تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۴
کد خبر: ۳۲۰۳۹۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

رییس اتاق بازرگانی آبادان: نبود بازاریابی مناسب، خرما را از بازار بین المللی دور کرده است

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان گفت: نبود برنامه‌ریزی موثر در زمینه نشان‌سازی، بازاریابی و بسته‌بندی خرمای خوزستان باعث شده که با وجود کیفیت مطلوب، این محصول از جایگاه واقعی خود در بازارهای داخلی و بین‌المللی فاصله بگیرد.

 سیامک علیشاه‌پور ده‌شیخی  اظهار کرد: استان خوزستان سهم قابل توجهی از تولید خرمای کشور را به خود اختصاص داده اما هنوز نتوانسته نشان تجاری قدرتمندی در این بخش ایجاد کند.

وی با اشاره به شرایط دشوار فعلی نخلداران خوزستان اظهار کرد: مشکلات زیست‌محیطی، از بین رفتن میلیون‌ها اصله نخل در جنگ تحمیلی، تنش‌های آبی، پیری نخیلات و نبود بیمه فراگیر موجب آسیب‌های شدید به این بخش شده است.

علیشاه‌پور ده‌شیخی گفت: تنها در آتش‌سوزی اخیر آبادان بیش از ۲۵ هزار اصله نخل در آتش نابود شد و فقط بخش کوچکی از آن‌ها بیمه بودند.

وی افزود: ورود فاضلاب به رودخانه بهمنشیر نیز آسیب سنگینی به پرورش ماهی و میگو وارد کرده و بخش قابل توجهی از مشاغل روستایی از بین رفته است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان با اشاره به برگزاری دومین بزرگداشت روز ملی خرمای ایران در آبادان، خرمشهر و اهواز افزود: این همایش ملی با محور توسعه نخل و خرما در خوزستان، روز چهارشنبه ۳۰ مهرماه در آبادان و خرمشهر و پنج‌شنبه بکم آبان‌ماه در اهواز برگزار می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی آبادان: نبود بازاریابی مناسب، خرما را از بازار بین المللی دور کرده است

وی هدف اصلی از برگزاری این رویداد را تمرکز بر مشکلات و ظرفیت‌های بخش نخلداری و یافتن راهکارهای عملی برای توانمندسازی این صنعت عنوان کرد و گفت: برگزاری این همایش تلاشی است برای همگرایی فعالان بخش خصوصی، مدیران ملی، پژوهشگران و کشاورزان به منظور بازتعریف مسیر آینده است.

علیشاه‌پور ده‌شیخی ادامه داد: در این همایش نشست‌های تخصصی در خصوص مشکلات نخلداران، تامین حق‌آبه نخلستان‌ها، ارتقای بهره‌وری، ایجاد کارگاه‌های فرآوری و بسته‌بندی، جذب سرمایه‌گذاری و توسعه بازارهای صادراتی برگزار می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان افزود:همچنین بخش‌هایی نظیر نمایشگاه محصولات خرمایی، مسابقات فرهنگی ویژه دانش‌آموزان، بازدیدهای میدانی از نخلستان‌های آبادان و خرمشهر و آیین تقدیر از نخلداران نمونه نیز در دستور کار این همایش قرار دارد.

وی اظهار کرد: سه اتاق بازرگانی خوزستان، در کنار انجمن ملی خرما و ۶ استان خرماخیز کشور، از این همایش پشتیبانی می‌کنند و امیدواریم نتایج این گردهمایی در مسیر عملی قرار گیرد تا زمینه‌ توسعه پایدار نخلستان‌ها، ایجاد زنجیره ارزش، ارتقای شاخص‌های اقتصادی و معیشتی نخلداران و رشد صادرات فراهم شود.

علیشاه‌پور ده‌شیخی بیان کرد: نخل و نخلستان‌ها تنها بخشی از اقتصاد نیستند آن‌ها میراث زنده، ریشه‌ی فرهنگی و شناسنامه‌ی خوزستان‌ هستند و دومین بزرگداشت روز ملی خرما فرصتی است تا همگان بدانند بازسازی و حمایت از نخل، یعنی پاسداشت هویت و زیست جنوب ایران است و اتاق بازرگانی آبادان در مسیر تحقق این هدف، با تمام توان در کنار نخلداران خواهد بود.

captcha
آخرین اخبار