تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸
کد خبر: ۳۱۷۶۷۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

معاون فرماندار دزفول: برای حفظ سلامت جامعه با هیچ فرد و نهادی تعارف نداریم

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه دزفول بر ضرورت انجام مصوبات شورای سلامت تاکید کرد و گفت: برای حفظ سلامت جامعه با هیچ فرد یا نهادی تعارف نداریم.
 

علیرضا قلطاغ ساز روز چهارشنبه در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی دزفول در سالن نشست‌های فرمانداری این شهرستان افزود: بی‌توجهی نسبت به مصوبات شورای سلامت که با بهداشت عمومی جامعه در ارتباط است، خلاف قوانین کشور بوده و قابل پیگیری است.

وی ادامه داد: آهک پاشی، بازرسی و اقداماتی که باید توسط دستگاه‌های اجرایی برای حفظ سلامت و بهداشت عمومی صورت گیرد، انجام و گزارش‌ها به فرمانداری و دبیرخانه شورای سلامت ارسال شوند.

معاون فرماندار دزفول از اقدامات انجام شده توسط دستگاه‌های اجرایی قدردانی کرد و گفت: کوتاهی‌ها پیگیری و اقدامات لازم باید انجام شود.

وی با اشاره به گشت‌های مشترک که به صورت مستمر انجام می‌شود، افزود: آمار خوبی در این بازرسی‌ها کسب شده که منجر به کاهش قاچاق شده است؛ این گشت‌های مشترک با توجه به بازگشایی مدارس افزایش می‌یابند.

قلطاغ ساز به ضرورت اهمیت تغذیه نیز اشاره کرد و گفت: باید درخصوص مصرف بی‌رویه نمک در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی فرهنگ‌سازی و درصورت نیاز کارگاه‌های آموزشی در ادارات مساجد و محلات برگزار شود.

وی افزود: قرارگاه‌های ۱۳ گانه پدافند غیرعامل فعال است و موارد پیگیری خواهند شد تا آمادگی دستگاه‌ها، ادارات دولتی و خدماتی حفظ و در صورت بروز مشکل و بحران آمادگی لازم را داشته باشند.

سرور باران فیروز کارشناس تغذیه مرکز بهداشت دزفول نیز در این نشست اظهارکرد: طبق پژوهش‌های انجام شده درخصوص وضعیت امنیت غذایی استان خوزستان، در حیطه‌های تامین غذا و تامین سلامت وضعیت مناسب بوده ولی از لحاظ توان اقتصادی خانوار وضعیت امنیت غذایی مناسب نیست.

وی افزود: طبق بررسی‌ها، در همه دهک‌های درآمدی در نقاط روستایی و دهک‌های اول تا پنجم در نقاط شهری بیش از ۳۰ درصد هزینه هر خانوار روستایی صرف خوراک می‌شود که نشان دهنده امنیت غذایی پائین و آسیب پذیر بودن این مناطق است.

باران فیروز با اشاره به چالش‌های تغذیه‌ای استان خوزستان گفت: اقبال ناآگاهانه جامعه به مصرف نمک دریا بدون مجوز سازمان غذا و دارو و نمک‌های رنگی زیاد شده است.

غلامرضا مهشاد مدیر گروه غذا، دارو و مواد آرایشی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز بیان کرد: ۴۹ واحد خوراکی آشامیدنی، ۳۰ کارخانه، ۱۴ کارگاه، هشت سیلو، انبار، سردخانه غذایی، پنج واحد آرایشی بهداشتی و یک واحد مشاغل خانگی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول است.

وی افزود: در بازرسی‌های انجام شده، ۴۵ قلم کشفیات قاچاق از مراکز تحت پوشش عطاری و باشگاه و ۳۴ بازرسی مشترک با اداره صمت از عطاری‌ها انجام شده است.

مهشاد اظهارکرد: ۳۰۲ مورد تست بر روی محصولات کشاورزی برای صدور گواهی انطباق محصولات کشاورزی به روسیه انجام شده که ۲۲ مورد آن عدم انطباق ثبت شده است.

وی با بیان اینکه ۷۴ مورد گواهی صادرشده انطباق محصولات کشاورزی به کشور روسیه انجام شده و ۹ هزار و ۷۰۰ تن محصول از دزفول صادر شده است، افزود: ۴۲۴ گواهی صادرات محصولات غذایی به ۱۸ کشور جهان از جمله آلمان، کانادا، سوئد، عراق، پاکستان، افغانستان، ترکیه، سوریه و روسیه ثبت و ۱۰ هزار و ۲۲۳ تن محصول به این کشورها صادر شده است.

وی ادامه داد: بهار امسال ۶۵ نمونه برداری از مواد غذایی انجام شده که ۱۰ مورد مربوطه به نمک و ۷۰ مورد مربوط به نان بوده و ۶ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیرقابل مصرف معدوم شده است.

عبدالرضا زاروی کارشناس نانوایی‌های مدیریت جهاد کشاورزی دزفول نیز گفت: ۲۷۰ واحد نانوایی در سطح شهرستان فعال است که دوره‌های آموزشی با مدیریت جهاد کشاورزی و همکاری مرکز بهداشت و مرکز تحقیقات کشاورزی برای آنها برگزار شده است.

وی افزود: ۳۰ واحد نانوایی از آرد کامل استفاده نمی‌کنند که برای استفاده از آرد نان کامل تشویق خواهند شد تا بتوانیم نانی با کیفیت و سالم سر سفره مردم قرار دهیم.

زاروی اظهارکرد: بازرسی‌های مشترکی از نانوایی‌ها انجام می‌شود و واحدهای متخلف به تعزیرات معرفی می‌شوند؛ تلاش بر این است که نان سالم و باکیفیت به مردم عرضه شود.

۷۵ درصد بیماری‌های نوپدید ریشه در بیماری‌های مشترک انسان و دام دارند

محسن پدرام‌فر مسوول واحد بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت دزفول نیز بیان کرد: حدود ۶۰ درصد بیماری‌های عفونی و ۷۵ درصد بیماری‌های نوپدید ریشه در بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دارد.

وی افزود: اغلب این بیماری‌ها شامل سالک، تب مالت، کریمه کنگو، دنگی، سیاه زخم، هاری و کیست هیداتیک است.

پدرام‌فر معضل بزرگ حیوان گزیدگی در سطح شهرستان دزفول را یادآور شد و گفت: رشد آمار حیوان گزیدگی در شهرستان با شیب تند سال‌های قبل ادامه دارد به طوری که آمار حیوان گزیدگی امسال نسبت به پنج ماهه سال گذشته نیز افزایش یافته است.

وی افزود: سال گذشته یکهزار و ۵۰۰ گزش حیوان در دزفول ثبت شده که ۵۶۴ مورد مربوط به سگ بلاصاحب بوده و یک مورد به مرگ کودک منجر شده است.

مسوول واحد بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت دزفول با اشاره به ثبت یکهزار و ۱۳ مورد گزش سگ صاحب دار در سال گذشته اظهارکرد: همه نهادها باید در این خصوص همکاری داشته باشند.

وی ادامه داد: ۳۸ درصد حیوان گزیدگی در مناطق روستایی و ۶۲ درصد مربوط به مناطق شهری است و دوسوم گزش‌ها در محدوده بخشداری مرکزی صورت گرفته است.

در این نشست در خصوص لایروبی و آهک پاشی جداول روباز و بازرسی کارشناسان مرکز بهداشت، ساماندهی مراکز عرضه دخانیات، جلوگیری از بکارگیری اتباع خارجی جهت جلوگیری از شیوع سرخک بحث و تبادل نظر شد.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار