سید محمدرضا موالیزاده روز جمعه در نشست بررسی مسائل زیست محیطی استان خوزستان و همچنین مجوز فاز دوم پتروشیمی ماهشهر با حضور معاون سازمان محیطزیست کشور در استانداری خوزستان، اظهارکرد: بهرهبرداری از فاز دوم پتروشیمی ماهشهر سالها از مطالبات جدی مردم منطقه و استان بود که اقدامات اساسی آن بخصوص در زمینه تامین زمین انجام شده و تنها مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باقی مانده بود که خوشبختانه شب گذشته این مجوز نیز صادر شد.
وی افزود: بهره برداری از این طرح بزرگ رویداد قابل توجهی است و از تمامی مسئولان سازمان حفاظت محیطزیست کشور به ویژه معاون این سازمان برای بازدیدهای میدانی از طرحهای منطقه و تلاشهای مسئولان و نمایندگان استانی، قدردانی میکنیم.
استاندار خوزستان بیان کرد: امروز به همراه معاون رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بازدیدی از فولاد شادگان داشتیم که در این برنامه، تصفیهخانهای افتتاح شد که در آن پساب این مجموعه مورد پالایش قرار می گیرد و یک طرح موثر در جلوگیری از آلودگی های زیستمحیطی است.
وی افزود: کارخانههای فعال در استان رفته رفته باید به این سمت حرکت کنند که هم نیروگاه خود تامین احداث و هم آب مورد نیاز خود را تامین کنند.
موالیزاده با بیان اینکه ۲ طرح پتروپالایش و پرورش میگو نیز در شهرستان شادگان در دستور کار است، گفت: این ۲ طرح هشت هزار هکتاری و ۲۲ هزار هکتاری در دستور کار قرار داد و بی شک مسئولان حفاظت محیطزیست نیز در زمینه مجوزهای لازم اقدام خواهند کرد.
وی گفت: درباره هورالعظیم اقدامات خوبی صورت گرفته و هفته جاری کارگروه ملی مبارزه با آلودگی هوا برگزار و بحث جمع آوری فلرهای نفتی نیز مطرح شد و جلسه هفته آینده نیز در زمینه آلودگیهای آب و رفع مشکلات پیرامون آن برگزار میشود.
استاندار خوزستان با بیان اینکه در هورالعظیم نیازمند سازوکار همکاری منطقه ای هستیم که در کنار ریزگردها باید به آن بپردازیم، گفت: ۷۰ درصد ریزگردها از عراق است.
وی افزود: از سال ۹۸ تاکنون منشا داخلی ما کمتر بوده اما باید چاره اندیشی کنیم تا برخاستن ریزگرد با منشا درون استانی بیشتر نشود؛ از سازمان حفاظت محیطزیست نیز در این زمینه خواستار همکاری بیشتر هستم.
موالی زاده گفت: اقداماتی نیز در زمینه آتش سوزی های هورالعظیم انجام شده و با وزیر کشور عراق صحبت شده است تا سفری به عراق داشته باشیم و در این سفر با مسئولان این کشور صحبت کنیم.
وی با بیان اینکه هورالعظیم با ۳۶۰ هزار کیلومتر باید از آسیب ها دور بماند، افزود: برای اعزام بالگرد و هواپیمای آبپاش آمادگی دادیم ولی طرف عراقی نیز برای مهار آتش سوزی نیاز است آب را از دجله به هور رها کند؛ ما نیز اگر از سد سیمره به سمت کرخه آب رها کنیم، می تواند عامل کمک کننده به مهار آتش باشد.
استاندار خوزستان گفت: همچنین در زمینه پروژههای شادگان انتظار می رود با همکاری و توجه ویژه سازمان حفاظت محیطزیست در زمینه صدور مجوز زیستمحیطی، بتوانیم به توسعه اشتغال پایدار منطقه کمک کنیم.
وی افزود: در زمینه فلرهای نفتی نیز یکی از نقاط مهم فلر موجود در منطقه کرتکمپ است که اثرات منفی زیادی ایجاد می کند و انتظار داریم مطالعه رفع آلودگی این فلر در دستور کار سازمان حفاظت محیطزیست قرار گیرد.
موالی زاده اظهارکرد: اگرچه در این منطقه برای انتقال گاز ترش ۹۰ کیلومتر لوله کشی انجام شده اما باید هر کاری لازم باشد، حتی با وجود زیانهای مالی، بازهم انجام شود چرا که سلامت مردم برای ما در اولویت است.
وی ادامه داد: در زمینه انتقال آب خوزستان به اصفهان نیز بارها تاکید کردیم که با انتقال آب آشامیدنی به میزان نیاز این استان، مشکلی نداریم ولی اگر قرار باشد برای مصارف غیر شرب از خوزستان آبی منتقل شود، قابل قبول نیست و انتظار داریم سازمان حفاظت محیطزیست در این زمینه شرایط را به صورت جدی بررسی کند.