رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی گفت: من 15 خرداد سال 1388 اعلام کردم که به احمدینژاد رای میدهم و اگر باز هم به آن تاریخ برگردم به احمدینژاد رای خواهم داد، اما این بدان معنا نیست که من هیچ انتقادی به او ندارم.
غلامعلی حدادعادل در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: نکته مهم در شخصیت دانشجوها این است که سن، سال، شرایط زندگی و اطراف آنها به گونهای است که افرادی آرمانخواه، عدالتطلب و آیندهساز هستند.
وی با بیان اینکه «شما جوانان باید جغرافیای تاریخی و سیاسی ایران را بدانید» افزود: کشور ایران 200 سال از دخالت قدرتهای خارجی رنج برده است و این یعنی 200 سال ملت برای خود تصمیمگیری نکرده است، این رنجها بعد از پیروزی انقلاب از میان رفت و مردم برای خود تصمیم گرفتند و انقلاب نتیجه 200 سال رنجی بود که به آنها تحمیل شده بود.
وی ادامه داد: زمانی که امام(ره) مبارزات خود را آغاز کردند، مردم به دنبال ایشان شروع به انتقاد کردند و در اولین شعارهای خودجوش مردم کلمه «استقلال» به زبان آورده شد که نشان دهنده اهمیت بالای این کلمه در جامعه ایران بوده است. استقلال کلمهای است که 200 سال تجربه تلخ تاریخی را پشت خود داشت و اگر ایران را در حال حاضر با کشورهای اطراف مقایسه کنیم به راحتی درمی یابیم که کلمه استقلال چقدر از اهمیت بالایی برخوردار است.
رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه «امروز کدام کشور اسلامی در پایتخت خود تصمیمگیری میکند به جز ایران» اظهار کرد: امروز کشورهای اطراف ما پول نفت، قدرت و تمام کشور خود را در اختیار بیگانگان قرار دادهاند و اگر میبینید نفتی از آنها خریده میشود و پولی گرفته میشود به دلیل آن است که غربیها از آن دست میدهند و از این دست پس میگیرند نفت را میخرند در قبالش تسلیحات نظامی میفروشند. آنها دلشان برای مردم این کشورها نسوخته است.
وی در پاسخ به این سوال که برای سازمان برنامه و بودجه چه برنامهای دارید و آیا منحل شدن آن را کار درستی میدانید؟ پاسخ داد: به نظر من هر دولتی باید مراقب تصمیمگیریهای خود باشد و تصمیم ضد و نقیض نگیرد، اگر اینطور باشد که شما امروز یک تصمیمی بگیرید و فردا همان تصمیم را عوض کنی باید به مردم حق بدهیم که در عقلانیت دولت شک کنند.
وی با اشاره به اینکه «تغییرات ساختاری در کشور باید با تدبر، تفکر و اندکی صبر صورت گیرد» به انتقادات موجود به دولت اشاره کرد و گفت: من با ایشان(احمدینژاد) از نظر سلیقه و اداره امور بسیار اختلاف دارم، اما مدتهاست سکوت کردم و در حال حاضر هم دوستانه این انتقادها را مطرح میکنم و این انتقادها به دلیل این نیست که برای انتخابات پیشرو نامزد شدهام؛ چراکه معتقدم نباید به خاطر خود دیگری را بکوبی.
رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس درباره ادغام وزارتخانهها با یکدیگر تاکید کرد: من با ادغام وزارتخانهها با یکدیگر موافق نیستم؛ چراکه هیچ سودی در این ادغامها ندیدم، درست است دولت نباید بزرگ باشد ولی آیا با کم کردن وزارتخانهها دولت کوچک شد؟ نه، فقط یک وزیر مانند وزیر صنعت، معدن و تجارت اگر بخواهد پروژه های موجود خود را فقط افتتاح کند در طول یک دولت نمیتواند این کار را انجام دهد پس دستگاهها بر حسب وظایف خود باید سنجیده شوند. همین صحبتها در مورد سازمان برنامه و بودجه کشور نیز صدق میکند؛ چراکه کشور هم به برنامهریزی و هم بودجه احتیاج دارد.
وی ارتباط بین مجلس و دولت را یکی از مهمترین وظایف رییسجمهور آینده دانست و گفت: متاسفانه در سالهای اخیر اینکه دولت و مجلس با یکدیگر ارتباط خوبی ندارند باعث به وجود آمدن یک حکمرانی ضعیف شده است. دولت آینده باید به مجلس اعتماد کند و نمایندگان نیز باید به دولت اعتماد داشته باشند نباید به گونهای عمل شود که دولت فکر کند هر کاری میکند درست است.
