غلامرضا زادمهر بیان کرد: تمامی مراجعات طبق دستورالعملها و پروتکلهای کشوری تحت اقدامات درمانی شامل شست وشوی کامل محل زخم، واکسیناسیون ضد هاری و در موارد نیاز، تزریق سرم ایمنوگلوبولین است قرار گرفتند.
سال گذشته، ۲ هزار حیوان گزیدگی در دزفول ثبت شد
وی افزود: سال گذشته بیش از ۲ هزار مورد گزش توسط حیوانات در سطح شهرستان ثبت شده که این آمار، اهمیت ویژه مراقبتهای پس از گزش و آموزشهای پیشگیرانه را دوچندان میکند.
رییس مرکز بهداشت دزفول، انجام این اقدامات را برای پیشگیری از بروز بیماری کشنده هاری حیاتی دانست و گفت: پیشگیری از حیوانگزیدگی، در گرو کنترل جمعیت حیوانات آسیبرسان در سطح جامعه است و طبق توصیههای علمی، خودداری از غذا دادن به حیوانات بدون صاحب میتواند یکی از روشهای مؤثر برای دور شدن آنها از محیط زندگی انسانها باشد و در کاهش موارد گزش تأثیرگذار است.
شهروندان از غذادادن به سگ و گربههای بدون صاحب خودداری کنند
زادمهر بر ضرورت تداوم اقدامات آموزشی، همکاری شهرداری ها، دامپزشکی و مشارکت مردمی برای پیشگیری از این نوع حوادث تاکید و به شهروندان توصیه کرد: از نزدیک شدن، نوازش و تحریک حیوانات ناشناس و بدون صاحب خودداری کنند و هرگز به سگها و گربههای بدون صاحب غذا ندهند زیرا این کار منجر به ماندگاری و تجمع آنها در محیطهای مسکونی میشود.
وی به شهروندان توصیه کرد: در صورت مشاهده رفتار غیرعادی در حیوانات (توحش، حمله ناگهانی، ترس از آب)، بلافاصله به مراکز بهداشتی اطلاع دهند و در صورت وقوع گزش، محل زخم را سریع با آب و صابون شست و شو داده و به واحد مراقبت و پیشگیری از هاری مستقر در اورژانس گنجویان مراجعه کنند.
رییس مرکز بهداشت دزفول ادامه داد: شهروندان از نگهداری حیوانات بدون مجوز و واکسیناسیون خودداری کنند و در صورت مشاهده سگهای بدون صاحب در منطقه مسکونی جهت جمع آوری با شماره تماس ۱۳۷ تماس بگیرند.
مردم دزفول در سالهای اخیر نسبت به افزایش تعداد سگهای ولگرد در نقاط مختلف ابراز نگرانی کرده وخواستار رسیدگی به این وضعیت شدند.
اردیبهشت ماه سال گذشته یک کودک ۶ ساله در کوی امام رضا(ع) دزفول بر اثر سگ گزیدگی جان خود را از دست داد.