
خوزنیوز- محسن رؤسایی*| آبادان، شهری با ظرفیتهای عظیم اقتصادی از جمله پالایشگاه نفت، پتروشیمی و قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد ویژه اقتصادی، سالهاست بهجای حرکت در مسیر توسعه و آبادانی، با چرخهای از سوءمدیریت، بیتوجهی و تضییع حقوق شهروندان مواجه است.
متأسفانه شهرداری آبادان طی سالهای گذشته نهتنها نتوانسته پاسخگوی نیازهای اولیه خدمات شهری باشد، بلکه همواره مورد تاراج مدیرانی قرار گرفته که با بیمهری نسبت به مردم صبور و بافرهنگ این شهر، سرمایههای انسانی و شهری آبادان را نادیده گرفتهاند. خبر دستگیری شهردار این شهر، در کنار عملکرد ضعیف و بیاعتنایی شهرداریهای پیشین، نمادی آشکار از بحرانی عمیق در مدیریت شهری آبادان است؛ بحرانی که نتیجه آن، محروم ماندن شهروندان از ابتداییترین خدمات شهری بوده است.
آبادانِ مظلوم، از روزهای سخت دفاع مقدس تاکنون، بارها هزینه داده اما سهمی از توجه و رسیدگی شایسته نداشته است. پس از حوادث تلخی همچون حادثه متروپل و دیگر بحرانهای اجتماعی و عمرانی استان، انتظار میرفت نگاه مسئولان ملی و استانی به خوزستان و بهویژه آبادان عمیقتر و مسئولانهتر شود؛ اما در عمل، حضور برخی مسئولان به مراسمهای مناسبتی، سالگرد شکست حصر آبادان و کاروانهای راهیان نور برای ثبت تصاویر یادگاری محدود مانده و خبری از پیگیری مؤثر مشکلات واقعی مردم نبوده است.
مردم آبادان امروز بیش از هر زمان دیگری خواستار اقدام عملی، اصلاح ساختار مدیریتی شهرداری و پاسخگویی شفاف هستند. در همین راستا، از استاندار محترم خوزستان انتظار میرود با ورود مستقیم و بدون واسطه به وضعیت شهرداری آبادان، ضمن بررسی دقیق عملکرد گذشته، زمینه اصلاح مدیریت شهری، بازگشت اعتماد عمومی و احقاق حقوق شهروندان این شهر را فراهم آورد.
آبادان، شایسته بیش از این است.
*فعال اقتصادی