وی با اعتقاد و انتقاد به اینکه «روحیه احمدینژاد یک روحیه مطمئن به خود است» در عین حال اظهار کرد: این روحیه او حسن هم دارد؛ چراکه او با استفاده از همین روحیه صبح یکجای کشور، ظهر جای دیگر و شب قسمتی دیگر از کشور است و از این جهت یکی از پرکارترین افراد است.
حداد عادل در پاسخ به سوالی درباره نظام بانکی کشور گفت: قطعا یکی از مسائل و مشکلات مهم کشور ما نظام بانکی است و قطعا باید برای آن فکری کرد، دولت قرار بود طرح تحول بانکی خود را شش ماهه انجام دهد.
وی هدفمندی یارانهها را یکی از مهمترین اتفاقات اقتصادی کشور دانست و گفت: تفکر هدفمندی یارانهها از طرف آقای احمدینژاد یک تفکر درست بود و برای اجرای آن کار عظیمی در کشور رخ داد، اما طبق قانون مجلس که قرار بود 30 درصد پول اضافه این درآمد را به بخش تولید بدهند عمل نشد و بخش تولید با این مشکلات مواجه شد. این صحبتها در حالی انجام میشود که این روزها ایشان صحبت از دو تا پنج برابر کردن یارانهها میکنند که به دلیل اثرات تورمی، نمایندگان با آن مخالفت میکنند.
وی درباره ائتلاف سهگانه و برنامههای این ائتلاف تاکنون توضیح داد: ائتلاف از سه حوزه تشکیل شده که در حوزه اول که مدیریت آن دست من است مسائل اجتماعی، آموزشی و فرهنگی بررسی میشود، سیاست و سیاست خارجی با آقای ولایتی است و اقتصاد و زیرساختهای آن توسط آقای قالیباف بررسی میشود که هر کدام در این حوزهها با تیمهای تخصصی خود کارگروههایی تشکیل دادهایم که در هر کارگروه عدهای از افراد با سابقه و متخصص در حال کار هستند. این ائتلاف پس از انتخابات ریاست جمهوری هم ادامه خواهد داشت و حتی اگر هیچیک از ما سه نفر به عنوان رییسجمهور انتخاب نشویم به این ائتلاف ادامه میدهیم و حتی حاضریم از بررسیهای تخصصی خود به رییسجمهور منتخب کمک کنیم.
رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس در پاسخ به سوالی درباره انتخابات سال 88 گفت: من در سال 88 روز 15 خرداد اعلام کردم به احمدینژاد رای میدهم و اگر باز هم به آن تاریخ برگردم به احمدینژاد رای میدهم، اما این بدان معنا نیست که من هیچ انتقادی به او ندارم.
وی ادامه داد: اگر یکی از نامزدهای اصلاحطلب قبل از پایان رایگیری، خود را نامزد پیروز معرفی نمیکرد و بر اساس قانون اعتراض خود را پیش میبرد، مطمئنا من خودم وارد صحنه میشدم و از حق او دفاع میکردم اما زمانی که زودتر اعلام پیروزی میکنند و در زمان شش روزهای که برای بررسی اعلام شد مراجعه نکردند این بدان مفهوم است که حرفی برای گفتن نداشتند.
وی در پاسخ به سوالات و انتقاداتی درباره قالیباف هم اظهار کرد: قالیباف را بسیار خوب میشناسم، او تفکر پیشرفتی که بخواهد ضعیفان را زیر پا له کند ندارد و او باید خودش پاسخ این صحبتها را بدهد.
حدادعادل با اشاره به اینکه «پیشرفتی که در ائتلاف 2+1 دنبال آن هستیم پیشرفتی نیست که در امارات میبینیم»، تاکید کرد: پیشرفتی که ما مدنظر داریم با پیشرفتی که غربیها مدنظر دارند بسیار متفاوت است؛ چراکه ما پیشرفت را فقط برای این دنیای فانی نمیخواهیم، بلکه اعتقاد داریم باید پیشرفتهای ما علاوه بر این دنیا دنیای دیگر را نیز مد نظر قرار دهد.
وی در پاسخ به انتقادات دانشجویان نسبت به فضای داخل دانشگاهها در چند سال اخیر اظهار کرد: اتفاقی که در سال 88 برای کشور رخ داد باعث شد تا مخالف و موافق ضرر کنند و فضاها بسته شود که امیدوارم این فضا اصلاح شود و باید دقت داشته باشیم که این پیامدها نتیجه آن اشتباه بزرگ است.
وی خاطرنشان کرد: ما نباید بگذاریم که کشورهای دنیا با استفاده از فشارهای اقتصادی استقلال را از ما بگیرند، باید به این باور برسیم که برای استقلال کشورمان تا پای جان بایستیم؛ چراکه استقلال تنها یک کلمه نیست بلکه فراتر از یک کلمه عمل میکند.