تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۵
کد خبر: ۳۰۹۰۳۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
نبود دستگاه نشانگر کامیونی در مرز‌های خوزستان معضلی در مسیر تجارت
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان گفت: دستگاه نشانگر کامیونی در مرز‌های استان جانمایی شده، اما هنور نصب نشده است.
 
 

علیرضا باوی یکی از مشکلات در مسیر تجارت در مرز‌های استان را نبود دستگاه ایکس ری کامیونی اعلام کرد و گفت: جانمایی نصب آن در مرز‌های استان انجام شده، اما هنوز نصب صورت نگرفته است و از کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان درخواست داریم اقدامات لازم را در راستای تحقق این برنامه انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه به موجب ماده ۲ و ۱۲ قانون گمرکی رصد واردات و صادرات کالا از مرز‌های کشور بر عهده گمرکات است، افزود: از همه دستگاه‌های مرتبط خواسته شده تا آسیب شناسی در خصوص مشکلات که در مسیر ثبت کالا از نگاه همان دستگاه وجود دارد تهیه کنند و در اختیار دادگستری استان قرار دهند.

ضرورت نصب سامانه مشترک کنترل قاچاق کالا در خوزستان

باوی از الزام دستگاه‌های همکار با گمرکات استان برای نصب سامانه مشترک کنترل قاچاق کالا خبر داد و اضافه کرد: طبق ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دستگاه‌های همکار با گمرکات خوزستان باید سامانه مشترکی را برای نظارت بر قاچاق کالا نصب کنند.

وی ادامه داد: این اقدام در راستای اقدام هر چه بهتر برای مبارزه با قاچاق کالا انجام می‌شود، پلیس امنیت اقتصادی استان نیز اعلام کرد به سامانه جامع تجارت متصل نیست که از اداره کل صمت خوزستان خواسته شده تا این اتصال را انجام دهد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان بر کاهش زمان ماندگاری خودرو‌های وارداتی در گمرک خرمشهر تاکید کرد و ادامه داد: از تمامی دستگاه‌های مربوطه درخواست می‌شود برای حل این مشکل از مرکز این موضوع را پیگیری کنند.

اثرات سوء قاچاق کالا بر جامعه

باوی با اشاره به اثرات سوء قاچاق بر جامعه بیان کرد: قاچاق کالا به اقتصاد و سیاست‌های صادراتی و وارداتی ضربه می‌زند و باعث اختلال در انضباط اقتصادی می‌شود.

وی حذف فرصت‌های سرمایه گذاری، رکود در تولید، کاهش درآمد مالیاتی، تقویت تجارت کشور‌های رقیب را از جمله اثرات منفی قاچاق کالا دانست.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان بیان کرد: قاچاق کالا امنیت تجارت را از بین می‌برد و در مورادی باعث ورود کالا‌های ممنوعه به کشور و اخلال در امنیت جامعه خواهد شد.

اثرات سوء فرهنگی قاچاق کالا

باوی گفت: ترویج فرهنگ مصرف گرایی، افزایش بیکاری و مشاغل کاذب، گسترش فرهنگ قانون گریزی و کاهش درآمد‌های گمرکی کشور از جمله اثرات سوء فرهنگی قاچاق کالا محسوب می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان افزایش فاصله طبقاتی در مناطق مرزی استان، تهدید سلامت جامعه با استفاده از کالا‌های بدون استاندارد را از دیگر آسیب‌های این مقوله بر جامعه دانست.

راهکار‌های پیشنهادی برای مبارزه با قاچاق کالا

باوی با اشاره به راهکار‌های مبارزه با قاچاق کالا ادامه داد: اصلاح قوانین و مقررات در قاچاق کالا و ارز، ثبت سفارش کالا، کاهش تعرفه‌ها و هزینه‌های وارداتی و صادراتی و اصلاح رویه صدور کارت بازرگانی را از جمله اقدامات جلوگیری از قاچاق کالا است.

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از قاچاق کالا باید بسته‌های تشویقی برای بازرگانان اندیشیده شودگفت: باید به منظور تسهیل در امر تجارت میانگین تعرفه دریافتی واردات کالا در خوزستان نسبت به سایر استان‌ها کمتر شود.

معاون دادگستری خوزستان پیش از این اعلام کرد ۲۷ نوع عوارض جانبی و هزینه از بازرگانان در استان اخذ می‌شود که می‌تواند اثر بازدارنده‌ای بر امر تجارت داشته باشد.

رییس کل گمرک ایران اعلام کرد خوزستان امسال رتبه سوم صادرات کالای غیر نفتی کشور را کسب کرده است.

مرجع / صداوسیما
:
:
:
آخرین اخبار