تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰
کد خبر: ۳۰۹۴۲۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
گلایه‌ها از نحوه ارایه خدمات درمانی در دزفول
تعدادی از بیماران نقاط مختلف دزفول ضمن گلایه مندی نسبت به نحوه ارایه خدمات در مراکز درمان بستر و بیمارستانی شهرستان، خواستار پیگیری موضوع و بهبود ارایه خدمات هستند.
 

شهرستان دزفول یکی از قطب‌های درمانی منطقه به شمار می‌رود و دانشگاه علوم پزشکی آن به رغم اینکه فقط شهرستان دزفول را زیرپوشش خدمات خود دارد ولی علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی درمانی به شهرستان‌های اطراف به استان‌های همجوار نیز خدمات ارائه می‌دهد.

چند مدتی است پیام‌های مردمی درخصوص سطح خدمات درمانی به  دزفول ارسال می‌شود از این رو پیگیری موضوع با تهیه گزارشی میدانی از وضعیت خدمات درمانی در مراکز درمان بستر و همچنین بیمارستان‌های شهرستان در دستور کار قرار گرفت.

قرار بود با احداث مراکز درمان بستر در نقاط دور از مرکز شهرستان، فاصله اهالی روستایی تا مراکز درمانی کوتاه‌تر شود ولی ظاهرا بیمار بدحال بعد از حضور در این مراکز به بیمارستان‌ها و مراکز شهری دزفول ارجاع داده می‌شود؛ بیمار و همراهان بیمار نیز مجبور به طی مسافت زیاد برای حضور در شهر دزفول می‌شوند.

یک بیمار که به مرکز درمان بستر خیبر مراجعه کرده  گفت: اگرچه با درد فراوان به این مرکز مراجعه کردم ولی هنگامی که قصد ویزیت پزشک را داشتم، منشی با خونسردی کامل گفت باید مانند سایر بیماران در نوبت ویزیت بایستید در غیراین صورت می‌توانید به اورژانس بیمارستان دزفول مراجعه کنید.

مریم اسدی عیسوند ضمن انتقاد از این برخورد ادامه داد: اگر قرار باشد برای هر مشکلی به بیمارستان و اورژانس مراجعه کنیم چه ضرورتی برای احداث مراکز درمان بستر بود و اگر قرار بود مرکز درمان بستر به این صورت خدمات رسانی کند، تفاوتش با مطب‌های معمولی و خصوصی چیست؟

وی افزود: متاسفانه برخی نیروهای به کار گرفته شده قصد دارند بیمار را از سر خود باز کنند که شاید دلیل آن کمبود نیرو در این مراکز باشد.

این بیمار همچنین از کمبود دارو در داروخانه‌ها انتقاد کرد و گفت: اغلب، داروهای تجویز شده در مرکز درمان بستر خیبر در داروخانه این روستا یافت نمی‌شود و بیمار درنهایت مجبور به طی مسافت تا داروخانه دیگر نقاط شهرستان است.

او توضیح داد: بخش چغامیش با حدود ۳۸ هزار نفر جمعیت فقط یک مرکز درمان بستر دارد که به دلیل نبود اقدام موثر، بیشتر بیماران مجبورند برای درمان به بیمارستان و اورژانس مراجعه کنند.

یکی دیگر از شهروندان دزفول نیز که همراه بیمار به بیمارستان بزرگ این شهر مراجعه کرده بود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به کمبود پرستار در این بیمارستان اشاره و اظهارکرد: بیمار بدحال در اورژانس رها شده و پس از یک ساعت بعد از تشکیل پرونده توسط پزشک ویزیت می‌شود که در این مدت بیمار درد می‌کشد.

محمد حسینی با بیان اینکه بخش‌های بیمارستان نیز وضعیت مناسبی ندارند، افزود: هر پرستار به علت کمبود نیرو مجبور است به چندین بیمار خدمات رسانی کند که نتیجه آن برخورد نامناسب کادر درمان با بیمار یا همراهان می‌شود.

البته ناگفته نماند در این موقعیت بارها شاهد برخورد همراهان بیماران با کادر درمانی نیز بوده‌ایم که بر روند خدمات رسانی تاثیر منفی گذاشته است.

گام بعدی بررسی مرکز درمان بستر شهیون است؛ مرکزی که با هدف خدمات رسانی هرچه بهتر به اهالی این بخش ایجاد شده‌اند؛ برخی نقاط این بخش‌ ساعت‌ها با مرکز شهر دزفول فاصله دارند و دانشگاه علوم پزشکی دزفول ارائه خدمات به این نقاط را در دستور کار قرار داده است.

اکنون به رغم تلاش‌های انجام شده شاید به دلیل تازه ساخت بودن، این مرکز با مشکلاتی مواجه است و اهالی گلایه‌هایی دارند که برای اصلاح و بهبود خدمات رسانی به آنها اشاره می‌شود.

یکی از اهالی بخش شهیون دزفول کمبود امکانات درمانی را از دغدغه‌های مهم اهالی بخش شهیون عنوان کرد و گفت: امکاناتی که در مرکز درمان بستر شهیون ارایه می‌شود بسیار ناچیز است و در بسیاری از مواقع مردم مجبورند برای مشکلات ساده مانند سرماخوردگی نیز به دزفول یا دیگر بخش‌های شهرستان مراجعه کنند که اصلا قابل توجیه نیست.

به گفته یونس سعادتی کیان، این مشکل در مواقع اورژانسی بسیار جدی‌ است و بیمارانی که نیازمند خدمات فوری هستند به علت نبود خدمات کافی یا پزشکان متخصص باید به سایر شهرها منتقل شوند که خطرات جانی برای آنها به همراه دارد.

وی ادامه داد: نبود پزشکان متخصص باعث شده بیماران با کوچکترین مشکل، مسافت زیادی را طی کنند؛ با توجه به جمعیت رو به رشد منطقه و فاصله‌ با شهر دزفول انتظار می‌رود دانشگاه علوم پزشکی شهرستان امکانات و پزشکان مرکز درمان بستر شهیون را با هدف کاهش مشکلات، افزایش دهد.

سعادتی کیان گفت: انتظار می‌رود تجهیزاتی مانند آمبولانس و دستگاه‌های تشخیصی در مرکز درمان بستر شهیون مستقر شود تا سلامت مردم به مخاطره نیفتد.

یکی دیگر از اهالی این بخش امکانات بهداشتی درمانی و اقلام دارویی ارائه شده در مرکز درمان بستر شهیون را پاسخگوی این بخش با ۲۰ هزار نفر جمعیت ندانست و گفت: فقط ۴۰۰ قلم داروی دولتی در داروخانه این مرکز موجود است که بخش خصوصی با توجه به حمایت نکردن دولت اقدامی برای سرمایه گذاری در این زمینه نکرده و فقط داروهای ساده مانند سرماخوردگی در داروخانه موجود است.

مرتضی کاید خورده بیان کرد: یک دستگاه آمبولانس سال ۹۹ توسط خیرین به مرکز درمان بستر شهیون اختصاص یافت ولی وقتی دچار مشکل شد پس از انجام سرویس به دیگر نقاط منتقل شد این در حالی است که با توجه به گستردگی بخش، حداقل ۲ دستگاه آمبولانس در این مرکز نیاز است.

موارد بیان شده را از رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول جویا شد که علیرضا خسروپناه در پاسخ گفت: برخی مواقع پزشک بدسلیقگی کرده و توانایی تشخیص حادبودن وضعیت بیمار را ندارد؛ از سوی دیگر برخی افراد برای اینکه سریعتر به ویزیت پزشک برسند تظاهر به بدحالی می‌کنند ضمن اینکه دیگر بیماران نیز باید با بیماران بدحال همکاری کنند و نوبت خود را به آنها بدهند تا دچار مشکلات بیشتری نشوند.

وی افزود: مرکز درمان بستر خیبر به صورت ۲۴ ساعته فعال است و خدماتی مانند رادیولوژی، آزمایشگاه و دندانپزشکی نیز در برخی روزها انجام می‌شود ضمن اینکه هر ۲ هفته یک بار پزشک متخصص داخلی نیز بیماران را ویزیت می‌کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول درخصوص کمبود دارو در مراکز درمان بستر سردشت و شهیون نیز بیان کرد: داروخانه سردشت و خیبر با همکاری بخش خصوصی فعال است و مشکلی از نظر کمبود دارو ندارد مگر اینکه کمبود دارو کشوری باشد.

خسروپناه درخصوص فعالیت آمبولانس در مرکز درمان بستر شهیون نیز گفت: آمبولانس ۱۱۵ در این منطقه مستقر است ولی امکان اختصاص آمبولانس اضافه نبود به هر حال در تعطیلات نوروز به علت ورود گردشگران و بالا رفتن سطح خدمات قرار است ۲ دستگاه آمبولانس دیگر به این منطقه اضافه شود.

وی با تاکید بر اینکه اختصاص آمبولانس اضافه در صورت نیاز منطقه انجام خواهد شد، افزود: خدمت پزشک متخصص در مراکز درمان بستر دیده نشده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول درخصوص کمبود نیرو در اورژانس و بیمارستان بزرگ دزفول نیز گفت: این بیمارستان با کمبود پرستار مواجه است ولی درخصوص پزشک تخصصی کمبودی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه پزشکان برخی رشته‌های فوق تخصص نیز به تدریج وارد شهرستان می‌شوند، ادامه داد: کمبود نیروی پرستاری از ۲ سال پیش پیگیری و سال گذشته مجوز تکمیل ظرفیت نیرو گرفته شده است.

خسروپناه اضافه کرد: مجوز بکارگیری ۱۴ هزار نیروی وزارت بهداشت در بودجه ۱۴۰۴ آمده است که با این مجوز، سال آینده آزمون برگزار خواهد شد.

وی به ضریب اشغال ۹۴ درصدی تخت در بیمارستان بزرگ دزفول اشاره و بیان کرد: بیماران بسیاری از شهرهای اندیمشک، شوش، گتوند، شوشتر، ایلام، دهلران و آبدانان نیز در بیمارستان بزرگ دزفول پذیرش می‌شوند؛ نیاز است بیمارستان‌های شهرهای اطراف تقویت شوند تا فشار کار از دوش بیمارستان دزفول برداشته شود.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، برخی بیماران که به بیمارستان بزرگ دزفول مراجعه می‌کنند بالای پنج نفر همراه دارند که رسیدگی و پاسخ به سوالات همه این همراهان برای نیروی پرستار بسیار دشوار است.

وی ادامه داد: طبیعی است به علت فشار کار مشکلاتی نیز ایجاد شود که نیاز است بیماران و همراهان نیز همکاری بیشتری در این خصوص داشته باشند تا بتوان شاهد بهبود خدمات پرستاری و پزشکی باشیم.

دزفول با داشتن مراکز درمانی متعدد و همچنین مساعدت خیران سلامت از شهرستان‌های پیشرو در ارائه خدمات بهداشتی درمانی است به طوریکه علاوه بر این شهرستان به بیماران استانها و شهرستان‌های اطراف نیز خدمات ارائه می‌دهد.

نیاز است در راستای ارائه خدمات هرچه بهتر و باکیفیت تر در این شهرستان تمهیدات ویژه‌ای اندیشیده شود تا از این رهگذر، بیماران دغدغه‌ای جز بیماری خود و درمان آن نداشته باشند.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار