تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۳
کد خبر: ۳۰۹۴۰۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
فرماندار: دست‌ واسطه‌ها در بخش کشاورزی شوش باید قطع شود
سرپرست فرمانداری شوش با تاکید بر لزوم قطع دست واسطه‌ها در بخش کشاورزی این شهرستان گفت: ایجاد ارتباط مستقیم میان کشاورزان و واحدهای صنعتی به عنوان اولویت در دستور کار بوده و جهاد کشاورزی شوش مکلف به برنامه ریزی در این زمینه است.

امید صبری پور عصر دوشنبه در نشست شورای کشاورزی شوش در سالن نشست‌های فرمانداری این شهرستان، جایگاه کشاورزی در شوش را بسیار برجسته و مهم دانست و گفت: خوزستان انبار غله کشور و شوش انبار غله خوزستان است و این موجب شده تا کشاورزی، کشاورزان و مسایل مرتبط با آنها در این شهرستان اهمیت فراوانی داشته باشد.

وی با بیان اینکه کشاورزان در مسیر تولید و فروش محصول خود با چالش‌ها و موانع بسیاری مواجه هستند، افزود: ناترازی برق و قطع برق پمپ‌های کشاورزی، تامین نشدن کود، سرمازدگی محصول و ایجاد محدودیت در خرید محصول موجب شده تا فشار مضاعفی به کشاورزان وارد شود.

کشاورزی شوش نیازمند برنامه ریزی بلندمدت است

سرپرست فرمانداری شوش با بیان اینکه متاسفانه تاکنون الگوی کشت و برنامه مدون و درست به کشاورزان ارایه نشده است، گفت: توان مدیریت بخش کشاورزی به جای مشغول شدن به مدیریت بحران‌های پی در پی بر برنامه ریزی بلندمدت متمرکز شود.

وی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی کارشناسانه و بهره گیری از راهکارهای کشاورزان برای حل مسایل جامعه کشاورزی شوش افزود: راهکارهای کشاورزان برای حل مسایل کشاورزی اجرایی تر است و دستگاه‌های متولی باید بستر استفاده از این تجربه‌ها را فراهم کنند.

صبری پور، نقش آفرینی بیشتر صنف کشاورزی در تعیین الگوی کشت را ضروری دانست و ادامه داد: کشاورزی امروز صنعتی و مدرن شده است و باید کشاورزان شهرستان نسبت به مکانیزه کردن کاشت، داشت و برداشت محصول های خود حرکت کنند.

بی‌توجهی به حل دغدغه‌ها و مسایل کشاورزان قابل قبول نیست

سرپرست فرمانداری شوش گفت: بی‌توجهی به حل دغدغه‌ها و مسایل کشاورزان قابل قبول نیست و انتظار از تمام دستگاه‌های متولی همدلی و همراهی با کشاورزان در تامین نهاده های کشاورزی، تامین حقابه و جلوگیری از قطع برق چاه های کشاورزی است.

وی با بیان اینکه نگاه شهرستان به بخش کشاورزی باید حمایتی باشد، افزود: حرکت در راستای رفع دغدغه ها و موانع کشاورزان از همه دستگاه های متولی بخش کشاورزی مورد انتظار است.

صبری پور با اشاره به سرمازدگی محصولات کشاورزی شهرستان به دلیل برودت هوا طی روزهای گذشته اظهارکرد: جبران خسارت کشاورزان به دلیل سرمازدگی به طور جدی در سطح استانی و ملی در حال پیگیری است.

سالانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در شهرستان شوش تولید می‌شود.

شهرستان شوش در تولید ذرت دانه‌ای رتبه نخست کشور را دارد و با تولید ۲۰۰ هزار تن گندم از قطب‌های مهم کشور در تولید این محصول راهبردی است.

۴۱ هزار هکتار گندم، ۱۱ هزار هکتار کلزا، ۱۱ هزار هکتار چغندرقند، ۱۱ هزار هکتار نیشکر و یک هزار هکتار صیفی جات در شوش کشت می شود.

طی روزهای اخیر به دلیل شدت سرمای هوا که در بیشتر مناطق استان به صفر و زیرصفر درجه نیز رسید بخش زیادی از مزارع شهرهای شمال خوزستان دچار خسارت‌های فراوان شده است.

بر اساس اعلام سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان طبق برآوردهای انجام شده سرمازدگی روزهای اخیر تاکنون پنج هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی خوزستان خسارت زده است.

در پی خسارت های سنگین وارد شده به کشاورزان شمال خوزستان جمعی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و همچنین تعدادی از معاونان وزیر جهاد کشاورزی دهم اسفندماه جاری با حضور در خوزستان از مزارع شهرستان‌های شمالی این استان از جمله اندیمشک، دزفول، شوش، شوشتر، کرخه و گتوند خسارت‌های وارد شده به این مزارع را از نزدیک مورد ارزیابی قرار دادند.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار