تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۸
کد خبر: ۳۱۵۱۱۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

آرامش و رفتار درست در شرایط جنگی

این روزها ممکن است صدای پدافند را در بخش‌های مختلف شهری که در آن سکونت دارید، بشنوید؛ اما واکنش شما در قبال آن بسیار مهم است و تصمیم نادرست ممکن است برای شما و یا اطرافیان خطر جانی داشته باشد.
 

 طی روزهای گذشته با توجه به قرار گرفتن کشور در وضعیت جنگی، صداهای ابزارآلات مختلف مربوط به این وضعیت از جمله پدافند هوایی که ابزاری برای مقابله با دشمن است، بسیار می‌شنویم. در این میان رفتار ما بسیار اهمیت دارد و خطا در این زمینه می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری داشته باشد. 

به همین خاطر ما در این مطلب توصیه‌هایی را برای شما بیان می‌کنیم تا آسیب‌ها به حداقل برسد.

نکته اول

هنگامی که صدای پدافند را شنیدید ابتدایی‌ترین اقدام، بستن پنجره‌ها و کشیدن پرده‌های آپارتمان، منزل و یا محل کار است. این کار باعث جلوگیری از ورود ترکش، دود و یا کاهش موج انفجار خواهد شد.

نکته دوم

ممکن است وسایل سنگینی بر روی کمد و یا قفسه‌های ظروف و کتاب قرار داده باشید. بهترین اقدام برداشتن و جابجا کردن آنها از روی این سطوح است تا در صورت لرزش بر روی کسی نیفتاد.

 

نکته سوم

بسیار از مردم به دلیل کنجکاوی اولین اقدامی که انجام می‌دهند حضور در کنار پنجره، پشت بام و بالکن محل سکونت است. تلاش کنید از این اقدام دور کنید زیرا آسیب‌پذیری شما را افزایش هنگام انفجار افزایش خواهد داد.

نکته چهارم

درها و یا پنجره‌های بزرگ شیشه‌ای با توجه به وضعیت جنگی، بیشترین خطر را برای افرادی که در کنار آنها قرار می‌گیرند، دارند. برخی شیشه‌ها با توجه به ضخامت و احتمال شکستگی آسیب شدیدی به شما وارد کرده و خطرات جانی دارند. بهترین اقدام استفاده از چسب‌های کاغذی است برای کاهش این نوع آسیب‌هاست.

 

نکته پنجم

از دوربین موبایل به عنوان سپر استفاده نکنید. جان شما مهمتر از فیلم گرفتن است.

نکته ششم

هنگام شنیدن صدای انفجار و یا پدافند فیلم‌برداری نکنید. این اقدام تمرکز شما را برای واکنش سریع کاهش داده و یا مختل می‌کند.

 

نکته هفتم

در زمان بروز حادثه از آسانسور خودداری کنید. زیرا لرزش و قطع شدن برق باعث گرفتار شدن شما در آن خواهد شد.

نکته هشتم

تلاش کنید از تلفن همراه خود برای تماس‌های غیرضروری خودداری کنید تا بار شبکه تلفن همراه برای تماس‌های ضروری استفاده شود.

نکته پایانی

امن‌ترین مکان هنگام بروز خطرات، منزل شماست. برای کاهش خطرات و حفظ امنیت خود و خانواده تا پایان حادثه از آن خارج نشوید.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار