تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۰
کد خبر: ۳۱۳۶۴۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
آنچه باید از خطرات مصرف شیر خام بدانید
کارشناس مسئول گروه فرآورده‌های لبنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز خطرات مصرف شیر خام و فرآورده‌های آن را تشریح کرد.
 

 اعظم شمشیری با بیان اینکه مصرف شیر خام و محصولات لبنی حاصل از شیر خام، ممکن است خطرات جدی برای سلامتی داشته باشد، گفت: تب مالت، لیستریوز، تب کیو و سل، عمده‌ترین بیماری‌هایی هستند که به دلیل عدم پاستوریزاسیون شیر به انسان منتقل می‌شوند.

وی افزود: مهم‌ترین عامل و انگیزه برای استفاده برخی خانواده‌ها از لبنیات فله‌ای، عدم آگاهی از سلامت محصولات لبنی کارخانه‌ای و همچنین ارزان‌تر بودن قیمت لبنیات فله‌ای در مقایسه با محصولات کارخانه‌ای است.

شمشیری ادامه داد: شیر فله تنها شبیه آبی خوش رنگ و خوش مزه است و تنها برتری شیر فله نسبت به شیر پاستوریزه، میزان بالای چربی آن است که این مسئله مزیت چندانی برای شیر ندارد.

این کارشناس معاونت غذا و داروی اهواز بیان کرد: در شیر‌های پاستوریزه استانداردسازی چربی صورت می‌گیرد، اما مردم گمان می‌کنند قوت و خاصیت شیر یا ارزش غذایی آن کاهش یافته، این در حالی است که این باور‌های نادرست به دلیل کم شدن چربی شیر و اندکی تغییر مزه آن است.

وی یادآور شد: پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون شیر در صنایع غذایی، روشی ایمن و کارآمد برای افزایش ماندگاری شیر، بدون افزودن مواد نگهدارنده و بدون کاهش قابل توجه ترکیبات مغذی آن است. همچنین این فرآیند می‌تواند با افزودن ویتامین D، جذب کلسیم را بهبود بخشد و به سلامت مصرف کننده کمک کند. برخلاف این روش، جوشاندن سنتی شیر در منزل، افزایش ایمنی و ماندگاری شیر را به طور کامل محقق نمی‌سازد.

شمشیری اظهار داشت: با توجه به اینکه تمام کارخانجات صنایع غذایی کشور تحت نظارت و بازرسی مستمر معاونت‌های غذا و دارو (اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی) قرار دارند، محصولات آنها به طور مداوم از نظر سلامت و کیفیت، مورد آزمایش و بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: بنابراین توصیه می‌شود مصرف لبنیات پاستوریزه را جایگزین لبنیات محلی کنید، چون در صورت بروز هرگونه عارضه ناشی از مصرف محصولات کارخانه‌ای، موضوع قابل پیگیری خواهد بود. همچنین، با دقت به نشانگر رنگی و میزان چربی، می‌توانید انتخاب مناسب‌تری داشته باشید.

مرجع / صداوسیما
:
:
:
آخرین اخبار