تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۱
کد خبر: ۳۲۳۰۶۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های خوزستان تاکید کرد

دانشگاه به عنوان محیط نخبه‌پروری باید به حوزه اخلاق و خودسازی توجه کند

  رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان با بیان اینکه دانشگاه به عنوان محیط نخبه‌پروری باید به حوزه اخلاق و خودسازی توجه کنند، گفت: علم و دانش در کنار اخلاق و معنویت، خودسازی و تهذیب، می‌تواند یک نمونه و الگوی موفق باشد.

حجت‌السلام و المسلمین آیت عادلی‌نژاد  اظهار کرد: دانشگاه و دانشجو به عنوان موتور پیشران هر جامعه و جامعه نخبگانی مورد توجه است. کلام دانشجو و موضع دانشگاه در نگاه جامعه به عنوان چهره‌ای نخبگانی، فرهیخته و اهل علم تفسیر می‌شود. تجربه تاریخی معاصر ما نشان داده که وقتی دانشگاه در مساله‌ای در راس امور قرار گرفته و دانشجو در میدان حضور پیدا کرده، منشا تحولات و اتفاقات مهمی در جامعه شده است.

وی با اشاره به اهمیت قدرت تحلیل دانشجو و دانشگاه نسبت به مسایل جامعه بیان کرد: یکی از دلایل این اهمیت، جایگاه و مرجعیت دانشگاه و دانشجو در بین اقشار جامعه در بزنگاه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است و این باعث می‌شود، نگاه جامعه به سمت آن‌ها معطوف باشد. دانشگاه به عنوان یک محیط نخبگانی مورد رجوع قرار می‌گیرد و این نشان‌دهنده این است که دانشگاه باید به این موضوع توجه داشته باشد. نیاز است فضای دانشجویی جریان‌ساز باشد و متاثر از فضای بیرون و پیروی جریان‌های سیاسی نباشد و به دردهای اصلی مردم توجه کند و نه به دردهای القایی.

عادلی‌نژاد ادامه داد: فضای دانشجویی باید اولویت‌های اصلی جامعه را مورد توجه قرار دهد و قدرت تحلیل مسائل و جریان‌های مهم کشور را داشته باشد. تاریخ ما نشان داده است که اگر جامعه دانشگاهی به پیچیدگی‌های حوزه‌های اجتماعی و سیاسی جامعه پیرامون بی‌توجه و ناآگاه باشد، ممکن است دستاویز و مورد سوءاستفاده سایر جریان‌ها قرار گیرد.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان اظهار کرد: امروز شاهد اتفاقاتی در دنیا هستیم که شاید اگر کسی می‌گفت انسان با همه پیشرفت‌هایش شاهد چنین فجایعی خواهد بود، کسی باور نمی‌کرد و این نتیجه علم و دانش بدون خودسازی و پیشرفت بدون مراعات اخلاق پیشرفت است.

وی افزود: اگر علم در کنار ایمان، دانش و اخلاق قرار نگیرد، نتیجه‌اش فجایعی است که در دنیای امروز شاهد آن هستیم. علم و دانش به عنوان ابزار مهم قدرت، اگر در دست انسان‌های مهذب، بااخلاق و پایبند به ارزش‌های الهی، انسانی و معنوی قرار نگیرند، منجر به بسیاری از فجایع انسانی می‌شود که امروز نظاره‌گر آن‌ها هستیم.

عادلی‌نژاد با تاکید بر نقش دانشگاه در خودسازی اخلاقی گفت: طبیعتا دانشجو و دانشگاه به عنوان محیط نخبه‌پروری باید به حوزه اخلاق و خودسازی توجه کنند. علم و دانش ابزار قدرت هستند که اگر در دست انسانی با اخلاق و صفات پسندیده قرار گیرند، جامعه را به تعالی خواهند رساند و اگر در دست انسانی باشد که از آن‌ برای حفظ قدرت خود استفاده ابزاری کند و به هیچ خط قرمزی پایبند نباشد، نتیجه‌اش فجایع امروز خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) افزود: این تعبیر نورانی که «اگر دانشگاه اصلاح شود، مملکت اصلاح می‌شود» نشان می‌دهد دانشگاه، دانشگاهیان و اساتید به عنوان مرجع موثر و اثربخش هر جامعه، رسالت منحصر به فردی در تولید علم، تربیت نیروی انسانی متخصص و جهت‌دهی به دانش دارند

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان بیان کرد: من فکر می‌کنم اساس نگاه ملت ایران، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی در حوزه علم و دانش همین است. علم و دانش در کنار اخلاق و معنویت، خودسازی و تهذیب، می‌تواند یک نمونه و الگوی موفق باشد.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار