بقعه تاریخی منسوب به شعیب نبی در روستای حسامآباد شوشتر که پس از رویایی عجیب و در زمان صفویه بنا شد، داستان جالبی دارد.

روستای حسامآباد در ۲۴ کیلومتری شوشتر، میزبان بقعهای تاریخی است که به شعیب نبی(ع) و دو دخترش منسوب است.بر اساس روایتهای ثبتشده در کتاب «تذکره شوشتر»، کشف این بقعه پس از رویایی عجیب توسط یکی از ساکنان محلی صورت گرفت که منجر به پیدایش اجساد سالم سه نفر و مصالح ساختمانی شد.
کتاب «تذکره شوشتر» تألیف حاج شیخ محمدعلی شرفالدین، روایت میکند که یکی از اهالی روستای حسامآباد در خواب فردی را دید که به او دستور داد تل خاکی در منطقه را حفاری کند، چرا که گفته میشد حضرت شعیب (ع) و دو دخترش در آنجا دفن شدهاند. این شخص در خواب همچنین مطلع شد که در یک سمت تل، آجر و در سمت دیگر آهک پخته وجود دارد که میتواند برای ساخت بقعه استفاده شود.
پس از این رویا، این فرد با وجود تمسخر دیگران، به همراه خانوادهاش شروع به حفاری کرد و پس از رسیدن به سطح زمین، با سه جسد سالم روبهرو شد که یکی از آنها دارای قامتی بلند و جثهای عظیم بود و دو جسد دیگر که ظاهراً متعلق به دو زن بودند، در کنارش قرار داشتند. همچنین مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساخت بقعه نیز همانطور که در خواب دیده بود، یافت شد. بر اساس این منبع تاریخی، حاجی ابوالحسن بن خواجه عنایتاله، که در آن زمان مسئولیت منطقه را بر عهده داشت، هزینه ساخت بقعه را تأمین کرد و این بنا ساخته شد. این بقعه امروزه به نام «شعیب نبی» شناخته میشود و مردم شوشتر به عنوان بقعهای مقدس آن را زیارت میکنند.