معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در یادداشتی نوشت: متاسفانه در هفتههای اخیر بروز آتشسوزیها در بخش عراقی تالاب هورالعظیم که ناشی از خشک شدن در بخش عراقی این تالاب است باعث تشدید آلودگی هوا در شهرهای غربی استان خوزستان شده است.
شینا انصاری در یادداشتی نوشت: با توجه به گزارشهای دریافتی تاکنون در بخش ایرانی تالاب، به دلیل وجود آب و رطوبت، آتشسوزی رخ نداده است. روز گذشته معاون دریایی و تالاب ها و معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از منطقه بازدید داشته اند. همچنین تلاشهای دیپلماتیک از سوی جمهوری اسلامی ایران برای رهاسازی حقابه توسط عراق در دست پیگیری است.
تجربه مهار آتش سوزی هورالعظیم در سالهای گذشته بیانگر اثرگذاری ۱۰ الی ۲۰ درصدی هواپیماهای آبپاش است، بنابراین راه حل اساسی، «رهاسازی آب در تالاب» است. موضوعی بسیار مهم که باید هم از سمت عراق و هم کشورمان برای جلوگیری از آتشی که چندین سال است بر جانِ هورالعظیم افتاده و حیات ماهیان، پرندگان و زیستمندان تالاب، و سلامت مردم عزیز خوزستان را در معرض تهدید قرار داده است؛ مورد توجه قرار گیرد.
در هفتهای که گذشت، نخستین جلسه شورای اطلاعرسانی سازمان در دولت چهاردهم تشکیل شد. در این شورا علاوه بر همکاران، جمعی از پیشکسوتان، اهالی رسانه و صاحبنظران نیز از کمک تخصصی خود به سازمان و شورای اطلاعرسانی دریغ نکردند.
در ادامه این یادداشت آمده است: تشکیل این شورا با هدف سیاستگذاری برای آگاهیرسانی و تقویت ارتباط سازمان حفاظت محیط زیست با جامعه، انجام شده است. تلاش ما در این دوره جلب مشارکت حداکثری جامعه است و رویکرد شورای اطلاعرسانی، فقط تمرکز بر اقدامات رسانهای نیست، بلکه معتقدیم تمام بازوهای اجتماعی سازمان از جمله روابطعمومی، آموزش و مشارکتهای مردمی باید بهصورت هماهنگ عمل کنند تا با آگاهیرسانی هرچه بهتر، فضایی مناسب را برای مشارکت هرچه بیشتر جامعه فراهم کنند.
در این هفته همچنین دهمین جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا برگزار شد. «کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا» که با ریاست معاون اجرایی رئیس جمهور و دبیری سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور دستگاه های اجرایی کشور از جمله وزارتخانههای صمت، نفت، نیرو، کشور و... تشکیل میشود، امکان هماهنگی و پیگیری اقدامات برای مدیریت و کاهش آلودگی هوا را ایجاد میکند.
این کارگروه علاوه بر بررسی چالشهای آلودگی هوای کلانشهرهای کشور از جمله اراک، اصفهان، اهواز، مشهد و تهران، موضوعات ملی همچون سیاستگذاری توزیع سوخت در کشور، اسقاط وسایل نقلیه فرسوده و نظارت بر معاینه فنی خودروها را نیز در دستور کار قرار داده است.
اسقاط ۳۵۰ هزار وسیله نقلیه فرسوده در سال ۱۴۰۳ و شکستن رکورد سالانه آن با همکاری وزارت صمت و سایر دستگاههای مرتبط، انعقاد تفاهمنامه جایگزینی ۲۰ هزار موتور سیکلت فرسوده با موتورسیکلتهای برقی و آغاز عملیات اجرایی آن در شهر تهران، ارتقاء سطح نظارت بر آلایندگی خودروهای تولید داخل توسط سازمان حفاظت محیط زیست، بررسی طرحهای کاهش سولفور سوخت مازوت توسط وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست، استفاده از سوخت مازوت کم سولفور در نیروگاه شازند در سال گذشته، که موجب شد روزهای ناسالم اراک از ۲۷ روز ناسالم بواسطه آلاینده دی اکسید گوگرد در سال ۱۴۰۲ به ۵ روز در سال ۱۴۰۳ کاهش یابد، و برنامهریزی توزیع سوخت کشور به منظور کاهش مصرف مازوت در فصل سرد سال از جمله اقدامات انجام شده بوده است.