مسلم کرم الهی، بیان کرد: سگ گردانی در معابر تهدید مستقیمی علیه امنیت و سلامت عمومی است به همین دلیل سگگردانی از جمله مصداقهای تضییع حقوق عمومی و دارای مجازات قانونی است.
وی تاکید کرد: این ممنوعیت با هدف صیانت از حقوق عامه، حفظ امنیت روانی، بهداشت عمومی و نظم اجتماعی و با استناد به اصول و مواد قانونی از جمله اصل چهلم قانون اساسی و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی اعمال میشود.
دادستان عمومی و انقلاب شوش ادامه داد: ایجاد ناامنی روانی، احتمال انتقال بیماریهای مشترک، حمله به عابران و به چالش کشیدن بهداشت عمومی در شهر از جمله تهدیدهای ناشی از سگ گردانی در اماکن عمومی است.
وی با بیان اینکه سگ گردانی بر اساس قانون ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی میشود گفت: صاحبان حیوانات خانگی موظف به نگهدای این حیوانات در حریم خصوصی خود هستند و باید در هنگام حمل این حیوانات نیز از قفس و سبدهای مخصوص حمل استفاده کنند.
دادستان عمومی و انقلاب شوش افزود: دستورهای لازم به نیروی انتظامی، پلیس راهور و شهرداریهای شهرستان داده شده است تا با هماهنگی دستگاه قضایی و سایر دستگاه متولی نسبت به توقیف سیستمی و فیزیکی خودروهایی که اقدام به سگ گردانی میکنند اقدام شود.
وی ادامه داد: نصب تابلوهای هشدار دهنده درپارکها وبوستانها و اعلام ممنوعیت سگ گردانی، پلمپ مغازهای مرتبط و مطبهای دامپزشکی غیرمجاز از جمله تکالیف دستگاههای متولی در این زمینه است که باید این دستگاهها نتیجه اقدامهای صورت گرفته را
به طور مستمر به دادستانی اعلام کنند.
سگ گردانی، با هدف صیانت از حقوق عامه، حفظ نظم عمومی، تأمین امنیت روانی و بهداشت عمومی جامعه، طی روزهای اخیر در برخی استانها و شهرهای کشور از جمله قم، همدان، اصفهان، ارومیه، خرم آباد، کرمان، گلستان، تبریز، سبزوار، اسلامشهر، رباط کریم، بهارستان، بروجرد، ملارد، لواسانات و کرمانشاه ممنوع اعلام شده است. این آمار همچنان در حال افزایش است و پیش بینی میشود در روزهای آینده سگ گردانی در بیشتر شهرهای بزرگ و کوچک کشور ممنوع اعلام شود.
روز گذشته نیز دادستان عمومی و انقلاب اندیمشک، هر گونه سگ گردانی در این شهرستان را ممنوع اعلام کرد.