تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۴
کد خبر: ۳۱۶۵۱۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
یک پیشکسوت:

آکادمی فولاد پر از الماس‌های نتراشیده است/ نباید دلخوش به معرفی تک ستاره‌ها باشیم

 یک پیشکسوت فوتبال با اشاره به کارخانه بازیکن‌سازی فولاد، گفت: آکادمی فولاد پر از الماس‌های نتراشیده است و تاکنون ده‌ها بازیکن را به تیم اصلی تزریق کرده است اما این آکادمی همچنان برای پرورش بازیکن نیاز به حمایت و نگاه ویژه مسئولان دارد.

 یک پیشکسوت فوتبال با اشاره به کارخانه بازیکن‌سازی فولاد، گفت: آکادمی فولاد پر از الماس‌های نتراشیده است و تاکنون ده‌ها بازیکن را به تیم اصلی تزریق کرده است اما این آکادمی همچنان برای پرورش بازیکن نیاز به حمایت و نگاه ویژه مسئولان دارد.

منوچهر بیات  با اشاره به عملکرد باشگاه فولاد در بخش آکادمی، اظهارکرد: فولاد پر از الماس‌هایی نتراشیده است و این آکادمی بازیکنان مستعد خوزستانی را به کمک مربیان بومی در رده‌های سنی مختلف شناسایی و سپس با توجه به امکانات نسبتا مناسب سخت افزاری خود، اقدام به پرورش و آموزش آن‌ها داشته و توانسته‌اند در یک پروسه برنامه‌ریزی شده، مدون و با اهداف از پیش تعیین شده عناوین مختلفی در لیگ‌های برتر رده‌های سنی مختلف پایه کشور کسب کنند.

رویکرد بومی‌گرایی در آکادمی فولاد از سال ۹۶

او ادامه داد: از همه مهمتر این باشگاه و آکادمی، ده‌ها بازیکن را به تیم اصلی تزریق کرده است؛ هدف نهایی سال‌ها تلاش شبانه روزی در آکادمی و نتیجه سرمایه‌گذاری این باشگاه بر تیم‌های پایه راه یافتن چندین بازیکن به تیم‌های ملی  است که این امر نشان می‌دهد، استعداد و پتانسیل بازیکن در استان خوزستان وجود دارد. از سال ۹۶ به بعد با مدیریت وقت آکادمی بود که رویکرد صد درصدی بومی‌گرایی در تیم‌های پایه فولاد پایه‌گذاری شد و این موضوع انگیزه بسیاری در میان فوتبالیست‌های مستعد خوزستانی در مقاطع مختلف ایجاد کرد.

داور سابق لیگ برتر فوتبال ایران عنوان کرد: در این باشگاه بازیکنان آینده‌داری حضور دارند که در صورت توجه بیشتر می‌توانند پیشرفت کرده و به پیراهن تیم‌های بزرگ دست یابند. با توجه به برنامه‌ریزی صحیح تیم‌های پایه‌ مطمئن هستم که فرا رسیدن چنین روزی دیر نیست و به زودی بازیکنانی که ساخته و پرداخته آکادمی فولاد هستند، فوتبال خوزستان و کل کشور را در دست خواهند گرفت تا فولاد همچنان به عنوان یک نماد بازیکن‌سازی در فوتبال ایران محسوب شود.

بها به تیم‌های پایه، استفاده از سرمایه خودی است

او بیان کرد: در فوتبال روز دنیا بها دادن به تیم‌های پایه‌، استفاده از سرمایه‌های خودی محسوب می‌شود. تیمی مانند بارسلونا سال‌هاست که کارخانه بازیکن‌سازی فعالی دارد که خط تولید آن متوقف نمی‌شود و همه ساله بازیکنان ارزشمند و کارآمدی را از این کارخانه به فوتبال روز دنیا معرفی می‌کند. بها دادن به بازیکنان جوان و با انگیزه هیچ‌گاه پشیمانی در پی نخواهد داشت و در بحث اقتصادی و مالی هم کمک حال باشگاه‌شان هستند. با معرفی بازیکنان بزرگ و تاثیرگذار نیز برای خودشان صاحب اعتبار جهانی خواهند شد. همچنین به کشوری مثل برزیل نگاه کنید که هر ساله با فروش بازیکنان جوان، صاحب چه اعتباری در کل جهان شده‌ و چه میزان ارز وارد این  کشور می‌ شود و به باشگاه‌های بزرگی مثل بارسلونا، رئال مادرید، لیورپول، منچستر سیتی و منچستر یونایتد هم که نگاه کنید، می‌بینید هر ساله شاهد شکوفایی بازیکنانی بزرگ همانند لامین یامال هستیم که با هنر خودشان چشم جهانیان را خیره می‌کنند.

چرا در یک دهه اخیر شاهد ظهور پدیده‌های جدید نیستیم؟

بیات گفت: در فوتبال ما و طی سالیان نه چندان دور هم همین گونه بود و به یاد دارید که در دهه ۸۰ و ۹۰ که باشگاه فولاد یا استقلال اهواز در کاری جدید با پرورش استعدادهای نوظهوری همانند جلال کاملی مفرد، سید محمد علوی، علی بداوی، ایمان مبعلی و حسین کعبی تیم‌های ملی جوانان و امید را به تسخیر خود درآوردند و بزرگترین افتخار چند دهه گذشته را برای کشورمان در مسابقات المپیک آسیایی به دست آوردند. آیا می‌شود حتی بازیکنانی بزرگی مثل  سید سامان موسوی، پژمان منتظری، جنامی، علی اکبر مهدی پور و امیر خلیفه اصل که عضو تیم ملی جوانان ایران بودند را فراموش کرد؟ آیا درخشش ده‌ها بازیکن دیگر را در آکادمی و پس از آن در تیم بزرگسالان فولاد را به یاد دارید؟ چه تغییری به وجود آمده، چرا در یک دهه اخیر دیگر شاهد حضور و ظهور پدیده‌های جدید نیستیم و چرا دلمان را به تک ستاره‌هایی که هر چند سال یکبار معرفی می‌کنیم، دلخوشیم.

آکادمی فولاد نیازمند نگاه ویژه است

او ادامه داد: مدیران محترم کارخانه فولاد تاکنون سنگ تمام گذاشته‌اند ولی متولیان باشگاه و هواداران بی‌نظیر فولاد خوزستان می‌دانند استان ما همواره مملو از استعدادهای ناب و بی‌نظیری بوده که فقط نیاز به توجه بیشتر دارند و باید به آکادمی نگاه ویژه شود و با حمایت و پشتیبانی از مدیریت آکادمی و انتخاب دقیق مربیان و در اختیار قرار دادن امکانات مناسب‌تر بار دیگر شرایط را برای شکوفایی نسل جدید از بازیکنان خوزستانی را به فوتبال ایران سربلند معرفی کنید و نشان دهید که هنوز هم خوزستان مهد پرورش بازیکنان بزرگ فوتبال ایران است.

در خوزستان می‌توان عملکردی شبیه به فوتبال برزیل داشت

این پیشکسوت فوتبال خاطرنشان کرد: مسئولیت مربیان در آکادمی فولاد، تولید است؛ یعنی تولید بازیکن برای آینده فوتبال سرزمین طلای سیاه و این مربیانی که وارد مربیگری در تیم‌های پایه می‌شوند باید از تمام تجربیاتی که در این سال‌ها به‌دست آورده‌اند استفاده کنند و می‌توان در خوزستان عملکردی شبیه به فوتبال برزیل و باشگاه‌هایی چون بارسلونا انجام داد و البته در این راه موانع و چالش‌های خاصی وجود دارد که باید بررسی شوند.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار