تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷
کد خبر: ۳۰۸۹۰۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
چوب قطعی برق لای چرخ تولید دزفول
اجرای بابرنامه و بدون برنامه خاموشی برق مشکلات فراوانی برای کشاورزان و صنعتگران دزفول ایجاد و روند تولید صنایع و کشاورزی را مختل کرده است.

 

با اعمال برنامه خاموشی برق در سراسر کشور و اجرای آن، موتور تولید در دزفول با مشکل مواجه شده و اعتراض تولیدکنندگان را به همراه داشته است.

این قطعی فرای از وارد کردن آسیب به دستگاه ها و ماشین آلات منجر به از هم گسیختگی برنامه ریزی و تولید واحدهای صنعتی شهرستان دزفول شده است علاوه بر آن واحدهای تولیدی تعهداتی نسبت به مشتریان خود دارند که با قطعی برق قادر به انجام آن سر موعد مقرر نیستند و به عنوان بدحساب در بازار شناخته خواهند شد.

شهرستان دزفول قطب کشاورزی بوده و کشاورزان آن به رغم تولید غذای مردم اکنون با قطع وقت و بی‌وقت برق مواجهند؛ قطعی برق پمپ‌های آنها را خاموش و روند تولید در مزارع را با مشکل مواجه می‌کند.

واحدهای صنعتی دزفول نیز از این قاعده مستثنی نیستند و لازم است مدیریت بهتری برای قطع برق حداقل در زمان بندی آن صورت گیرد.

قطعی برق، برنامه‌ریزی برای تولید را به هم ریخته است

مدیرعامل یکی از شرکت‌های صنایع تبدیلی کشاورزی در این باره گفت: قطعی برق برنامه ریزی تولید را به هم میزند و در تمام مراحل تولید مشکل ایجاد می‌کند.

داود رحمتی ضمن انتقاد از این وضعیت ادامه داد: قطع برق، فعالیت نیروی انسانی را نیز با چالش‌هایی مواجه کرده است و تا نیروی انسانی دوباره در محل کار حاضر شود نیمی از روز سپری و شرکت، خسارت‌هایی متحمل می‌شود.

علاوه بر این، قطع برق به دستگاه‌ها و ماشین آلات صنایع تبدیلی نیز صدمه زده است، به گفته این فعال اقتصادی در زمینه صنایع تبدیلی، دستگاه کالر سورتر تولید چین که دستگاه بسته بندی برنج است با قطع و وصل مداوم برق دچار مشکل شد و با حضور کارشناس چینی دوباره راه اندازی و هزینه زیادی به مجموعه وارد شد.

رحمتی ادامه داد: قول تحویل به مشتری داده می‌شود ولی با قطعی برق نمی‌توانیم به تعهدات خود عمل کنیم و در برابر مشتری بدقول می‌شویم؛ ماشین آماده بارگیری با قطع برق بدچار مشکل می‌شود و راننده کار را رها می‌کند؛ این موارد در کنار هم زمان و خسارت سنگینی به تولید وارد می‌کند.

قطع برق برای تولیدکنندگان باید مدیریت شود

به گفته وی، قطع برق باعث می‌شود کشاورزانی که برای تامین محصول با آنها در ارتباط هستیم و از چاه آب استفاده می‌کنند نیز دچار مشکل شوند؛ این وضعیت باید مدیریت شود در غیراینصورت توانی برای تولیدکنندگان و صنعتگران باقی نمی‌ماند.

مهدی بیدخ یکی از کشاورزان دزفول که ۳۰ هکتار زمین کشاورزی دارد نیز در این باره گفت: برق کشاورزی هر روز از ساعت ۱۲ تا ۲۲ قطع می‌شود و هنگام آبیاری مزارع، تا دوباره پمپ آب سبیلی به محل موردنظر در مزرعه برسد چهار تا پنج ساعت زمان سپری می‌شود در واقع حدود ۱۵ ساعت از زمان روز سپری می‌شود و فقط چند ساعت برای آبیاری مزارع در طول روز زمان باقی می‌ماند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، مشکلات دیگری مانند امنیت و میزان کشت نیز دچار اختلال می‌شود و کشت‌های گندم، ذرت و چغندرقند بهاره نیز با مشکل جدی مواجه می‌شوند.

این کشاورز دزفولی اظهارکرد: اگر وضعیت به همین منوال پیش رود تولید دچار مشکل اساسی می‌شود و برای کشاورز صرفه اقتصادی نخواهد داشت به طوری که کشاورزان ترجیح می‌دهند وارد این ریسک نشوند.

قطع برق، تمام معادلات تولید را به هم ریخته است

بیدخ که یک واحد تولید خوراک دام در شهرک صنعتی شماره ۲ دزفول دارد و کارکنان را با بیمه استخدام کرده است، گفت: قطع برق موجب تعطیلی کار می‌شود و تمام معادلات تولید را به هم می‌زند زیرا در صورتی که تولیدی انجام نشده و هیچ درآمدی حاصل نشده ولی باید حقوق کارکنان پرداخت شود.

وی افزود: کارفرما نیز مجبور است خود را با قطعی برق هماهنگ کند و برای جلوگیری از خسارت بیشتر از کارگر روزمزد استفاده کند.

این کشاورز و تولیدکننده دزفولی خاطرنشان کرد: وقتی دامدار منتظر بار است به علت قطعی برق امکان ارایه محصول فراهم نیست که در این صورت بدقول می‌شویم و نمی‌توانیم به تعهدات خود عمل کنیم.

رییس اتاق اصناف کشاورزی دزفول نیز درباره قطعی برق گفت: از زمانی که کشاورزی توسعه یافت و روز به روز بر میزان اراضی افزوده شد و بحث آب به یکی از مهمترین مباحث این حوزه تبدیل و مبحث برق نیز با آن عجین شد تا اینکه اکنون برق به یکی از مهمترین آیتم‌های کشاورزی، دام و طیور تبدیل شده است.
بهمن دریکوندی افزود: شهرستان دزفول یکی از قطب‌های کشاورزی و دامپروری استان و کشور است قسمت عمده تولیدات در این شهرستان به تولیدات کشاورزی اختصاص دارد و بیش از سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان تولید می‌شود.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص شهرستان و مبحث تولید در شهرستانی که قطب کشاورزی است، باید اداره برق نهایت همکاری را با کشاورزان، باغداران، دامداران و طیورداران داشته باشد این در حالی است که عملا به جای قطه برق مکان‌های غیرحساس، برق کارگاه‌های تولیدی و پمپ‌های آب محصولات کشاورزی قطع و ضرر و زیان هنگفتی به بخش تولید وارد می‌شود.

قطع برق یک واحد تولیدی به منزله توقف چرخه تولید است
رییس اتاق اصناف کشاورزی دزفول خاطرنشان کرد: طی چند ماه گذشته با قطع برق، خسارات سنگینی به واحدهای صنعتی و تولیدی زیرمجموعه‌های بخش کشاورزی وارد شده و طی بازدید از چند واحد تولیدی از بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی، شاهد عصبانیت و برخورد تند تولیدکنندگانی بودیم که به علت قطع برق زندگیشان نابود شده است.
وی ادامه داد: وضعیت نهاده‌های کشاورزی، بذر و سوخت هزینه‌های سنگینی به کشاورزان وارد کرده علاوه بر آن، نزولات جوی نیز بسیار کم شده است و اکنون نیز مسوولان مربوطه باید پاسخگوی این شرایط باشند.
دریکوندی ضمن انتقاد از این وضعیت گفت: زمانی که پرداخت هزینه برق با تاخیر همراه است سریع نسبت به قطع برق اقدام می‌شود ولی برای تامین برق واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی هیچ اقدامی انجام نمی‌شود.
وی با اشاره به مصوبه‌ای که به امضای نماینده، فرماندار، رییس اداره برق، مدیر جهاد کشاورزی و رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان دزفول رسیده است، افزود: براساس این مصوبه مقرر شده که برق واحدهای تولیدی قطع نشود ولی متاسفانه به صورت عمدی برق واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و دامپروری که چرخه اقتصاد شهرستان را به حرکت در می‌آورند، همچنان قطع می‌شود.
دادستان دزفول باید از کشاورزان و تولیدکنندگان در مقابل قطع برق حمایت کند
رییس اتاق اصناف کشاورزی دزفول از دادستان این شهرستان تقاضا کرد هرچه سریع‌تر به ترک فعل و شانه خالی کردن مسئولان ورود کرده و جواب قاطع، کوبنده و درخوری به آنها بدهد ضمن اینکه در حال تهیه دادخواستی برای ارائه به دیوان عدالت اداری هستیم و حق خسارت دیدگان را مطالبه خواهیم کرد.

وی افزود: پاسخ اداره برق به کشاورزان و صنعتگران، اجرای طرح‌های بلندمدت مانند استفاده از انرژی خورشیدی است که این به خودی خود راهکاری بسیار مناسب و هوشمندانه است ولی نیاز کشاورز و تولید کننده به برق و به تبع آن نیاز پمپ‌های آب کشاورزان به برق فوری است لذا این راهکارهای بی‌اساس، فرار رو به جلو است.

کمبود انرژی موجب کاهش ۴۰ درصدی تولیدات دزفول می‌شود

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دزفول نیز در این باره گفت: کمبود انرژی و ناترازی ایجاد شده به کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی محصولات تولیدی دزفول منجر خواهد شد.

محمد غلامی, مشکل اصلی صنایع را تامین انرژی و زمین برای تولید دانست و افزود: ناترازی انرژی ضربه سنگینی به واحدهای تولیدی شهرستان وارد کرده است.

وی ادامه داد: واحدهای تولیدی در حال حاضر ۲ روز در هفته با خاموشی برق مواجه هستند که با روز جمعه و تداوم این روند، مشکلات زیادی در زمینه تولید ایجاد خواهد شد.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دزفول اظهارکرد: در حال برنامه‌ریزی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هستیم که البته اجرای این طرح نیز هزینه زیادی خواهد داشت.

وی افزود: صادرات برخی محصولات به علت ناترازی انرژی با مشکل مواجه می‌شود و ممکن است تولیدکنندگان نتوانند به تعهدات خود در تولید محصول عمل کنند و بازار خود را از دست بدهند که نمونه آن، ایجاد مشکل برای خمیرمایه و فولاد دزفول است.

غلامی تصریح کرد: محصولات دانش بنیان شرکت آوان طب دزفول در حال حاضر به بیش از ۳۰ کشور صادر می‌شوند که اگر این واحد تولیدی انرژی موردنیاز برای فعالیت نداشته باشد بازار خود را از دست خواهد داد.

وی خواستار ارائه تسهیلات دولتی به واحدهای تولیدی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر شد و افزود: فعالیت برخی واحدهای تولیدی با استفاده از دیزل ژنراتور و موتوربرق یا انرژی‌های تجدیدپذیر ممکن نیست.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول گفت: این وضعیت به تولید و اشتغال شهرستان ضربه خواهد زد و شرایط تولیدکنندگان را برای حضور در بازارهای جهانی دشوارتر خواهد کرد.

وی با تاکید بر ضرورت چاره اندیشی برای تامین انرژی به ویژه در تابستان آینده افزود: تابستان سختی برای واحدهای تولیدی پیش‌بینی می‌شود لذا انتظار می‌رود دولت به این واحدها کمک و با ارایه تسهیلات برای استفاده از انرژی خورشیدی از تولید حمایت کند البته این موضوع نیز دشواری‌ها و هزینه‌های زیادی دارد.

سرمایه‌گذاران دزفول به حوزه انرژی ورود کنند

غلامی بیان کرد: انتظار می‌رود قطعی برق به واحدهای تولیدی اختصاص پیدا نکند، مردم نیز باید در مصرف برق صرفه جویی کنند تا بتوان انرژی واحدهای تولیدی را تامین کرد.

وی به مصرف سه مگاوات برق روزانه در یک شهرک صنعتی اشاره کرد و افزود: دولت باید در این خصوص راهکار ارایه کند تا واحدهای تولیدی با معضلات بیشتری در آینده مواجه نشوند.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دزفول تاکید کرد: سرمایه‌های زیادی در دزفول در گردش است که نیاز است سرمایه گذاران به حوزه انرژی نیز ورود کنند.

رییس اداره برق دزفول نیز در این باره گفت: برنامه خاموشی برق به صورت کشوری ابلاغ و اجرا می‌شود و مسوولان محلی دخل و تصرفی در این موضوع ندارند با این وجود در حد توان نسبت به کاهش زمان خاموشی برق به ویژه برای کشاورزان و تولیدکنندگان همکاری لازم صورت گرفته و از این به بعد نیز همکاری‌ها بیشتر خواهد شد.

علیرضا شرف آبادی با بیان اینکه برای تابستان هنوز برنامه خاموشی ابلاغ نشده است، افزود: کشاورزان و صنایع باید به سمت انرژی‌های تجدید پذیر بروند تا در آینده دچار مشکل نشوند.

وی به شهروندان نیز توصیه کرد در مصرف برق صرفه جویی کنند تا شاهد بهبود وضعیت باشیم.

با توجه به اینکه کشاورزان و صنایع تبدیلی نقش اساسی در تامین امنیت غذایی کشاورزی دارند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند و ضمن تامین زیرساخت‌ها، در تولید و خودکفایی یاری شوند.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار