تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴
کد خبر: ۳۱۶۷۰۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

کنترل تنش آبی در خوزستان با ۳۶۰ کیلومتر بازسازی شبکه

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: با وجود خشکسالی بی‌سابقه، توانستیم با بازسازی ۳۶۰ کیلومتر شبکه و استقرار ۱۰۰ تانکر سیار، تنش آبی در خوزستان را کنترل کنیم.
 صابر علیدادی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارکرد کرد: استان خوزستان دارای ۸۴ شهر و ۴۳۰۰ روستا است که از این تعداد، ۳۱۰۰ روستا تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارند.
در تابستان جاری، هفت شهر و ۵۵۰ روستا با چالش کم‌آبی مواجه هستند که شهرهای آبادان و خرمشهر در صدر این فهرست قرار دارند. پس از این دو شهر، مناطق اندیکا، هندیجان، بخشی از شادگان، حاشیه اهواز و امیدیه نیز با تنش آبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند که با تدابیر و برنامه ریزی توانستیم تنش آبی در خوزستان را کنترل و مدیریت کنیم.وی افزود: با برنامه زمان بندی شده ای که در استان انتخاذ کرده ایم و تامین پمپ ها و نصب دیزل ژنراتور در تاسیسات های آبرسانی با وجود خشکسالی که امسال در کشور وجود دارد ما در وضعیت بهتری نسبت به دیگر استان ها هستیم و برنامه زمان بندی مناسبی تدوین و ارائه شده است که طبق همان برنامه در حال کار هستیم و امسال در شهرستان آبادان که در سال های گذشته در شهر هم تنش وجود داشت امسال با اجرای پروژه های کوتاه مدت توانسته ایم تا این لحظه تنش در این شهرستان را کنترل کنیم.
علیدادی با اشاره به عوامل مؤثر در بروز این شرایط گفت: کاهش منابع آبی ناشی از خشکسالی‌های پیاپی، افت کیفیت آب رودخانه‌ها به دلیل افزایش آلاینده‌ها، تأثیر جزر و مد دریا و افزایش شوری آب، به‌ویژه در مناطق جنوبی استان و فرسودگی بخشی از شبکه‌های آبرسانی و نیاز به نوسازی زیرساخت‌ها از مهمترین دلایل تنش آبی است که اقدامات قابل توجهی در یک سال گذشته برای عبور از تنش آبی در خوزستان انجام شده است و الگوی آن را می توان تامین آب شهرستان دهدز و 38 روستا از دریاچه سد کارون سه بود که برای اولین بار در کشور توسط متخصصان شرکت آب و فاضلاب خوزستان انجام شده است

اقدامات انجام‌شده برای مقابله با بحران آب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به برنامه‌های اجراشده از سال گذشته تاکنون گفت: بازسازی و اصلاح ۳۶۰ کیلومتر از شبکه توزیع آب، توسعه و بهینه‌سازی ۳۵۰ کیلومتر خطوط انتقال آب، بهسازی تصفیه‌خانه شماره ۲ اهواز، راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن‌های جدید در آبادان و ماهشهر، حفر و تجهیز ۲۵ حلقه چاه آب شرب در شهرهای شوش، کرخه، دزفول، اندیمشک، ایذه و شوشتر و استقرار ۱۰۰ تانکر سیار برای آبرسانی به مناطق بحرانی، از جمله ۴۰ تانکر در آبادان و ۱۵ تانکر در ایذه از مهمترین اقدامات مقابله با تنش آبی خوزستان بود که انجام شده است.علیدادی پیش‌بینی کرد که تنش آبی در برخی مناطق تا پایان فصل گرم سال ادامه خواهد داشت، اما با اقدامات انجام‌شده، شدت این چالش‌ها کاهش یافته است. وی به‌ویژه به بهبود نسبی وضعیت آب شرب در آبادان و خرمشهر اشاره کرد و گفت: با وجود افزایش شوری آب رودخانه‌های کارون و بهمنشیر، اختلاط منابع آبی از طریق طرح غدیر (رودخانه دز) توانسته بخشی از نیاز این دو شهر را تأمین کند و افتتاح بزرگترین آب شیرین کن خوزستان در تامین آب آبادان بسیار حائز اهمیت بود.

وی افزود: مهمترین مشکلات بخش آهودشت در شهرستان کرخه که از تاسیسات موسوم به «خلیفه‌حیدر» تامین می‌شود برق است نه تامین آب. خطوط این شبکه خیلی طولانی است و وقتی برق می‌رود به روستاهایی که در انتهای مسیر قرار دارند آب نمی‌رسد. دیزل در حال تعمیر است و افزایش ظرفیت در بخش تامین در حال انجام است همچنین با اداره برق مذاکراتی کردیم که به شبکه برق شهر متصل شود. برای تعمیر شکستگی‌های خط و مشکل کیفیت آب مصوب کردیم که چهار دستگاه ماشین‌آلات (بیک بک‌هول) برای شوش و کرخه به صورت استیجاری اختصاص پیدا کند. همچنین پروژه دیگری در حال اجراست که با تکمیلش مشکل کاملا برطرف می‌شود.علیدادی افزود: موضوعات مربوط به اب یک مقوله چندوجهی و میان بخشی بوده که مستلزم همگرایی و همراهی سایر دستگاهای مرتبط و ذینفع و همچنین صرفه جویی و استفاده بهینه مشترکین و مصرف کنندگان بخش آب است. مثلا درروستاها شبکه‌ای برای تامین آب احشام سبک و سنگین و دامداری ها و همچنین باغات و درختان ندارد و اکثریت از آب لوله‌کشی برای این مصارف استفاده می‌کنند همچنین تامین و توزیع تعداد زیادی از روستاها زیر نظر آبفا نمی باشد که تلاش دوچندان نهادهای مسئول در این بخش را می طلبد. این مسائل باعث می‌شود که ما ۲ تا ۳ برابر وظیفه تامین و توزیع را انجام دهیم اما بازهم در مناطقی دچار کمبود و ناپایداری آب باشیم.

مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار