تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷
کد خبر: ۳۰۹۳۷۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
سرعت‌گیرهای غیراستاندارد در آبادان؛ راهکاری برای ایمنی یا عاملی برای خسارت؟
 افزایش سرعت‌گیرهای غیراستاندارد و بدون علائم هشداردهنده در معابر آبادان به معضلی برای رانندگان تبدیل شده است؛ شهروندان از خسارات مالی و مشکلات ناشی از نصب غیراصولی این موانع گلایه دارند، درحالی‌که شهرداری و شورای ترافیک، تصمیم‌گیری در این خصوص را برعهده دارند.
 

 سرعت‌گیرهای متعدد، مرتفع و فنرشکن خودروها یکی از آن دسته مسائلی هستند که نه‌تنها بر هزینه مالی مردم اضافه می‌کنند، بلکه برخی از آن‌ها آن‌قدر غیرقابل‌تحمل هستند که اعصاب و روان مردم را آزار می‌دهند.

هرچند نصب سرعت‌گیر راهکاری برای کاهش سرعت خودروها و افزایش ضریب ایمنی تردد در جاده‌ها است، اما استاندارد بودن و جانمایی درست آن‌ها نیازمند نگاه کارشناسی دقیق است؛ موضوعی که در برخی از مناطق و محلات آبادان رعایت نمی‌شود و احداث سرعت‌گیر در برخی نقاط باعث بروز تصادف شده است.

کارشناسان امر بر این باورند که ایجاد سرعت‌گیرها در خیابان‌ها و معابر شهری برای جلوگیری از وقوع تصادفات احتمالی ضروری است، اما در این میان برخی رانندگان معتقدند این کار طبق استانداردها انجام نمی‌شود و در نتیجه هزینه‌هایی را بر خودرو تحمیل می‌کند.

رانندگان شهر آبادان نیز می‌گویند هرچند نصب سرعت‌گیرها برای جلوگیری از سرعت غیرمجاز خودروها و پیشگیری از تصادفات اثرگذار است، اما اگر بدون رعایت استانداردها و علائم هشداردهنده نصب شود، کارکرد معکوسی خواهد داشت و خساراتی را به وسایل نقلیه وارد می‌کند.

به گفته شهروندان، نصب کاهنده‌های سرعت به‌جای آنکه ابزاری برای کنترل سرعت خودروها و پیشگیری از وقوع تصادفات باشد، به معضلی تبدیل شده که مشکلات متعددی برای مردم ایجاد کرده است.

گلایه شهروندان آبادانی از سرعت‌گیرهای متعدد و مرتفع در معابر

یکی از رانندگان خودروی مسافرکش در آبادان به خبرنگار ایرنا گفت: هر روز یک سرعت‌گیر جدید در جاده نصب می‌شود و هیچ توجهی به خسارت مالی و جانی که این سرعت‌گیرها به خودروها وارد می‌کنند، نمی‌شود.

مهدی محمودی اظهار کرد: وقتی یک خودرو با مسافر به این سرعت‌گیرها برخورد می‌کند، آسیب جدی به بدنه، شاسی، جلوبندی و حتی فرمان‌پذیری خودرو وارد می‌شود که ممکن است از کنترل خارج شود.

او افزود: متأسفانه به‌جای ایمن‌سازی جاده‌ها و استانداردسازی آن‌ها یا ترمیم چاله‌های خیابان‌ها، سرعت‌گیرهای غیراستاندارد در آبادان احداث می‌کنند.

یکی دیگر از رانندگان آبادانی با بیان اینکه نصب سرعت‌گیرها در شهر روند افزایشی دارد، گفت: این موضوع زمانی به معضل تبدیل می‌شود که راننده‌ای در مسیر همیشگی تردد خود، ناگهان با سرعت‌گیر جدیدی مواجه شود که شبانه و بدون هیچ تابلوی هشداردهنده‌ای نصب شده است.

مسعود پرهامی نیز با بیان اینکه اغلب سرعت‌گیرهای شهر چندان استاندارد نیست، افزود: با نگاهی به سطح شهر، شمار زیادی از سرعت‌گیرهایی را می‌توان مشاهده کرد که در فاصله‌های بسیار نزدیک از یکدیگر نصب شده‌اند و همین موضوع خود باعث ایجاد ترافیک می‌شود.

وی همچنین نبود علائم هشداردهنده هنگام نزدیک شدن به سرعت‌گیرها را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: نبود علائم هشداردهنده در خیابان‌های شهر، به‌ویژه در شب‌ها، ایمنی خودرو و سرنشینان را به مخاطره می‌اندازد.

پرهامی نصب علائم هشداردهنده در خیابان‌ها برای آگاهی رانندگان را امری ضروری دانست و گفت: مشاهده این علائم و رعایت دقیق آن‌ها می‌تواند تصادفات و خسارات واردشده به وسایل نقلیه را به حداقل برساند.

نصب سرعت‌گیر با درخواست شورای ترافیک

شهردار آبادان  گفت: امسال چندین مورد درخواست شهروندان برای نصب سرعت‌گیر در سطح شهر به شهرداری و راهنمایی و رانندگی آبادان اعلام شده است که در این راستا، شورای ترافیک شهرستان اقدام به نصب سرعت‌گیر کرده است.

یاسین کاوه‌پور اظهار کرد: نصب سرعت‌گیر تنها بر عهده شهرداری نیست، بلکه درخواست‌های شهروندان از طریق سامانه مربوطه به سازمان ترافیک اعلام می‌شود و در صورت تصویب در شورای ترافیک شهرستان، اجرای آن آغاز خواهد شد.

وی افزود: پیش از این، تعداد زیادی از سرعت‌گیرهای شهری استاندارد نبودند و به خودروها آسیب وارد می‌کردند، اما با اقدامات انجام‌شده از سوی شهرداری، اغلب آن‌ها ترمیم شده‌اند.

 در مناطقی همچون ذوالفقاری، سیکلین و جمشیدآباد، سرعت‌گیرهای فاقد رنگ‌آمیزی، علائم هشداردهنده و استاندارد وجود دارند.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار