مصطفی آباد با بیان کرد این محکوم در سال ۱۳۹۶ به دلیل اختلافات خانوادگی مرتکب قتل ۲ خواهر خود شده بود، افزود: این پرونده که در شعبه روستایی بنوارحسین، مجتمع ۱۲ شورای حل اختلاف رسیدگی میشد با تلاش بیوقفه اعضای شورای حل اختلاف به رضایت اولیای دم ختم شد.
وی ادامه داد: اولیای دم در این پرونده با تأسی به سیره حضرت علی (ع) و به احترام ماه مبارک رمضان، این محکوم را مورد عفو و گذشت قرار دادند.
رئیس دادگستری نجات محکوم به قصاص در آستانه اجرای حکم را نمادی از فرهنگ گذشت و صلحجویی در جامعه دانست و از نقش آفرینی رییس مجتمع ۱۲ جاته و اعضای کارگروه ویژه قتل این مجتمع و همچنین همراهی صلحیاران، کدخدایان و ریشسفیدان و رئیس شعبه ۱۴ شورای حل اختلاف مرکزی تجلیل کرد.
وی با اشاره به نقش مهم شورای حل اختلاف در ترویج فرهنگ صلح و سازش، این موفقیت را برگ زرینی در کارنامه قضایی شهرستان دانست و بر تداوم حمایتهای دادگستری در راستای حلوفصل مسالمتآمیز اختلافات تاکید کرد.
۳۰ اسفندماه در آخرین روز سال ۱۴۰۳، ۲ محکوم مالی با تشکیل نشستهای متعدد و همچنین وساطت رییس دادگستری شهرستان دزفول و تلاش مدیر ان شعبههای اول اجرای احکام مدنی و نهم شورای حل اختلاف با کسب رضایت شاکیان، منجر به صلح و سازش در پنج پرونده و آزادی این محکومان در آستانه سال جدید شد.
تعداد پروندههای شهرستان دزفول که طی ماههای اخیر به صلح و سازش ختم شده است با ورود جدی رییس دادگستری و فعال شدن هیاتهای حل اختلاف و ایجاد مجتمع دادگاههای صلح در حال رکوردزنی است به گونهای که از دی ماه امسال تاکنون، بیش از ۷۰ درصد از پروندههای ورودی به این دادگستری به صلح و سازش ختم شد که این آمار ۳۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
مجتمع دادگاههای صلح دادگستری شهرستان دزفول اول آبان ماه امسال طی آیینی با حضور رییس کل دادگستری خوزستان راه اندازی شد. تسریع در رسیدگیها، صلح و سازش، کاهش هزینهها و اصلاح ذات البین با کمک شوراهای حل اختلاف از جمله اهداف ایجاد دادگاههای صلح است.