مردم خوزستان با راهاندازی پویشی خواستار توقف خاموشیهای برنامهریزی شده در استان خوزستان به دلیل گرمای طاقتفرسا شدند. این پویش با عنوان «قطعی برق در اوج گرمای خوزستان» ثبت شده است.
مخاطبان در این پویش عنوان کردهاند: «با وجود افزایش دمای هوا در خوزستان، متأسفانه اداره برق همچنان لیست قطعی برق را اعلام میکند و روزانه دو ساعت برق مردم خوزستان قطع میشود و این در حالی است که تحمل گرما در این دو ساعت بسیار سخت و طاقتفرساست.»
استان خوزستان در فصل بهار و تابستان دماهای بالای ۴۰ درجه را تجربه میکند که قطعیهای برنامهریزیشده برق بهویژه در ساعات اوج مصرف سبب ایجاد شرایط طاقتفرسایی برای مردم این استان شده و زندگی روزمره را مختل کرده است. از سویی دیگر دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز هشدار داده که قطعی برق در گرمای شدید خطر گرمازدگی و تشدید بیماریهای قلبی-تنفسی را افزایش میدهد.
در عین حال زنجیره سرمای داروها و مواد غذایی به دلیل خاموشیها در معرض خطر قرار دارد. همچنین قطع برق در ساعات درسی باعث کاهش کیفیت آموزش شده است و دانشآموزان در کلاسهای بدون تهویه با مشکل مواجه هستند.
سید محمدرضا موالیزاده استاندار خوزستان نیز طی روزهای گذشته در تماس تلفنی با مدیرعامل توانیر خواستار اتخاذ تدابیر فوری و موثر برای پیشگیری از قطعی برق در خوزستان، بهویژه در مناطق آموزشی، مدارس، مراکز درمانی و بهداشتی شد. وی با اشاره به شرایط سخت برخی مناطق محروم، بر ضرورت اولویتبندی در توزیع برق پایدار برای مراکز حساس تأکید کرد و از توانیر خواست با بازنگری در الگوهای خاموشی، زمینه کاهش نارضایتی عمومی و حفظ عملکرد نهادهای حیاتی را فراهم سازد.
موالیزاده در این خصوص یاداور شد: انرژی پایدار، زیربنای توسعه پایدار است و نمیتوان نسبت به پیامدهای منفی آن در حوزههای حساس بیتفاوت بود. مدیرعامل توانیر نیز ضمن استقبال از این دغدغهمندی، قول مساعد داد که تیمهای فنی شرکت توانیر با بررسی دقیق وضعیت شبکه در مناطق هدف، تمهیدات لازم را برای کاهش و حتی حذف خاموشیها بهکار بندند.
در هفتههای اخیر، گزارشهایی از اختلال در فرآیند آموزش، مشکلات در آزمونهای مدارس، و ناتوانی برخی مراکز درمانی در ارائه خدمات، به دلیل قطعی برق، منتشر شده است. همچنین کارزاری نیز از سوی مردم خوزستان برای خروج این استان از برنامه قطعی برق راه اندازی شده است.