فرهاد نادران با بیان اینکه در نوروز امسال به طور متوسط و روزانه ۲ نفر از سد و نیروگاه گتوند علیا بازدید کردند، گفت: از یکم تا یازدهم فروردین ماه در مجموع ۲۰ هزار نفر از مهمانان نوروزی و گردشگران از این سد بازدید داشتند.
وی افزود: از مردادماه ۱۳۹۰ تا اسفند ۱۴۰۳ بیش از ۱۲۰ میلیارد متر مکعب آب تنظیم شده و بیش از ۳۳/۵ میلیارد کیلووات ساعت انرژی برق آبی پاک تولید شده است.
به گفته نادران؛ با بهره برداری از نیروگاه سد گتوند علیا از مصرف ۵/۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی جلوگیری و همچنین مانع انتشار ۲۰ میلیون تن گازهای گلخانهای در کشور شده است.
مدیر بهره برداری سد و نیروگاه گتوند علیا میگوید: این سد آخرین سد قابل احداث بر روی رودخانه کارون و دریاچه این سد با مخزن ۵ میلیارد مترمکعبی خود و دومین دریاچه مصنوعی بزرگ کشور (پس از سد کرخه) است.
ارتفاع سد سنگریزهای گتوند ۱۸۲ متر بوده که عنوان بلندترین سد خاکی کشور رو به خود اختصاص داده است، همچنین نیروگاه یک هزار مگاواتی و مخزن پنج میلیارد مترمکعبی، به عنوان یک سازه تنظیم کننده آب علاوه بر پیشگیری از خطر سیلابهای ویرانگر رودخانه کارون، صرفه جویی موثری در مصرف سوختهای فسیلی بوجود آورده و کاهش چشمگیر گازهای مخرب گلخانهای را برای کشور تضمین کرده است.
مدیر بهره برداری سد و نیروگاه گتوند علیا گفت: از ابتدای بهره برداری، این سد توانسته تولید سالانه برق پاک، کنترل سیلاب و طغیانهای فصلی روخانه کارون، حفظ اراضی دشت خوزستان و مراکز جمعیتی از خشکسالی و ذخیره سازی آب و تنظیم آن برای مصارف شرب کشاورزی و صنعت بوده و این سد مهار بیش از ۶ سیلاب مخرب با دبی ۲۰۰۰ تا ۶۵۰۰ متر مکعب در ثانیه را کنترل کند.
۳۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی با ۸۵ هزار بهره بردار کشاورزی در پایین دست سد گتوند قرار دارد که تحت تاثیر کیفیت آب این سد هستند.