تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۵ - ۲۱:۲۶
کد خبر: ۳۳۸۹۲۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

ممنوعیت سوزاندن بقایای کشت برنج در خوزستان

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به ممنوعیت سوزاندن بقایای کشت برنج در اراضی کشاورزی گفت: بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک، سوزاندن بقایای گیاهی ممنوع است و در صورت مشاهده و احراز تخلف، موضوع از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد.

 معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به ممنوعیت سوزاندن بقایای کشت برنج در اراضی کشاورزی گفت: بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک، سوزاندن بقایای گیاهی ممنوع است و در صورت مشاهده و احراز تخلف، موضوع از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد.

فرهاد قلی‌نژاد اظهار کرد: بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک و سایر قوانین و مقررات مرتبط، سوزاندن بقایای گیاهی در اراضی کشاورزی ممنوع است ازاین‌رو کشاورزان باید پس از برداشت محصول برنج از آتش‌زدن کاه و کلش و سایر بقایای کشت خودداری کنند.
‌
وی با اشاره به پیامدهای زیست‌محیطی این اقدام افزود: سوزاندن بقایای کشاورزی علاوه بر آسیب به بافت خاک و کاهش حاصلخیزی آن، موجب انتشار آلاینده‌ها، آلودگی هوا و تهدید سلامت شهروندان می‌شود.
‌
معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان تاکید کرد: با توجه به ممنوعیت قانونی این اقدام، موارد مشاهده‌شده بررسی و در صورت احراز تخلف، متخلفان برای رسیدگی قانونی به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
‌
قلی‌نژاد از کشاورزان خواست با رعایت قوانین و پرهیز از سوزاندن بقایای کشت، از ایجاد آلودگی هوا و آسیب به منابع خاک جلوگیری کنند و در حفاظت از محیط زیست استان مشارکت داشته باشند.

 آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی به یکی از معضلات زیست محیطی بخش کشاورزی بعد از برداشت محصول تبدیل شده است.

علاوه بر تاثیر این آتش سوزی‌ها بر کیفیت هوا و حتی سرایت آتش به جنگل‌ها و سایر مزارع، این اقدام منجر به از بین رفتن میکروارگانیسم‌های موجود در خاک و فرسایش آن می‌شود.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار