تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۵
کد خبر: ۳۲۷۰۶۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

سردار شهید هوشنگ تلغری، نخستین فرمانده نیرو‌های مسجدسلیمان

سردار شهید هوشنگ تلغری، نخستین فرمانده نیرو‌های مسجدسلیمان
سردار شهید هوشنگ تلغری، نخستین فرمانده نیرو‌های مسجدسلیمان و از شهدای والامقام دوران هشت سال دفاع مقدس استان خوزستان است.
 
 سردار شهید هوشنگ تلغری در دوران دفاع مقدس یکم دی سال ۱۳۳۷ در روستای هفت شهیدان شهرستان مسجدسلیمان دیده به جهان گشود و دوران کودکی را در همان روستا پشت سرگذاشت و بعد از دوره ابتدایی به شهر مهاجرت کرد، در دوران دبیرستان با اندیشه‌های امام آشنا شد و به صف مبارزین علیه رژیم طاغوت پیوست.

مبارزه با رژیم طاغوت 

سال ۱۳۵۶ پس از دریافت دیپلم به سربازی رفت ولی بعد از فرمان امام با اسلحه‌اش از پادگان فرار کرد و در خانه یکی از اقوام پنهان شد. در زمان تحصیل در دبیرستان با اندیشه‌های والای امام خمینی (ره) آشنا گشت و در صف سربازان اسلام به جهاد با رژیم شاه پرداخت.  

فرار از پادگان به دستور امام خمینی (ره)

تلغری زمانی که یکی از یاران امام در جلسه‌ای اعلام کرد نشستن در سکوت ننگ است برخاست و گفت: «من آماده هرگونه جانفشانی هستم». در سال ۱۳۵۶ پس از اخذ مدرک دیپلم به سربازی رفت و با دستور امام با اسلحه اش از پادگان فرار نمود و به جمع تظاهرکنندگان پیوست مأموران چند مرتبه خانه اش را گشتند، اما او در منزل یکی از اقوام پنهان شد.

در رکاب شهید دکتر مصطفی چمران

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به پادگان بازگشت و چندی بعد به عضویت سپاه پاسداران درآمد و برای مقابله منافقین غائله کردستان به دیار غرب رفت و در رکاب دکتر چمران مردانه جنگید.

شجاعت و درایت بی حد

وی در زمان حمله رژیم بعثی به ایران طرز کار با سلاح‌های سنگین را فرا گرفت و در سوسنگرد به فرماندهی سردار پورکیان با دشمنان مقابله نمود، شجاعت و درایت بی حد هوشنگ باعث شد، دوستانش به او ارتش یک نفره بگویند.  

شهادت

امامزاده هفت شهیدان مسجد سلیمان تنها محل آرامش تلغری بود، وی تمام خاطرات سال‌های حضورش در دفاع مقدس را در دفترچه‌ای یادداشت کرد، تا اینکه در بهمن ماه سال ۱۳۵۹ در سن ۲۱ سالگی ردای سرخ شهادت را بر تن کرد و به دیار جاودان حق شتافت.

مرجع / صداوسیما
captcha
آخرین اخبار