تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۳
کد خبر: ۳۱۶۰۴۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

تب کریمه کنگو؛ دشمن نامرئی در لاشه دام‌های تازه ذبح‌شده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درخصوص احتمال شیوع تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو در فصل گرما هشدار داد.
 
 

دکتر مهرداد شریفی با اشاره به آغاز فعالیت کنه‌ها همزمان با گرم شدن هوا، درباره احتمال افزایش موارد ابتلا به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) هشدار داد و گفت: این بیماری، که از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان محسوب می‌شود، یک تب خونریزی‌دهنده شدید با عامل ویروسی است که عمدتاً از طریق کنه‌های سخت، به‌ویژه گونه هیالوما، منتقل می‌گردد.

وی افزود: انتقال بیماری در انسان از طریق گزش کنه آلوده، تماس با لاشه و ترشحات دام مبتلا، و همچنین تماس مستقیم با خون و بافت‌های بدن بیماران امکان‌پذیر است. در کشور ما، شایع‌ترین راه انتقال، مربوط به ذبح غیرمجاز دام و تماس با لاشه و احشاء آن بوده که سلامت عمومی را تهدید می‌کند.

دکتر شریفی در توصیه‌ای مهم به مصرف‌کنندگان فرآورده‌های دامی، بیان داشت: گوشت دام باید حداقل ۲۴ ساعت و جگر و احشاء حداقل ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود تا خطر انتقال ویروس کاهش یابد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان تأکید کرد: تهیه گوشت از معابر و کنار جاده‌ها بسیار خطرناک بوده و باید تنها از کشتارگاه‌های مجاز با نظارت دامپزشکی انجام شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: برخی دام‌ها علائم ظاهری بیماری ندارند و تنها کارشناسان دامپزشکی قادر به تشخیص آن هستند؛ بنابراین خودداری از ذبح دام در محیط‌های غیرمجاز و توجه به هشدار‌های بهداشتی، نقش مهمی در پیشگیری از شیوع بیماری ایفا می‌کند.

مرجع / صداوسیما
:
:
:
آخرین اخبار