تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۸
کد خبر: ۳۰۸۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

پخش 90 دقیقه گرد وغبار!

غلامرضا فروغی نیا
شاید یکی از دستاوردهای پخش سراسری تلویزیونی بازی تیم های فوتبال فولاد و پرسپولیس در روز پنج شنبه گذشته این بود که بالاخره 90 دقیقه مستمر همه کشور و شاید مسئولین به چشم دیدند که چه مصیبتی از خاک، غبار و طوفان بر سر مردم خوزستان می آید!

در حقیقت این تصویر 90 دقیقه ای چیزی است که حداقل پنج سال است در جلوی دیدگان مردم خوزستان حضور دارد اما هنوز که هنوز است نه علل آن به خوبی موشکافی شده و نه برایش راه حلی ارائه گشته است. اگر این واقعیت را در کنار خبری که اخیراً اعلام شد که ما از لحاظ پیشرفت و فن آوری به رتبه های بالای جهانی رسیده ایم قرار دهیم، آیا حق داریم سوال نمائیم که با این اوصاف چرا نسبت به حل معضلات زندگی روزمره خویش این چنین مستاصل مانده ایم؟

آیا مردم حق دارند از خود سوال نمایند که چرا بسیجی برای برخورد با این معضل درکشور و به طریق اولی در استان ما به اجرا در نمی آید؟ چرا آموزشی برای برخورد با این پدیده ملاحظه نمی شود و چرا اساساً سمیناری، بحثی، جدلی و همایشی برای افزایش سطح آگاهی عمومی و یا حداقل ایجاد امید که مثلاً ظرف پنج سال آینده و یا ده سال و یا ...... این معضل بالاخره کاهش و یا حل می شود و یا نمی شود، به انجام نمی رسد.

آیا این معضل روزمره که یقیناً باعث افزایش میزان مهاجرت مردم بویژه نیروی ماهر و متخصص استان به مناطق خوش آب و هوا می شود پس از جنگ، بزرگترین لطمه به توانایی های خوزستان نخواهند بود؟ براستی وقتی در فروردین ماه سال گذشته با هزاران ترفند تبلیغاتی همایشی به عنوان جذب سرمایه گذاری در خوزستان صورت گرفت که نتایج آن هم پس از گذشت بیش از یک سال نامعلوم است، نمی بایستی با عامل گرد و غبار و طوفان که خودبخود دافعه ای برای جذب سرمایه است خبری و یا تمهیدی شکل پذیرد؟

آیا مردم استان حق دارند که تشکیل و تدوین امثال این نوع سیمنارها را با شک و تردید بنگرند؟ و گرنه هر کس کمترین نگاهی حتی از دیدگاه اقتصاد داشته باشد می تواند دریابد که زمینه های سرمایه گذاری شرط جذب سرمایه خواهد بود و بدیهی ترین وجوه این زمینه سازی برای حضور متخصصین و نیروهای کارآمد و ماهر است. امری که حالا پس از بروز چنین بلایای جغرافیایی فقط به فرار نیروی کار از منطقه تبدیل خواهد شد. ما این تجربه را یکبار در جنگ تحمیلی به چشم دیدیم که نتیجه اش عقب ماندن خوزستان از مدار توسعه و همزمان پیشرفت مناطق دیگری در کشور مثل اصفهان، کرمان و تبریز و یزد در این رقابت بود.
:
:
:
آخرین اخبار