مهنوش صاحبدل رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهمیت مصرف مایعات در ماه رمضان و روزه داری اظهار کرد: در این ماه روزهداران به منظور پیشگیری از کم آبی باید مایعات فراوان بین افطار تا سحر مصرف کنند به گونه ای که باید حدود هشت تا ۱۰ لیوان آب آشامیدنی بهداشتی و مایعات سالم دیگر در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.
وی افزود: در وعده افطار توصیه می شود شروع افطار با شیر گرم، آب گرم یا چای کم رنگ تازه دم باشد. استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم کم روغن و همچنین مایعات هنگام افطار موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: از مصرف آب سرد، شربت و یا نوشابه تا یک ساعت بعد از افطار باید پرهیز شود.
صاحبدل بیان کرد: در وعده شام مصرف مایعات سالم مثل آب، دوغ بدون گاز و کم نمک، شربت های خانگی و آبمیوه های تازه طبیعی مانند آب پرتقال، طالبی و ... توصیه می شود.
وی عنوان کرد: مصرف شربت های خانگی که با آبلیمو ،خاکشیر یا عرقیات گیاهی تهیه شده باشد و آبمیوه های تازه در فاصله بعد از شام تا سحر بسیار مناسب است.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در وعده سحری هم روزه داران باید یک فنجان چای و قبل از آن میوه و خصوصا میوههای آبدار و سالاد مصرف کنند تا املاح مورد نیاز بدن تامین شود.
وی افزود: مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری ومخصوصاً بین غذا توصیه نمی شود زیرا موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می شود. در وعده سحری مصرف سالاد که شامل خیار، گوجه، هویج، جوانه غلات و حبوبات و خصوصاً کاهو باشد، توصیه می شود.
صاحبدل ادامه داد: کاهو در مقایسه با سایر سبزیها دارای آب بسیار زیادی است و از احساس تشنگی در طول روز کم می کند مصرف آن در وعده سحری توصیه می شود. همچنین مصرف غذهای آبکی مثل خورش ها و خوراک ها در وعده سحری توصیه می شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: مصرف زیاد چای خصوصاً چای غلیظ یا شیرین توصیه نمی شود زیرا مصرف زیاد آن موجب دفع آب بدن و افزایش احساس تشنگی می شود.
وی افزود: به منظور حفظ سلامتی روزه داران در ایام ماه مبارک و دیگر ایام سال از مصرف نوشابه های گازدار، رژیمی، آبمیوه های مصنوعی، دوغ گازدار و دلستر مخصوصا در وعده سحری باید پرهیز شود.