تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۲
کد خبر: ۳۲۳۷۳۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

افزایش مصالحه در اروندکنار با بهره‌گیری از ظرفیت شیوخ و روحانیت 

 رییس دادگستری اروندکنار با اشاره به کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی پرونده‌های حقوقی و کیفری این بخش گفت: روند مصالحه و پیشگیری از جرم در منطقه با استفاده از ظرفیت شیوخ، روحانیت و امام جمعه تقویت شده است.  

 عیسی امیری سه‌شنبه در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه اظهار کرد: نشست‌های مستمر با شیوخ و متنفذین منطقه و بهره‌گیری از ظرفیت روحانیت مستقر در شهر، به‌ویژه امام جمعه اروندکنار، نقش مهمی در حل دعاوی خانوادگی و کاهش اختلافات داشته است.

وی افزود: دفتر امام جمعه نیز با راه‌اندازی واحد روانشناسی در پرونده‌های خانوادگی و طلاق نقش مؤثری در سازش ایفا کرده است.

امیری با اشاره به اقدامات فرهنگی و آموزشی عنوان کرد: بروشورها و بنرهایی درباره عواقب جرایم و مجازات‌ها در سطح شهر نصب شده تا مردم از پیامدهای رفتارهای خلاف قانون آگاه شوند همچنین اعضای شوراهای حل اختلاف با آموزش‌های مستمر در زمینه مبانی قانونی، آیات و روایات و حوادث تاریخی تقویت شده‌اند تا در فرآیند سازش تاثیرگذارتر باشند.

وی خاطرنشان کرد: در ماه گذشته ۳۰ پرونده حقوقی و کیفری به سازش منتهی شده و در مجموع در ۲ تا سه ماه اخیر، میزان سازش به ۳۰ تا ۴۰ درصد رسیده که نسبت به گذشته افزایش محسوسی داشته است.

رییس دادگستری بخش اروندکنار اقدامات عملیاتی این حوزه را شامل راه‌اندازی هیئت‌های صلح در آموزش و پرورش، شهرداری و بیمارستان‌ها، ایجاد گروه‌های ارتباطی در فضای مجازی، تشکیل صندوق پیشنهادات و انتقادات برای آسیب‌شناسی عملکرد شوراها و راه‌اندازی واحد ارشاد قضایی برای آگاهی‌بخشی به مردم دانست.

وی افزود: استفاده از ظرفیت شیوخ منطقه در دعاوی قابل گذشت، آموزش آنان به مبانی قانونی، نظام‌مند کردن سنت‌های محلی مانند فصل در مناطق عرب‌نشین و خون‌بست در مناطق لرنشین و برگزاری نشست‌های صلح در مساجد و حسینیه‌ها از دیگر اقدامات مهم بوده است.

امیری تاکید کرد: این اقدامات علاوه بر کاهش بار روانی دادگاه‌ها، موجب تقویت فرهنگ گذشت و سازش در جامعه می‌شود.

رییس دادگستری اروندکنار در پایان گفت: آموزش مستمر ضابطین قضایی، روحانیون و شیوخ منطقه، اطلاع‌رسانی عمومی درباره عواقب جرایم همچون تیراندازی، حمل سلاح و صید غیرمجاز و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و مذهبی از جمله برنامه‌های دادگستری اروندکنار برای ارتقای فرهنگ صلح و سازش در شهرستان است.

اروندکنار در ۴۵ کیلومتری جنوب غرب آبادان قرار دارد.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار