تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۹
کد خبر: ۳۰۹۷۱۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
۶۳۵ هزار مترمربع از زمین‌های ملی دزفول آزادسازی شد
رییس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول گفت: ۶۳۵ هزار مترمربع از اراضی ملی این شهرستان، سال جاری از دست متصرفان آزادسازی شد.

 محمد شفیعی زاده روز دوشنبه در نشست خبری در اداره منابع طبیعی دزفول، با تاکید بر پیگیری مستمر برای حراست از زمین‌های ملی این شهرستان بیان کرد: ۱۴۰ پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی در دزفول از ابتدای امسال تاکنون تنظیم و ۶۳ پرونده نیز شناسایی و در مراحل تکمیل است.

وی افزود: یک هزار و ۲۰۰ هکتار طرح مدیریت و بهره بردای در قالب زارعت چوب، گیاهان دارویی، مرتع داری و جنگل داری تهیه شده که عملیاتی شدن این طرح‌ها گام مهمی برای ایجاد اشتغال و تولید سازگار با منابع طبیعی است.

۴۰ تن چوب الات قاچاق در دزفول کشف و توقیف شد

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول با اشاره به عملکرد منابع طبیعی در یکسال گذشته گفت: منابع طبیعی در ۲۰ حوزه مختلف از جمله ممیزی حد نگاری و تثبیت مالکیت دولت بر اراضی، جنگل، مرتع، بهره برداری از جنگل مرتع، قاچاق چوب و گیاهان دارویی و انجام مطالعه‌های آبخیزداری و آبخوان داری فعالیت دارد.

وی افزود: چهار تن سیر وحشی قاچاق و ۴۰ تن چوب آلات قاچاق از ابتدای امسال تا کنون در عملیات گشت و مراقبت و ایست و بازرسی در دزفول کشف و ضبط شده است.

۵۶۰ هکتار از مراتع و جنگل‌های دزفول دچار آتش سوزی شد

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول با اشاره به رشد سه برابری آتش سوزی مراتع و جنگل‌های در کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته گفت: بارندگی خوب و تراکم علوفه موجب شد تا امسال حجم و گسترده آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور رشد زیادی نسبت به سال گذشته داشته باشد.

وی ادامه داد: ۵۶۰ هکتار از اراضی جنگلی و مراتع دزفول دچار آتش سوزی شد که از این وسعت، ۱۲۰ هکتار جنگل و ۴۴۰ هکتار مرتع بود.

شفیعی زاده با سطحی دانستن آتش سوزی جنگل‌های دزفول بیان کرد: خوشبختانه با وجود آتش سوزی های متعدد، پهنه‌های جنگلی دزفول آسیب جدی ندید و بیشتر حریق در این محدوده سطحی بود.

وی با بیان اینکه ۲ هزار هکتار آتش سوزی توسط یگان حفاظت مهار شده است، افزود: یگان حفاظت منابع طبیعی دزفول به منظور جلوگیری از سرایت آتش مزارع به مراتع، نسبت به مهار آتش سوزی در مزارع نیز اقدام کرده‌ است.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول بیان کرد: دزفول کمترین میزان آتش سوزی را بین شهرستان‌های جنگلی خوزستان داشته است.

رکورد رشد پنج برابری توزیع نهال در دزفول

شفیعی زاده با اشاره به رشد پنج برابری توزیع نهال در دزفول گفت: کاشت یک میلیارد اصله نهال طی چهار سال در کشور برنامه ریزی شده که در این زمینه اقدام‌های شاخصی در دزفول انجام شده است.

وی با اشاره به روند صعودی کاشت نهال در این شهرستان طی سه سال اخیر افزود: ۱۲ هزار اصله نهال در سال ۱۴۰۱، ۲۸ هزار نهال در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰ هزار اصله نهال بادام، آکالپتوس و کنار امسال میان کشاورزان شهرستان توزیع شد.

۹۶ هزار هکتار از زمین‌های ملی و کشاورزی دزفول رفع تداخل شد

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول گفت: پنج پلاک از اراضی ملی شهرستان در سال‌های گذشته تثبیت مالکیت نشد که پیگیری لازم درخصوص اخذ سند برای دولت در حال انجام است.

وی با بیان اینکه سه هزار هکتار رفع تداخل و تثبیت مالکیت دولت در دزفول از سال ۹۴ تا سال ۱۴۰۲ انجام شده است، افزود: تثبیت مالکیت ۹۶ هزار هکتار از وسعت شهرستان در بخش‌های مرکزی، شهیون و منطقه کهنک در قالب رفع تداخلات اراضی ملی و کشاورزی تا کنون انجام شده است.

شفیعی زاده بیان کرد: امسال چهار هزار هکتار زمین در محدوده و حریم شهرهای دزفول، تعیین تکلیف و تحویل اداره راه و شهرسازی شد.

انجام مطالعات آبخیزداری گاومیر با وسعت ۲۰ هزار هکتار

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول با بیان اینکه نبود مطالعه آبخیزداری در دزفول موجب تخصیص نیافتن اعتبار به این شهرستان شده است، گفت: مطالعات آبخیزداری گاومیر با وسعت ۲۰ هزار هکتار پس از سه سال، در ماه‌های اخیر تکمیل و نهایی شد که در آن طرح‌های متنوع آبخیزداری طراحی شده است.

وی ادامه داد: مطالعات آبخیزداری پایین دست شهیون با وسعت ۲۶ هزار هکتار در قالب طرح مدیریت جامع حوزه آب گلال حیدری دزفول در حال انجام است.

شفیعی زاده اظهارکرد: ۲ حوزه آبخیزداری دیگر دزفول از جمله سالند کوه به استان معرفی شده و در مرحله تامین اعتبار و عقد قرارداد است که با اجرای مطالعه این حوزه‌ها، مطالعه آبخیزداری کل وسعت شهرستان تکمیل می‌شود.

بند آبخیزداری دیونی دزفول مرمت می‌شود

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول، پیگیری انجام شده برای مرمت بند آبخیزداری دیونی در جاده میانه دزفول را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۱۰۰ میلیارد ریال برای مطالعه، ‌ طراحی و بازسازی این بند که بیش از ۲۰ سال عمر دارد، تخصیص شده و به زودی مرمت این بند آغاز می‌شود.

وی با اشاره به اجرای بیش از ۹۰۰ ساعت آموزش روستایی و عشایری منابع طبیعی در این شهرستان افزود: آموزش‌های منابع طبیعی و ترویج فرهنگ مراقبت از محیط زیست در ۴۰ مدرسه دزفول ارایه شده است.

فسخ قرارداد پارک لاله در حال پیگیری است

شفیعی زاده بیان کرد: پارک جنگلی لاله دزفول به عنوان بزرگترین لکه فضای سبز شهری است و از این منظر حراست و حفاظت از این پارک دارای اهمیت فراوان است.

وی با بیان اینکه پارک لاله یکی از دغدغه‌های منابع طبیعی دزفول است، ادامه داد: مدیریت این پارک در سال ۹۷ در قالب طرح ۱۰ ساله به یک مجری احاله شد با این وجود منابع طبیعی برای حفظ و تثبیت این پارک از هیچ تلاشی دریغ نکرده است.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول بیان کرد: عملکرد مجری پارک لاله در مدیریت این بوستان رضایت بخش نیست و فسخ قرارداد با مجری پارک و واگذاری مدیریت آن به بهره بردار صاحب صلاحیت در دستور کار است.

بیش از ۲۰۰ هکتار زمین برای کشت گیاهان دارویی در دزفول وجود دارد

شفیعی زاده با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ هکتار زمین برای کشت انواع گونه‌های گیاهان دارویی در دزفول وجود دارد، گفت: گونه‌های فراوان گیاهان دارویی سردسیری و گرمسیری ارزشمندی در دزفول وجود دارد که ارزش دارویی بالایی دارند ولی از این ظرفیت به خوبی استفاده نمی‌شود.

وی با اشاره به ضرورت تعامل نزدیک مراکز مطالعاتی با منابع طبیعی بیان کرد: لازم است مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول برای مطالعه گونه‌های گیاهان دارویی موجود در شهرستان ورود کند و به کمک منابع طبیعی بیاید.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول ادامه داد: سیر وحشی به قیمت ۸۰ هزار ریال توسط بهره بردار دزفول و در بازار با قیمت هر کیلوگرم سه میلیون ریال به فروش می‌رسد.

وی افزود: دزفول ظرفیت‌های فراوان در گیاهان دارویی دارد که استفاده مناسب از این ظرفیت، نیازمند تعامل میان دستگاه‌های مختلف است.

شهرستان دزفول حدود ۴۷۰ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که ۳۵۰ هزار هکتار آن منابع ملی است ضمن اینکه ۲۳۰ هزار هکتار جنگل در دزفول وجود دارد که پوشش گیاهی آن بلوط، کلخونگ، بادام و کیکوم است.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار