صنعت نفت آبادان، گهر دورود، پيکان تهران و ذوب آهن اصفهان از جمله تيم هايي هستند که در رقابت هاي ليگ دوازدهم جزو 4 تيم انتهايي جدول ليگ قرار گرفتند و خطر سقوط را کاملا احساس مي کنند البته در بين اين چهار تيم دو تيم گهر و صنعت نفت شرايط به مراتب بدتري دارند و در آستانه سقوط به رقابت هاي ليگ آزادگان قرار گرفته اند.
با توجه به مصوبه هيات رئيسه فدراسيون فوتبال مبني بر سقوط مستقيم 4 تيم در ليگ دوازدهم به ليگ آزادگان ، قرار گرفتن تيم ذوب آهن که در گذشته اي نه چندان دور نايب قهرمان آسيا، نايب قهرمان ليگ برتر و قهرمان جام حذفي شده بود و همچنين تيم ريشه دار و پرهواداري مانند صنعت نفت آبادان دلايل زيادي دارد که در اين گزارش به دلايل و چگوني ناکامي اين 4 تيم در دوازدهمين دوره رقابت هاي ليگ برتر پرداخته شده است.
گهر دورود
باشگاه گهر تحت امتياز باشگاه داماش دورود در تيرماه ???? تأسيس شد. اين
باشگاه در سال 1390 به گهر زاگرس دورود لرستان تغيير نام داد. تيم گهر
دورود پيش از اين داماش دورود نام داشت که با صعود اين تيم به رقابت هاي
ليگ برتر و الزامات AFC تغيير نام داد و صاحب هيات مديره، مديرعامل و
ساختار اداري جداگانه شد. از آن پس تمرينات اين تيم در شهر دورود پيگيري
ميشود، پيش از اين تمرينات تيم در تهران برگزار ميشد.
با توجه به مشکلات مالي و واگذاري باشگاه داماش توسط قوه قضاييه اداره و مديريت اين تيم طبق توافقنامهاي رايگان و به مدت نامعلوم بين مسئولان باشگاه داماش گيلان و مسئولان استان لرستان به ايشان واگذار شد. اما امتياز اين باشگاه در مهر ???? با حضور نمايندگان قوه قضاييه ايران به حسن هدايتي منتقل و نام آن نيز به استيلآذين گهر دورود تغيير نام يافت.
به جرات مي توان گفت زماني که رقابت هاي فصل گذشته ليگ آزادگان شروع شد حتي خوشبين ترين کارشناسان و اهالي فوتبال فکر نمي کردند تيم گهر يکي از سه تيمي باشد که جواز حضور در رقابت هاي ليگ برتر را بدست آورد چون گهري ها هيچ يک از امکانات سخت افزاري و مالي بسياري از تيم هاي مدعي صعود ليگ آزادگان را در آن مقطع زماني نداشتند به طوريکه شاگردان داوود مهابادي در برخي از بازي هاي خود مجبور بودند با اتوبوس شرکت واحد به شهرهاي مقصد سفر کنند!
گهر شهرداري دورود در آن زمان متشکل از بازيکنان جوان کم نام و نشان و حتي بي نام و نشان بود که با ارائه فوتبالي سالم در رقابت هاي ليگ آزادگان نشان دادند که انگيزه زيادي براي ليگ برتري شدن دارند. آنها بالاخره توانستند با هدايت داود مهابادي در بازي پلي آف ليگ آزادگان حضور پيدا کنند. در آن مقطع زماني گهري ها فقط دو سرمايه و پشتوانه بزرگ داشتند: 1- اتحاد و همدلي بين بازيکنان و اعضاي کادر فني که اجازه ندادند مشکلات آنها را به حاشيه ببرد. 2- برخورداري از پشتيباني خيل عظيمي از تماشاگران لرستاني و بويژه دورودي که هيچگاه دست از حمايت آنها نکشيدند.
بالاخره گهري ها در مجموع دو بازي رفت و برگشت مرحله پلي آف در شهرهاي بوشهر و بروجرد در مجموع به تساوي يک بر يک دست يافتند و به لطف گل زده در خانه حريف به عنوان آخرين تيم ليگ آزادگان راهي دوازدهمين دوره مسابقات ليگ برتر شدند تا اولين نماينده استان لرستان در اين رقابت ها باشند.
پس از صعود غير منتظره گهر به ليگ دوازدهم اکثر کارشناسان معتقد بودند، با توجه به اينکه گهر مشکلات مالي و زير ساختي زيادي داشته و به دليل مشکلات ورزشگاه تختي حداقل تا نيم فصل نمي تواند از شرايط ميزباني خود استفاده کند، براي بقا در ليگ برتر مشکلات زيادي خواهد داشت که اين پيش بيني کارشناسان تحقق پيدا کرد.
پس از صعود گهر به رقابت هاي ليگ برتر مسئولان شهرداري دورود برغم قول هايي که دادند به دليل مشکلات مالي و کمبود زمان نتوانستند به وعده هايي که دادند عمل کنند و تيم خوبي را ببندند. اگر چه گهر پس از صعود به ليگ برتر دچار تغييرات بنيادي زيادي در خصوص کادر فني و بازيکنان شد اما اين تغييرات نتوانست مفيد فايده واقع شود ضمن اينکه آنها به دليل تکميل نشدن ورزشگاه خانگي خود در نيم فصل اول ليگ همواره در ورزشگاه انقلاب کرج ميزبان بودند و تا قبل از بازي با استقلال در جام حذفي هيچگاه نتوانستند از شرايط ميزباني بهره ببرند.
پس از ناتواني مسئولان استاني در اداره تيم و واگذاري مسئوليت آن به هدايتي، همچنين حضور مايلي کهن به عنوان سرمربي تيم و برگزاري بازي هاي خانگي در ورزشگاه تختي دورود مشکلات اين تيم تا حدودي حل و نتايجي که تيم گهر گرفت بهتر شد اما ديگر تا حدود زيادي کار از کار گذشته بود و فاصله امتيازي اين تيم با تيم سيزدهم جدول زياد شده بود ضمن اينکه پذيرش چند شکست سنگين مقابل تيم هايي مانند سپاهان و تراکتورسازي روند رو به رشد اين تيم را مختل کرد و موجب شد که اين تيم همچنان به انتهاي جدول ليگ بچسبد و کار ساختي را براي بقا داشته باشد.
داود مهابادي که توانست جواز حضور تيم گهر در رقابت هاي ليگ برتر را بدست آورد 8عامل اصلي را باعث ناکامي تيم گهر در ليگ دوازدهم مي داند اين عوامل عبارتند از: 1- نداشتن ثبات مديريت 2- خلف وعده مسئولان 3- خلف وعده عابديني در قبال تعهدات مالي که نسبت به بازيکنان و کادر فني تيم داشت. 3- کم تجربگي مسئولان دورود براي بستن و آماده کردن تيم به منظور حضور در ليگ برتر 4- وجود مشکلات مالي در جريان ليگ دوازدهم 5- برهم زدن شاکله و استخوانبندي تيم براي حضور در ليگ دوازدهم به طوريکه سرمربي جديد تيم فقط 3 بازيکن را از تيمي که به ليگ برتر صعود کرده بود نگه داشت. 6- نبود زمان کافي براي ايجاد هماهنگي بين بازيکنان جديدي که به تيم اضافه شدند. 7- وجود نداشتن مديريت هزينه در باشگاه 8- فاصله انداختن بين تيم و مردم دورود به دليل نماندن تيم در دورود و عدم برگزاري تمرينات در اين شهر. 8- برخوردار نبودن از شرايط ميزباني در نيم فصل اول و تا پيش از بازي در جام حذفي مقابل تيم استقلال.
مهدي تارتار که بنا به تشخيص مسئولان وقت باشگاه پس از کناره گيري مهابادي هدايت تيم گهر را برعهده گرفت، دلايل ناکامي و نتيجه نگرفتن تيم گهر در ليگ دوازدهم را اين موارد مي داند: 1- مسئولان استان لرستان و شهر دورود حتي فکر نمي کردند که امکان دارد تيمشان به ليگ برتر صعود کند بنابراين به هيچ وجه آمادگي اين موضوع را نداشتند. 2- آنها به غير از اينکه آمادگي نداشتند تجربه لازم را نيز در اين خصوص نداشتند 3- نبود ثبات مديريت باعث شده بود که تيم در بلاتکليفي به سر ببرد. 4- به دليل نبود بودجه کافي يارگيري خوبي پيش از آغاز فصل صورت نگرفت و بازيکنان خوبي که در اين تيم بودند نيز به همين دليل رفتند. 5- به دليل آماده نبودن ورزشگاه خانگي ، در نيم فصل اول نتوانستند از شرايط ميزباني خود استفاده کنند.
محمدرضا خروطي مدير عامل فعلي باشگاه گهر در اين خصوص به خبرنگار مهر مي گويد: در بررسي هايي که ما انجام داديم پي برديم که مسئولان وقت باشگاه گهر نتوانستند شاکله اصلي تيم را که به ليگ برتر صعود کرده بود حفظ کنند. متاسفانه پس از آن تيم را براي حضور در ليگ برتر خوب نبستند و فرصت کافي براي هماهنگي بين بازيکنان جديد وجود نداشت.
وي در همين خصوص افزود: زماني که هدايتي به اين مسئله ورود پيدا کرد ما اين مسائل را مي دانستيم و به وي نيز گوشزد کرديم که گهر براي ماندن در ليگ کار بسيار سختي را دارد اما وي گفت: "به عشق شور و نشاط مردم لرستان و دورود مي خواهم مسئوليت آن را قبول کنم". در واقع ريسک اول را در اين قضيه هدايتي انجام داد و مايلي کهن نيز از آبروي خود مايه گذاشت." خود من هم ابتدا نمي خواستم وارد اين موضوع شوم اما هدايتي از من خواست که کمک کنم.
مدير عامل باشگاه گهر اعتقاد دارد: اين تيم مشکلات زيادي دارد از جمله اينکه ما اگر ميزبان هم باشيم بايد چند صد کيلومتر را طي کنيم تا به دورود برسيم و اين موضوع از نظر بدني تاثير منفي بر روي بازيکنان مي گذارد. مشکل ديگري که من را آزار مي دهد اين است که در دورود ديگر همه مسئولان خود را کنار کشيده اند به عنوان مثال ما کميته اقتصادي تشکيل داده و قرار شد آقايان با آوردن اسپانسر به ما کمک کنند نه اينکه همه چيز را به گردن هدايتي بياندازند.
وي افزود: مورد ديگري که براي گهر مشکل ايجاد کرد نداشتن شرايط ميزباني در نيم فصل اول و حضور نداشتن تيم در دورود بود که هزينه هاي زيادي از جمله هزينه اسکان و رفت و آمد را به ما تحميل کرده است. در واقع هزينه هايي که در باشگاه گهر صورت گرفته بدون نظارت بوده و مديريت نشده است.
خروطي تاکيد کرد: تماشاگران دورودي نشان دادند که سرآمد و پرچمدار اخلاق مداري در فوتبال ايران هستند که حتي وقتي تيم هاي حريف در ورزشگاه تختي دورود بازي دارند تماشاگران ما آنها را نيز مورد تشويق قرار مي دهند که اين موضوع بزرگترين هديه باشگاه گهر به ليگ برتر است.
پيکان تهران
پس از صعود تيم پيکان تحت هدايت فرهاد کاظمي به رقابت هاي ليگ برتر، با
توجه به اينکه در آن مقطع زماني وي اجازه مربيگري در رقابت هاي ليگ برتر را
نداشت، مسئولان باشگاه پيکان تصميم گرفتند هدايت تيم خود را در ليگ
دوازدهم به عبدالله ويسي بسپارند که با تيم جوان صباي قم در ليگ يازدهم
نتايج خوبي را گرفته بود.
سياست سرمربي جوان تيم پيکان در يارگيري براي ليگ دوازدهم مانند آنچه بود که در صباي ليگ يازدهم به مرحله اجرا گذاشته بود يعني استفاده از بازيکنان جوان کم نام و نشان و بازيکناني بود که سابقه بازي در ليگ آزادگان را داشتند. اين سياست عبدالله ويسي مورد حمايت مديران وقت و هيات مديره باشگاه پيکان نيز قرار گرفته بود.
سياست جوانگرايي عبدالله ويسي اين بار در ليگ دوازدهم جواب نداد و مشکلات وي بويژه در ساختار دفاعي تيم در همان هفته هاي ابتدايي آغاز ليگ دوازدهم ليگ به چشم آمد. تيم ويسي در اولين گام در ورزشگاه يادگار امام قم با 4 گل مغلوب تيم سابق خود شد. اين تيم که تا هفته بيست و ششم رقابت هاي ليگ برتر در بازي هاي خانگي خود در ورزشگاه تختي تهران به مصاف حريفانش مي رفت در دومين هفته ليگ با تساوي يک بر يک مقابل تيم قدرتمند تراکتورسازي متوقف شد.
پس از آن نتايج تيم پيکان در ادامه رقابت هاي ليگ برتر فراز و نشيب زيادي داشت به طوريکه شکست 5 بر 3 مقابل تيم داماش در هفته سوم و برد يک بر صفر اين تيم مقابل سپاهان در هفته ششم گواهي بر اين ادعا است. خوردن 5 گل در زمين خودي از تيم متحول شده فولاد خوزستان در هفته دهم، شکست تحقير آميز 6 بر صفر مقابل پرسپوليس در ورزشگاه آزادي در هفته چهاردهم، باعث شد تا مشکلات خط دفاعي پيکان کاملا مشهود شود. اين تيم نيم فصل اول را با 20 امتياز وقرار گرفتن در رتبه چهاردهم جدول ليگ در حالي به پايان برساند که 32 بار دروازه اش مقابل حريفان باز شده بود.
پيکان نيم فصل دوم را نيز متزلزل شروع کرد و اين بار بازهم عبدالله ويسي با 4 گل مغلوب شاگردان پيشين خود در صبا شد. با اينکه تيم پيکان در نيم فصل دوم نتايج خوبي نمي گرفت و حتي خود ويسي اعلام کرد که به بن بست تاکتيکي رسيده است اما هيات مديره باشگاه پيکان طي نشستي در سوم مهرماه سال 91 تصميم به تغيير مدير عامل باشگاه گرفتند و علياصغر ملکيان جانشين محمود شيعي شد.
اين تغيير باعث شد تا شوک بزرگي به کادر فني تيم پيکان وارد شود به طوريکه عبدالله ويسي در اين خصوص به خبرنگار مهر، گفت: " رفتن شيعي به من شوک وارد کرد، نميدانم جريان چه بود شايد نياز داشتند از اين مدير خوب در جايي ديگر استفاده کنند اما اينکه او ايرادي داشت و همين مسئله باعث شد عوضش کنند اين گونه نبود. ضمن اينکه تيمهاي جوانان، نوجوانان و اميد پيکان در اين فصل نتايج خوبي گرفتند."
پس از روي کار آمدن مديرعامل جديد باشگاه وي سياسيت هاي خود در حمايت از کادر فني تيم را ادامه داد اما اين حمايت ها نيز فايده چنداني نداشت و ناکامي هاي شاگردان ويسي و حتي شکست مقابل تيم گهر دورود در هفته بيست و يکم، باعث شد که مديران باشگاه پيکان خطر سقوط را بيش از پيش احساس کنند و در هفته بيست و سوم رقابت هاي ليگ برتر و پيش از بازي پيکان با استقلال در هفته بيست و چهارم ويسي را از کار برکنار کرده و فيروز کريمي را جايگزين کنند.
علي اصغر ملکيان مدير عامل باشگاه پيکان در اين خصوص به خبرنگار مهر، مي گويد: ما بيشترين فرصت زماني را به ويسي داديم و از او بيشترين حمايت را نيز کرديم و اين حمايت در حالي صورت مي گرفت که خيلي از دوستان به من مي گفتند که ديگر تيم با ويسي نمي تواند نتيجه بگيرد.
وي درهمين خصوص افزود: من از نظر سلامت کاري و فني به اين مربي جوان اعتقاد دارم اما نتايج تيم باعث شده بود که ويسي در شرايط نامناسب روحي و رواني قرار گرفته و تحت فشار زيادي باشد بنابراين ادامه همکاري با وي نه به مصلحت باشگاه پيکان و نه به مصلحت خود وي بود.
مديرعامل باشگاه پيکان تصريح کرد: من ازهفته نهم ليگ که به عنوان مديرعامل باشگاه پيکان کار خود را آغاز کردم تا به امروز با احتساب بازي جام حذفي، ويسي 14 بازي سرمربي تيم بود که فقط موفق به کسب 7 امتياز شد.
محاسبات مسئولان باشگاه پيکان که گمان مي کردند با حضور فيروز کريمي نتايج اين تيم متحول شده و پيکان از منطقه خطر انتهاي جدول دور خواهد شد درست از آب در نيامد چون کريمي از هفته بيست و چهارم رقابت هاي ليگ برتر که هدايت تيم پيکان را بر عهده گرفته تا پايان هفته بيست و نهم فقط موفق به کسب 4 امتياز مقابل تيمهاي آلومينيوم و مس شده است هرچند که با تصميم سازمان ليگ، بازي هاي خانگي اين تيم از هفته بيست و ششم در ورزشگاه پيکان شهر برگزار مي شود که اين موضوع يک پوئن مثبت براي فيروز کريمي به شمار مي آيد. ادامه ناکامي هاي پيکان در رقابت هاي ليگ برتر حتي با تغيير کادر فني و حضور فيروز کريمي باعث شده که مسئولان اين باشگاه پس از صعود به رقابت هاي ليگ دوازدهم بيش از پيش خطر سقوط در ليگ سيزدهم را احساس کنند.
ذوب آهن
به جرات مي توان گفت باشگاه ذوب آهن اصفهان در بين باشگاه هاي دولتي
بيشترين ضربه را از مصوبه مجلس شوراي اسلامي مبني بر هزينه نکردن
کارخانجات، شرکت ها، موسسات دولتي در ورزش قهرماني و تيم داري حرفه اي
خورد. به طوريکه تاثيرات اين مصوبه در باشگاه ذوب آهن در رقابت هاي ليگ
يازدهم نمود پيدا کرد و در ليگ دوازدهم کاملا به چشم آمد.
نايب قهرمان رقابت هاي ليگ قهرمانان آسيا در ليگ دوازدهم فصل پر فراز و نشيبي را پشت سر مي گذارد به طوريکه نايب قهرمان ليگ برتر و قهرمان جام حذفي در اين فصل به طور جدي خطر سقوط را احساس مي کند. مشکلات مالي باشگاه ذوب آهن باعث شد که بسياري از بازيکنان اصلي و کادر فني اين تيم از جمله منصور ابراهيم زاده که روزهاي خوب و پر افتخاري را با اين باشگاه سپري کرده بود ديگر در ذوب آهن نمانند و در نهايت شاکله اصلي تيم بهم بخورد. بازيکناني که از ذوب آهن جدا شدند عبارت بودند از: فرشيد طالبي، علي احمدي، محمدباقر صادقي، شهاب گردان، حسين ماهيني، محمد قاضي، آلوز دسوزا، ايگور کاسترو و داوود حقي.
بدهي ها و مشکلات مالي ذوب آهن باعث شد تا دست مديران اين باشگاه براي جذب بازيکنان مد نظر خود بسته باشد. اين مشکلات باعث شد تا سياست مسئولان باشگاه در نقل و انتقالات پيش از آغاز ليگ دوازدهم استفاده از کادر فني بومي و دعوت از بازيکنان بومي و قديمي ذوب آهن باشد که در باشگاه هاي ديگر توپ مي زدند. بر اين اساس هدايت کادر فني تيم بر عهده رسول کربکندي سپرده شد و بازيکناني مانندمهدي رجبزاده، مسعود همامي، سپهر حيدري، قاسم حداديفر، ابراهيم محمدي، محسن مسلمان، سعيد عبدالله پور، آرش باراني، احمد محمدپور و فرشاد بهادراني به اين تيم پيوستند.
ذوب آهن در اولين بازي خود در رقابت هاي ليگ برتر شکست سنگين 3 بر صفر را در حافظيه شيراز متحمل شد و در دومين هفته ليگ در ورزشگاه فولاد شهر 2 بر يک مغلوب تيم صبا شد. ذوب آهن در هفته سوم شکست ديگري را اين بار مقابل تيم استقلال متحمل شد. ذوب آهني ها در چهارمين هفته ليگ شکست 4 بر صفر را مقابل تيم سپاهان پذيرفتند که در تاريخ اين باشگاه سابقه نداشت. نوار ناکامي هاي تيم ذوب آهن حتي در مقابل تيم گهر نيز پاره نشد و آنها نتيجه را يک بر صفر به تيم گهر زاگرس واگذار کردند. نتايج ضعيف کادر فني باعث شد تا پس از پايان هفته يازدهم ليگ برخي از اعضاي هيات مديره باشگاه به دنبال تغيير کادر فني باشند چون آنها اعتقاد داشتند کسب 10 امتياز از بازي نتايج خوبي براي ذوب آهن نيست و اين موضوع باعث مي شود که اين تيم در معرض سقوط قرار گيرد.
برغم اصرار برخي از اعضاي هيات مديره باشگاه ذوب آهن، خسرو ابراهيمي مديرعامل اين تيم مخالف برکناري کربکندي بود اما در نهايت هيات مديره در تاريخ هفدهم مهرماه تصميم گرفتند تا رسول کربکندي برکنار و هدايت اين تيم به فرهاد کاظمي سپرده شود. شوک تغيير کادر فني تاثير سريعي نداشت و ذوب اهن فرهاد کاظمي در هفته دوازدهم ليگ در فولاد شهر بازي را يک بر صفر به تيم آلومينيوم واگذار کرد و در ادامه ليگ و تا پايان هفته بيست و نهم اين تيم توانست 13 امتياز را کسب کند تا همچنان در منطقه خطر سقوط قرار گيرد.
اگر چه مديرعامل مجموعه ذوب آهن از واگذاري 56 درصد سهام شرکت ذوبآهن اصفهان به ارزش برآوردي 2 هزار و 195 ميليارد تومان خبر داد اما اين موضوع هم باعث نشد تا از مشکلات مالي باشگاه ذوب آهن کاسته شود تا مشکلات مالي باشگاه يکي از دغدغه هاي اصلي فکري فرهاد کاظمي نيز باشد.
برغم ناکامي هاي تيم ذوب آهن در رقابت هاي اين فصل ليگ برتر، قهرمان پيشين جام حذفي در رقابت هاي اين فصل جام حذفي عملکرد نسبتا موفقي داشت و توانست به مرحله يک چهارم نهايي اين رقابت ها صعود کند اما در اين مرحله با شکست يک بر صفر مقابل تيم پرسپوليس از گردونه رقابت ها حذف شدند. آنها موفق شده بودند که در مراحل يک هشتم و يک شانزدهم نهايي به ترتيب تيم هاي دسته اولي شهرداري ياسوج و حفاري اهواز را از پيش رو بردارند.
صنعت نفت آبادان
مسئولان تيم صنعت نفت آبادان هدايت اين تيم در ليگ دوازدهم را به سرمربي
پرتغالي فصل قبل خود، خوزه آلبرتو کاستا سپردند و وي به واسطه شناخت نسبي
که از تيم صنعت نفت آبادان و ليگ ايران داشت دست به تغييرات زيادي در نفرات
فصل قبل تيم زد به طوريکه بازيکناني مانند فونيکه سي، اميد شريفي نسب،
لئون پاچاچيان،عباس محمدي، هدايت شهرياري، حسين سلامي، نبي ساکي، ميثم
اميري، هادي رمضاني، مهرداد مير و عماد زعتره از اين تيم جدا شدند و
بازيکناني مانند ديهگو ملو، مارکو شيميچ، مهدي دغاغله، ابوذر رحيمي و محمد
مهدي الهايي به اين تيم پيوستند.
صنعت نفت آبادان در نخستين گام خود در ورزشگاه تختي انزلي يک بر صفر مغلوب پرسپوليس شد و در هفته دوم آنها نتيجه اي بهتر از تساوي دو بر دو بدست نياوردند. در هفته سوم آنها نتيجه را به فجر سپاسي واگذار کردند و در هفته چهارم اين تيم مقابل نفت تهران شکست سنگين 6 بر دو را متحمل شد.
صنعت نفت در هفته پنجم ليگ حتي به تيم ضعيف پيکان نيز باخت تا کلکسيون نتايج ضعيف اين تيم در هفته هاي ابتدايي ليگ تکميل شود. اين نتايج ضعيف به جاي انکه باعث تغيير کادر فني شود موجب شد تا در تاريخ 29شهريور مسلم رحيمي، مديرعامل شرکت پالايش نفت آبادان در حکمي علي حکمت مدير عامل باشگاه صنعت نفت را از کار برکنار و خليل صالحي را به عنوان جايگزين وي منصوب کند.
با گذشت 10 هفته از ليگ نفتي ها فقط موفق به کسب 7 امتياز شدند و اين موضوع باعث شد که اين تيم به اتفاق گهر در انتهاي جدول ليگ در همسايگي يکديگر قرار بگيرند. پس از باخت 2 بر يک تيم صنعت نفت در ورزشگاه تختي آبادان در هفته دهم رقابت هاي ليگ برتر هيات مديره باشگاه صنعت نفت تشکيل جلسه داد و همگي آنها به اتفاق آرا تصميم به برکناري خوزه آلبرتو کاستا گرفتند.
پس از برکناري کاستا و تجربه تلخي که اين تيم با مربيان پرتغالي داشت، براي هدايت تيم صنعت نفت گزينه هايي ايراني مانند مجيد جلالي، علي فيروزي، ابراهيم قاسمپور و ... مطرح شد اما مسئولان اين باشگاه به يکباره از خبر توافق با هموطن کاستا خبردادند و آلفردو کاسيميرو را جايگزين وي کردند.
آلفردو کاسيميرو با توجه به اينکه سابقه هدايت تيم صنعت نفت آبادان را داشت شرايط و حواشي فوتبال اين تيم و فوتبال ايران را مي شناخت اما حضور دومين مربي پرتغالي در راس کادر فني تيم صنعت نفت آبادان تاثيري در نتايج اين تيم نداشت. به طوريکه نفتي ها در اولين بازي خود با هدايت کاسيميرو نتيجه را سه بر يک به رقيب ديرينه خود فولاد خوزستان واگذار کردند. پس از آن مقابل تيم داماش به تساوي بدون گل رسيدند و در هفته سيزدهم مقابل تيم سايپا باختند، اين ناکامي ها باعث شد که اين بار هم به جاي سرمربي در تاريخ هفدهم بهمن ماه مديرعامل باشگاه برکنار شود به طوريکه پي اين تغييرات خليل صالحي از کار برکنار و ناصر گودرزي جايگزين وي شد.
کاسيميرو فقط تا پايان هفته بيست و دوم سرمربي تيم صنعت نفت باقي بماند. وي طي 12 هفته اي که هدايت تيم صنعت نفت را برعهده داشت نتوانست با اين تيم حتي يک برد را کسب کند و فقط 6 امتياز بدست آورد اين نتايج ضعيف باعث شد اعضاي هيات مديره و مديرعامل باشگاه صنعت نفت که کاملا خطر سقوط را احساس مي کردند اقدام به برکناري وي کنند و عليرضا فيروزي را که دستياروي بوده و از مربيان باتجربه فوتبال خوزستان است را جايگزين وي کنند.
اگر چه صنعت نفت در اولين بازي خود تحت هدايت فيروزي نتيجه را در هفته بيست و سوم سه بر دو به تيم صبا واگذار کرد. اما در ادامه راه سومين مربي صنعت نفت نتايج بهتري نسبت به دو مربي قبلي پرتغالي گرفت به طوريکه وي در هفت هفته اي که سرمربي تيم صنعت نفت است موفق شد در هفت بازي 5 امتياز را کسب کرده و در هفته بيست و هشتم ليگ رکورد 19 هفته بازنده نشدن تيم فولاد را در ورزشگاه تختي آبادان بشکند.
به عقيده بسياري از کارشناسان انتخاب اشتباه دو مربي پرتغالي براي هدايت تيم صنعت نفت، يارگيري ضعيف پيش از آغاز فصل و تقويت نشدن نقاطي که تيم صنعت نفت در فصل گذشته در آنها ضعف داشت، انتصاب سه مربي و مديرعامل طي يک فصل و نبود ثبات در اين خصوص باعث شده که تيم صنعت نفت يکي از کانديداهاي سقوط به رقابت هاي ليگ ازادگان باشد. شايد اگر مسئولان باشگاه صنعت نفت خيلي زودتر به مربي بومي همچون عليرضا فيروزي اعتماد مي کردند شرايط به گونه ديگري رقم مي خورد و امروز صنعت نفت جزو تيم هاي انتهاي جدول ليگ نبود.