تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۱
کد خبر: ۳۱۶۳۴۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

نکاتی برای رعایت بهداشت در تکیه‌های ایام اربعین

  معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی و محیط در تکیه‌های ایام اربعین، در این خصوص توصیه‌هایی ارائه کرد.

مهرداد شریفی  با اشاره به لزوم رعایت نکات بهداشتی و تغذیه‌ای در تکیه‌ها و هیات‌های عزاداری در ایام اربعین اظهار کرد: هنگام آماده‌سازی غذا در تکیه‌ها، دست‌ها مهمترین راه انتقال میکروارگانیسم‌های خطرناک از جمله باکتری‌ها و ویروس‌ها از مکانی به مکان دیگر هستند. بنابراین استفاده از دستکش‌های یک‌بار مصرف هنگام آماده‌سازی و پخت غذا برای پیشگیری از انتقال میکروارگانیسم‌ها توصیه می‌شود.

وی افزود: پیش از تماس با مواد غذایی و در روند آماده‌سازی مواد خام حیوانی مانند شیر خام و گوشت، مرغ، ماهی یا دیگر فرآورده‌های حیوانی، برای جلوگیری از آلودگی دیگر مواد غذایی باید دست‌ها کاملا و حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با صابون شسته و با یک حوله تمیز که بهتر است حوله کاغذی باشد، خشک شوند.  

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: تمام سطوح و تجهیزاتی که برای آماده‌سازی مواد غذایی به کار می‌روند باید شست‌وشو و گندزدایی شوند؛ البته باید بین تمیز کردن و ضدعفونی کردن تمایز قائل شد.

وی افزود: باید توجه شود تمیز کردن، فرآیند فیزیکی حذف خرده‌های غذا و ضدعفونی کردن فرآیند گندزدایی یا نابودی میکروب‌ها یا ویروس‌هاست.

شریفی با بیان اینکه پارچه‌ها و حوله‌ها باید تمیز نگه داشته و روزانه تعویض شوند، ادامه داد: استفاده از اسفنج برای تمیز کردن توصیه نمی‌شود. برای تمیز کردن ظروف و سطوح باید از پارچه‌های جداگانه استفاده کرد تا از منتشر شدن میکروب‌ها و ویروس‌ها جلوگیری شود .

وی در خصوص شیوه تهیه ماده ضدعفونی خانگی بیان کرد: برای ساخت محلول ضدعفونی‌کننده باید ۱۰ میلی‌لیتر معادل دو قاشق غذاخوری از محلول سفیدکننده خانگی در یک لیتر آب معادل چهار لیوان حل شود. از این محلول برای ضدعفونی کردن ظروف، سطوح و پارچه‌های تنظیف می‌توان استفاده کرد. از آب جوش نیز می‌توان برای ضدعفونی کردن ظروف استفاده کرد اما باید مراقب باشید دچار سوختگی نشوید.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار