سید حمید صالحی، سد دز را یکی از سازههای مهندسی کشور دانست و اظهار کرد: سد و نیروگاه دز از چهارم تا ۱۲ فروردین ماه از ساعت ۹ الی ۱۶ بعد از ظهر میزبان میهمانان و مسافران نوروزی است.
وی ادامه داد: جاذبههای مسیر سد دز، منطقه بکر کوهستانی، جادههای زیبای تونلی و سخت گذر و همچنین دیواره و دریاچه سد از جمله جاذبههایی است که گردشگران میتوانند از آنها بازدید کنند.
سد کرخه بزرگترین سد خاکی خاورمیانه
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سد و نیروگاه کرخه به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای فنی و مهندسی پس از انقلاب اسلامی آماده میزبانی از میهمانان و گردشگران نوروزی و کاروانهای راهیان نور است.
فریدون صالحی فرد بیان کرد: سد و نیروگاه کرخه به عنوان بزرگترین سد خاکی خاورمیانه و بزرگترین دریاچه مصنوعی کشور در طول سال گذشته میزبان بیش از ۵۰ هزار نفر از دانش آموزان سراسر کشور در قالب راهیان پیشرفت بود.
وی گفت: سد و نیروگاه کرخه از چهارم تا ۱۲ فروردین ماه از ساعت ۹ الی ۱۶ بعد از ظهر میزبان میهمانان و مسافران نورزی است.
بازدید از سدهای کرخه و دز برای عموم مردم رایگان است.
سد و نیروگاه دز در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی شهرستان اندیمشک قرار دارد و یکی از جاذبههای بسیار زیبای گردشگری شمال خوزستان محسوب میشود.
احداث سد دز در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط ایتالیاییها در کوههای زاگرس آغاز شد و در سال ۱۳۴۱ خورشیدی پایان یافت، دریاچه این سد ۶۵ کیلومتر طول و حدود ۶۰ کیلومترمربع مساحت دارد و گنجایش نهایی آن ۳٫۳ میلیارد مترمکعب است.
سد دز با ارتفاع ۲۰۳ متر در زمان ساخت خود به عنوان یکی از مرتفعترین سدهای جهان (ششمین سد جهان در زمان ساخت) شناخته میشد و در حال حاضر نیز پنجاهمین سد بلند دنیا در بین سدهای ساخته شده و در دست ساخت است.
سد کرخه یکی از بزرگترین سدهای خاکی دنیا و بزرگترین سد خاکی در خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در بخش الوار گرمسیری اندیمشک و در ۲۲ کیلومتری شمال غربی این شهرستان در خوزستان بر روی رودخانه کرخه ساخته شده است.
کرخه با تاجی به طول بیش از سه کیلومتر و ارتفاع ۱۲۷ متر از لحاظ حجم بدنه، بزرگترین سد تاریخ ایران به شمار میرود و با حجم مخزنی به میزان حدود هفت میلیارد مترمکعب، بزرگترین دریاچه مصنوعی ایران را پدیدآورده است.
عملیات اجرایی این سد در سال ۱۳۷۰ آغاز شد و در سال ۱۳۸۰ به پایان رسید؛ ظرفیت تولید برق نیروگاه برق آبی این سد ۴۰۰ مگاوات است.