگسالان در حالی بر تیم ملی و فدراسیون فوتبال حاکم است که ما سه بازی حساس و سرنوشتساز در
با این شرایط به نظر میرسد در خردادماه باید بازهم امیدوار به خلاقیت، غیرت و تعصب بازیکنان ایرانی باشیم تا شاید بازهم حماسهای مثل ملبورن خلق شود و به جام جهانی برسیم البته این این بار کیروش سرمربی تیم ملی ایران است مردی با کارنامهای بزرگ و درخشان در بهترین باشگاههای دنیا، که هنوز نتوانسته انتظارات فوتبالدوستان ایرانی را برآورده کند و شیوه بازیهای تیم ملی بیانگر این مسئله است. تیم ملی در دور رفت بازیها با لبنان، قطر و ازبکستان هیچ چیز فراتر از آنچه که در گذشته و با مربیان ایرانی بود نشان نداد. آیا کیروش میتواند تیم ملی ما را با این شیوه و روش به جام جهانی ببرد؟ پس بهتر است کیروش حداقل به توصیه دوستانه برانکو سرمربی تیم ملی ایران در جام جهانی 2006 آلمان توجه کند که گفت بهتر است کیروش با ذهنیت ایرانی کار را پیش ببرد.
گزارش / علیرضا وهابی