عبدالرضا گلپایگانی روز چهارشنبه در نشست بررسی مسایل شهری شوش در سالن نشست های فرمانداری شوش، بیان کرد: شوش دارای ظرفیت های مذهبی، طبیعی و تاریخی فراوانی است که هر اقدام برای بازآفرینی شوش باید متناسب با ظرفیت ها و ویژگی های ذاتی این شهرستان باشد.
وی ظرفیت های تاریخی شوش را بی بدیل دانست و بیان کرد: چغازنبیل از جمله معدود آثار به جای مانده از تمدن ایلام باستان است که این یکی از ویژگی های منحصر به فرد شوش است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، قرار گرفتن شوش در ساحل رودخانه را از دیگر ویژگی های برجسته این شهرستان دانست و افزود: طرح های بازآفرینی شهری در شوش باید با توجه به ظرفیت های تاریخی، مذهبی و طبیعی این شهرستان باشد.
وی توجه به معماری شهری بر اساس ظرفیت ها و متناسب با گذشته، حال و آینده زندگی شهری را مورد تاکید قرار داد و گفت: علاوه بر استحکام بناها باید به زیبایی بصری آن سازه نیز توجه شود.
گلپایگانی ادامه داد: محدودیتی برای تامین قیر مورد نیاز شوش وجود ندارد و متناسب با زیرسازی انجام شده در این شهرستان، قیر لازم تامین می شود.
وی با اشاره به کمبود سرانه ها در مناطق حاشیه ای شوش گفت: کمک به جبران بخشی از این کمبودها در دستور کار قرار دارد.
شوش از کمبود کتابخانه و نبود فرهنگسرا رنج می برد
سرپرست فرمانداری شوش نیز در این نشست، لازمه یک حکمرانی خوب را بالابردن تاب آوری شهری دانست و گفت: شهرداری و شورای اسلامی شهر دزفول در ماه های اخیر اقدام های مهمی برای بازآفرینی شهری انجام داده است که قابل تجلیل است.
وی حل مسایل شوش را نیازمند نگاه ویژه مسوولان کشوری و استانی به این شهرستان دانست و بیان کرد: کمک به بازسازی و احیای بافت فرسوده شوش از جمله تدوین طرح جامع بازآفرینی محله های آسیب دیده و فرسوده نیاز به اقدام فوری دارد.
وی ادامه داد: تامین اعتبار برای بازسازی ساختمان های فرسوده و بهبود زیرساخت های محله های هدف اجرای طرح های بازآفرینی از جمله مطالبه های مهم شوش است.
وی افزود: توسعه اقتصادی و اشتغال زایی محله ها، ایجاد بازارچه های محلی در محله های بازآفرینی برای توسعه کسب و کارهای محلی، اجرای برنامه های آموزشی و توانمندسازی برای ارتقای مهارت های شغلی ساکنان محله های هدف شوش، از جمله مطالبه های مهم در این شهرستان است.
وی اجرای طرح های بازآفرینی در اطراف حرم دانیال نبی را مورد تاکید قرار داد و افزود: ساماندهی و اجرای سنگ فرش خیابان معروف به موزه تا حرم به عنوان یک خواسته و مطالبه مردم می تواند تاثیر بسزایی در بهبود منظر شهری شوش داشته باشد.
وی گفت: شهرستان شوش از نبود کتابخانه و فرهنگسرا رنج میبرد که انتظار از دستگاه های متولی کمک به رفع این کمبودها است.
وی با اشاره به اجرای طرح هایی برای بهبود حمل و نقل متناسب با شرایط روستایی و محلی گفت: بهره مندی مناطق شهری و روستایی شهرستان از وسایل حمل و نقل عمومی سبک برقی می تواند الگویی در کشور باشد.
وی گفت: تامین فضاهای عمومی و تفریحی، احداث پارک و بوستان محل های بازآفرینی، توسعه فضای سبز و بسترسازی برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر در مناطق بازآفرینی مورد انتظار است.
در حاشیه این نشست مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به اتفاق مسوولان شهرستان شوش از بافت فرسوده شهر شوش و اطراف حرم دانیال نبی بازدید کردند.
شهرستان شوش یکی از شهرهای تاریخی با بافتهای با ارزش تاریخی و معماری در کل کشور بهشمار میآید.
شهر باستانی شوش از مراکز تمدن قدیم، از معروفترین شهرهای دنیا، پایتخت چند هزارساله تمدن عیلام و همچنین پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی است. شوش که در شمال خوزستان قرار دارد به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و آثار ارزشمند و منحصر به فرد تاریخی و مذهبی نظیر حرم دانیال نبی(ع)، آرامگاه دعبل خزاعی شاعر شهیر اهل بیت (ع)، آپادانا، آکروپل، شهر شاهی، شهر پیشه وران، کاخ اردشیر دوم، محوطه باستانی و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه از مقصدهای مهم گردشگری ایران به شمار میرود.