تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۶
کد خبر: ۳۰۸۱۷۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
قدرت نیروی نظامی امارات چقدر است + رتبه
قدرت نیروی نظامی همواره یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش قدرت یک کشور بوده است و امارات متحده عربی با وجود وسعت کمی که دارد، به شکل جالب توجهی از رتبه خوبی برخوردار است.

قدرت نیروی نظامی امارات چقدر است + رتبه

قدرت نیروی نظامی همواره یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش قدرت یک کشور بوده است و امارات متحده عربی با وجود وسعت کمی که دارد، به شکل جالب توجهی از رتبه خوبی برخوردار است.

نیروی نظامی امارات که با نام "القوات المسلحة لدولة الإمارات العربیة المتحدة" نیز شناخته می‌شود، اکنون بیش از 100 هزار نفر سرباز و کادر اداری دارد و مقر فرماندهی آن در پایتخت کشور، یعنی شهر ابوظبی قرار گرفته است.

بر اساس رتبه‌بندی قوی‌ترین ارتش‌های جهانی (GFP – Global Fire Power)، این کشور توانسته رتبه هفتم را در میان کشورهای خاورمیانه کسب کند. امارات همچنین از نظر نظامی، ششمین ارتش قدرتمند در میان کشورهای عربی را دارد و از میان 145 کشوری که تحت بررسی این سیستم رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند، توانسته جایگاه پنجاه و یکمین قدرت نظامی برتر جهان را به خود اختصاص دهد. (در این جدول رتبه‌بندی، ایران شانزدهمین قدرت نظامی جهان ارزیابی شده است)

امکانات نظامی امارات

بر اساس آمارهایی که در سال 2022 منتشر شد، کشور امارات متحده عربی در آن سال 77 هزار سرباز داشت که 65 هزار نفر آنان آماده رزم بودند. با توجه به این که این عدد در سال 2025 به 100 هزار نفر رسیده، می‌توانیم با تقریب خوبی حدس بزنیم که آمارهای زیر تا امروز تا چه اندازه رشد کرده‌اند:

  • تعداد تانک‌های زمینی: 354 دستگاه
  • تعداد خودروهای زرهی: 9,255 دستگاه
  • توپ‌های میدانی و پرتابگرهای راکت: 76 دستگاه
  • سلاح‌های خودکششی: 183 دستگاه

در سال 2022، نیروی هوایی امارات در جایگاه بیستم جهان ایستاده بود و تعداد تجهیزات آن عبارت بود از:

  • هواپیمای رهگیر و حمله‌ای: 100 دستگاه
  • هواپیمای حمل و نقل: 39 دستگاه
  • هواپیمای آموزشی: 16 دستگاه
  • هواپیمای مأموریت ویژه: 23 دستگاه
  • هواپیمای سوخت‌رسان: 3 دستگاه
  • هلیکوپتر: 223 دستگاه

نیروی هوایی امارات امروز نیز با وجود تقویت تجهیزات، همچنان در همان جایگاه بیستم جهان ایستاده است.

واحد نیروی دریایی امارات در سال 2022 از 9 رزمناو، 38 قایق گشت‌زنی و 2 مین‌روب تشکیل شده بود. امروز، با آغاز سال 2025، نیروی دریایی این کشور به قدرتی رسیده که در جایگاه هجدهم جهان ایستاده است.

تاریخچه نیروی نظامی امارات

نیروهای نظامی امارات در سال 1951 از نیروهای مسلحی موسوم به Trucial Oman Levies تشکیل شد که در سال 1956 به Trucial Oman Scouts تغییر نام داد. با تشکیل رسمی کشور امارات متحده عربی در سال 1971، Trucial Oman Scouts رسماً وظیفه دفاع از کشور را بر عهده گرفت تا بالاخره در 27 دسامبر همان سال، طبق دستور زاید بن سلطان آل نهیان، به نیروی نظامی امارات متحده عربی تغییر ماهیت داد.

قوانین نظامی در امارات ابتدا به این صورت بود که هر یک از امارت‌های هفت‌گانه کشور، مسئول تأمین تجهیزات و آموزش نیروهای دفاعی خود محسوب می‌شد و در صورت هرگونه حمله به هر یک از آن‌ها، کل نیروهای مسلح مناطق دیگر متحد شده و به دفاع از آن کمک می‌کردند. این قانون اما تغییر کرد و در 6 می سال 1976 نیروها ادغام شدند و یک نیروی نظامی مسلح فدرال (مرکزی) تشکیل شد که وظیفه حفاظت از کل امارت‌ها را بر عهده داشت. از آن تاریخ به بعد، روز 6 می به عنوان روز اتحاد نظامی نامگذاری شد.

در همان سال، یونیفرم‌های متحدالشکل، آکادمی‌های نظامی سیستماتیک، نیروهای تفکیک‌شده زمینی، هوایی و دریایی و ستاد کل ارتش تشکیل شد. در اصطلاح به نیروی نظامی امارات، "یرموک" گفته می‌شود.

دولت امارات با خرید تجهیزات نظامی از کشورهای مختلفی همچون فرانسه، آمریکا و بریتانیا، ارتش ملی خود را تقویت کرد و از امکانات آموزشی هم‌پیمان‌های خارجی خود نیز نهایت بهره را برد. بسیاری از سران، فرماندهان و سربازان ارتش امارات، هنوز هم در آکادمی‌های نظامی برتر جهان، از جمله آکادمی سندهرست بریتانیا، وست پوینت آمریکا، دانترون استرالیا و سن‌سیر فرانسه تحصیل می‌کنند.

نیروهای مسلح امارات تاکنون در چندین نبرد و درگیری شرکت داشته‌اند و تجارب زیادی در این زمینه دارند. از جمله فعالیت‌های ارتش این کشور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مأموریت صلح‌بانی لبنان (1977-1979)
  • عملیات آزادسازی کویت (1990)
  • مأموریت صلح‌بانی ناتو در کوزوو و آلبانی
  • مأموریت صلح‌بانی در سومالی (1993)
  • شرکت در ائتلاف عربستان در جنگ یمن
  • مبارزه با نیروهای طالبان در افغانستان

حضور امارات در بیشتر نبردهای بالا در قالب ارسال تجهیزات نظامی بوده و کمتر پیش آمده که پیاده‌نظام خود را درگیر جنگ کند.

این کشور در سال 2014 خدمت سربازی 16 ماهه را برای تمام مردان بالغ اجباری کرد تا بتواند ذخیره نیروهای نظامی خود را تقویت کند.

کشور امارات در برهه‌ای از زمان، عملیات‌های نظامی خود را به جای سربازان داخلی، به مزدوران و مشاوران خارجی، از جمله نیروهای بازنشسته آمریکایی محول کرد. در یکی از گزارش‌ها آمده است که دولت این کشور در سال 2022، تعداد 280 کهنه‌سرباز آمریکایی را استخدام کرد تا عملیات‌های نظامی و فعالیت‌های آموزشی ارتش این کشور را بر عهده بگیرند.

بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که استفاده از این مزدوران و کهنه‌سربازان آمریکایی، باعث شده تا امارات به‌صورت غیررسمی، قدرتمندترین نیروی نظامی را در میان کشورهای عربی در اختیار داشته باشد.

شاخه‌های نیروی نظامی امارات

نیروهای مسلح و ارتش امارات از شاخه‌های نظامی یا نیروهای مختلفی تشکیل شده‌اند که عبارتند از:

نیروی هوایی

نیروی هوایی امارات متحده عربی تا سال ۲۰۱۷ حدود ۴,۰۰۰ نفر پرسنل داشت. این بخش ارتش در سال ۱۹۹۹ تعداد ۸۰ فروند جنگنده چندمنظوره F-16 از آمریکا خریداری کرد. علاوه بر آن، تجهیزات دیگری مانند ۶۰ فروند هواپیمای Mirage 2000، هواپیماهای Hawk بریتانیایی و بالگردهای فرانسوی نیز به این نیرو اضافه شده است.
سامانه پدافند هوایی امارات دارای برنامه موشکی Hawk است که ارتش آمریکا آموزش‌های لازم برای کار با آن را به سربازان اماراتی ارائه می‌دهد. این کشور همچنین دو سامانه از پنج سامانه سفارش داده‌شده‌ی Triad I-Hawk را تاکنون از آمریکا تحویل گرفته است.

نیروی زمینی

نیروی زمینی این کشور بخشی از ارتش است که وظیفه درگیری در نبردهای زمینی را بر عهده دارد. با وجود سربازان مزدور خارجی، کمتر پیش می‌آید که امارات نیروی زمینی خود را وارد نبرد کند.

نیروی دریایی

نیروی دریایی امارات متحده عربی بیش از ۲,۰۰۰ نفر پرسنل و ۷۲ شناور دارد.

گارد ریاست جمهوری

گارد ریاست جمهوری امارات متحده عربی (UAE-PG) در سال ۲۰۱۱ با ادغام گارد امیری، فرماندهی عملیات ویژه و گردان تفنگداران دریایی نیروی دریایی امارات تشکیل شد. امارات از تفنگداران دریایی آمریکا (USMC) درخواست پشتیبانی آموزشی کرد و توانست نیروهای دریایی زبده‌ای را تربیت نماید. وزارت امور خارجه آمریکا در اکتبر سال ۲۰۱۱ این موضوع را تأیید کرد.

امنیت امارات و خواهان زندگی در آنجا

با توجه به اینکه امارات کشوری با امنیت مناسب است افراد خواهان زندگی در آنجا زیاد هستند و به دنبال خرید ملک تجاری یا خانه در انجا هستند تا بتوانند اقامت آنجا را دریافت کنند. اگر تمایل به خرید ملک تجاری در دبی دارید این لینک:‌ https://dxbestate.net/commercial-property/ میتواند به شما کمک کند.

سخن آخر

نیروی نظامی امارات در میان سایر کشورهای جهان از رتبه و جایگاه خوبی برخوردار است اما اولین در منطقه یا حتی در میان کشورهای عربی نیست. با این وجود، دولت امارات هزینه زیادی برای تجهیز و آموزش نیروهای خود انجام داده و گرچه تمایلی به درگیری ندارد، اما در صورت لزوم آماده هرگونه اقدامی است.

:
:
:
آخرین اخبار